Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Dokumenti za vodenje uspešnega podjetja

Veliko ljudi je izrazilo zanimanja za potrebno projektno dokumentacijo in iskalo nasvete za vodenje podjetja in projektov zato smo se odločili, da bomo za vas objavili nekaj dokumentov, ki so potrebni za uspešno vodenje podjetja oz. spletnih projektov.

Upamo, da bo vsak zase našel kaj uporabnega. Pred uporabe dokumente preglejte in jih prilagodite po vaših željah.
seznam opravil za spletne trgovine

Seznam opravil za spletne trgovine

Kratek seznam opravil , ki ga lahko uporabite po končanem projektu. Dodanih je nakaj najnujnejših opornih točk, ki so potrebne za kakovostno spletno trgovino. Tisti, ki je bil zadolžen za projekt je pred predstavitvijo enostavno natisne seznam opravil in pregleda strani. Projekt ni zaključen, dokler ni vse narejeno.

https://www.degriz.net/datoteke/Checklist_trgovine.docx

Primer opisa delovnega mesta

Dobro je, če imate dovolj natančno definirana vsa delovna mesta v podjetju, tudi, če delate s študenti ali pogodbenimi delavci. V tem dokumentu lahko vedno vidite kdo je zadolžen za kaj in komu odgovarja. Načeloma primerno za malo večje organizacije, ampak nič ne škodi, če se tudi manjša podjetja pripravijo na rast.

https://www.degriz.net/datoteke/Opis_delovnega_mesta_predloga.docx

Tedensko poročilo o prodaji

Če za stranko delate tudi kaj v zvezi z oglaševanjem ji lahko vsak mesec/teden pošljete takšno poročilo o prodaji. Naročniki si pogosto težko predstavljajo kam gre njihov denar za oglaševanje. S takšno tabelo naročniku jasno pokažete koliko je zapravil in koliko zaslužil.

https://www.degriz.net/datoteke/Tedensko_porocilo_SEM.xlsx

Ugovori in rešitve

Nekaj najbolj pogostih ugovorov strank, na katere naletite, ko jim prodajate spletne strani in sorodne produkte. Tukaj so pripravljeni vzorčni odgovori na ugovore potencialne stranke. Priporočam, da tisti, ki je zadolžen za prodajo vaših storitev seznam dopolni in ga zna na pamet.

https://www.degriz.net/datoteke/Ugovori_in_resitve.docx

Pregled tedenskega dela

Tole je hiter pregled dela skozi teden. V petek na koncu službe naj bi vsak zaposleni natisne list, prilagojen njegovemu delovnemu mestu in označil kaj je bilo narejeno. Če določena stvar ni bila narejena se zraven napiše zakaj ne. Sicer obstajajo tudi bolj dovršene rešitve za pregled dela, ampak po naših izkušnjah papirnati zaznamki opravil vseeno "več veljajo" kot elektronski. Takole imam enostaven pregled nad opravljenim delom, pa še sodelavci grejo skozi teden in sami vidijo kam je treba vložiti več časa, kje izgubljajo čas itd.

https://www.degriz.net/datoteke/dnevni_list.docx

Kontrolni list za prodajni sestanek

Še en primer seznama opravil, tokrat za prodajni sestanek. Načeloma so samo napisani koraki, ni nujno, da se natisne. Je pa načeloma dobro, če si naredite mapo za vsako stranko in imate v njej shranjene vse papirje.

https://www.degriz.net/datoteke/kontrolni_list_prodajni_sestanek.docx

Proces prodajnega sestanka

Podobno kot zgoraj, le, da je tole v obliki flowcharta.

https://www.degriz.net/datoteke/proces_potek_prodajnega_sestanka.gif

Prodajni proces

Pa še proces celotne prodaje, od pridobivanja kontaktov do zaključka.

https://www.degriz.net/datoteke/proces_prodaja.gif

Kontrolni list za telefonski klic

Kako naj bi zgledal telefonski klic. Zadevo lahko prilagodite svojim potrebam. Če imate lepo na papirju napisan potek klica lahko date telefon v roke telefonistu, ki bo precej bolj uspešno prodajal, kot če govori nekaj na pamet, po svoje.

https://www.degriz.net/datoteke/kontrolni_list_telefonski_klic.docx

Primer naročilnice

Primer prazne naročilnice, ki jo stranka podpiše na sestanku, če gre vse tako, kot mora. Prepogosto se zgodi, da nekdo na sestanku obljublja posel, čez 1 teden pa ni nič iz tega. Če stranka podpiše in poštempla naročilnico je veliko bolj verjetno, da bo šel projekt skozi.

https://www.degriz.net/datoteke/narocilnica_prazna.doc

Organizacijska struktura spletnega podjetja

Kako naj bi po našem mnenju izgledala struktura uspešnega podjetja iz te branže.

https://www.degriz.net/datoteke/organizacijska_struktura.gif

Enostaven osnutek za račun v excelu

https://www.degriz.net/datoteke/racun_template.xlsx

 

Primer specifikacije ponudbe

Tole ni ravno zelo natančna specifikacija, ampak za manjše projekte se obnese. Vsaj za prilogo naročilnici, da stranka dobi občutek, kaj dejansko dobi za svoj denar.

https://www.degriz.net/datoteke/specifikacija_ponudbe.doc

 

Primer pogodbe za oglaševanje, vzdrževanje ali SEO

https://www.degriz.net/datoteke/primer%20pogodbe.doc

Primer pogodbe za izdelavo spletnega mesta

Malo bolj obsežna pogodba. Ni lektorirana!
https://www.degriz.net/datoteke/Primer_pogodbe_www.doc

Zahtevek za pridobitev vsebin od stranke

Stranke običajno težko dajo od sebe kakšne tekste, slike, podatke o izdelkih itd. Pred projektom jim lahko pošljete nekaj takšnega.
https://www.degriz.net/datoteke/zahtevek_za_vsebine.doc

Uspešno poslovanje!

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri