Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Filtriranje

S filtriranjem podobno kot pri primerjavi artiklov zožamo izbor artiklov iz trgovine, ki jih uporabniki iščejo oziroma bi si jih želeli ogledati. Filtri so običajno prisotni na strani kategorij artiklov in se uporabijo še pred podrobnejšo primerjavo artiklov.

Filtriranje

Funkcija filtrov je prikaz iskanega izbora lastnosti artiklov, ki jih uporabniki iščejo v določeni kategoriji.

V spletni trgovini z oblačili lahko uporabnik hitro zoža izbor, v kolikor na filtru izbere konfekcijsko številko, najbolj priljubljeno barvo, material in cenovne okvire, znotraj katerih išče izbrana oblačila.

V kategoriji filtriranja so privzeto običajno najpogostejši filtri po podkategorijah in ceni. Vsi ostali filtri so v veliki meri odvisni od vrste artiklov in se lahko razlikujejo pri posameznih kategorijah oziroma na posameznih področjih spletne trgovine.

Priporočene funkcionalnosti filtriranja:

prikaz števila zadetkov ob filtru - s prikazom števila filtriranih razpoložljivih artiklov lahko uporabnik vidi, v kakšnem obsegu se bo zmanjšal obseg rezultatov in kakšen obseg rezultatov lahko pričakuje ob vključitvi več filtrov. V kolikor je teh rezultatov veliko, lahko s filtriranjem dodatno zoža obseg, če je rezultatov manj, pa lahko katerega od nepomembnih filtrov odstrani.

Večizbirna lista (multiselect) - z možnostjo izbire številnih filtrov lahko uporabnik v enem izboru izbere več različnih artiklov. V primeru večjega cenovnega razpona med artikli lahko uporabnik izbere več področij, ki so zanj aktualna in tako ni primoran pregledovati rezultatov zgolj iz enega cenovnega sklopa.

Razpored filtrov po pomembnosti - možnosti filtriranja je lahko več, zato je pomembno, da pri večjem obsegu filtrov te razvrstite po uporabnosti od najbolj aktualnih do najmanj aktualnih, s čimer olajšate izbor in pregled vseh možnosti.

Grafični prikaz pri izbiri - pri nekaterih filtrih lahko uporabite grafični prikaz elementov, kar je za nekatere uporabnike bolj razumljivo in bolj pregledno. Barve artiklov so tako bolj pregledne, če namesto zapisa o barvi uporabnik barvo dejansko tudi vidi. To naredite tako, da zapis zamenjate z barvo.

filter spletna trgovina

Omejeno število izbire možnosti znotraj posameznega filtra - v kolikor imate trgovino s številnimi možnostmi (oblačila), imate posledično tudi številne možnosti izbire različnih barv in njihovih odtenkov. V tem primeru se vam lahko hitro zgodi, da je takšen obseg barv zelo širok. Več možnosti izbire za uporabnika pomeni težji ogled celotnega seznama možnosti in primernega izbiranja. Zato se pri filtriranju lahko poslužujete podobnega pravila kot pri določitvi kategorij – posamezni izbor naj ne vsebuje več kot osem možnosti. To pomeni, da morate z združevanjem različnih barvnih odtenkov posamezne barve delno poenostaviti izbiro barvnih odtenkov. Tako odtenke svetlo modre, turkizne, sinje modre in temno modre dodate v kategorijo modre barve. Enako storite z ostalimi barvami.

filtriranje spletna trgovina

Pogosto uporabljeni filtri v različnih kategorijah

DEJAVNOST

FILTRI

moda

velikost, barva, material, cena

pnevmatike

premer, višina, širina, oprijem, glasnost

računalništvo

znamka, cena, velikost zaslona, moč procesorja

bela tehnika

znamka, cena, energijski razred, velikost

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri