Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Analiza podatkov

V zadnjih nekaj letih je za potrošnike postala običajna praksa, da pred nakupom obišče več prodajalcev na drobno, največkrat zaradi primerjave cen.

Analiza podatkov
 • Z neprekinjenim testiranjem do boljše učinkovitosti

  Testiranje je resnično pomemben del poslovanja vsake spletne trgovine in na določeni ravni vam svetujemo neprekinjeno testiranje zaradi spremljanja odziva na spremembe, ki jih trenutno izvajate.

  Preberi vse
 • Analiza oglasnih akcij

  Statistika trgovin in spletnih strani je ob rasti cen oglaševanja čedalje bolj pomembna, saj moramo vedeti, komu oglašujemo, da lahko zagotovimo čim bolj optimalno oglaševanje.

  Preberi vse
 • Napredno analiziranje z URL-parametri

  Prednost spleta je, da lahko uspešnost različnih kampanj dokaj zanesljivo in natančno izmerimo.

  Preberi vse

Združite to s čedalje bolj zasičenimi spletnimi ponudbami in razumeli boste, zakaj je situacija za spletne trgovce občutno zahtevnejša kot pred nekaj leti. 

Iz teh razlogov je bolj kot kdajkoli prej potrebno vlagati v rešitve in v strategije, ki bodo omogočile zagotovitev priročne in poenostavljene uporabniške izkušnje. To poglavje se osredotoča na zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje za vaše uporabnike na podlagi analize podatkov. Strategija zajema analizo oglaševalskih kanalov, spletnih strani, kupcev in tako dalje.

Kako ugotoviti, kaj je potrebno analizirati za izboljšanje zadovoljstva kupcev?

Ankete 

Ankete so še vedno pomemben dejavnik pri analizi potrošnikov, saj lahko preko njih pridobite ključne povratne informacije. Seveda pa je obiskovalce nekako potrebno prepričati v sodelovanje. To najbolje storite tako, da jim ponudite nekatere ugodnosti ali podarite kakšen artikel oziroma storitev.

Testiranje

A/B-testiranje je proces testiranja spletnih strani in njihovih elementov (oglasnih pasic, vsebine, fotografij). V osnovi gre za pripravo dveh verzij ali več strani, na katere usmerite obiskovalce. S tem načinom testiranja ugotovite, katera stran je učinkovitejša. 

Zagotovo je učinkovitejša tista stran, preko katere dobite največ povpraševanja oziroma omogočite največ nakupov. Razlog za testiranje je povečanje konverzije in ROI (Return On Investment). 

Vaš glavni cilj je spreobrniti čim več obiskovalcev v kupce s pomočjo vsebin in drugih elementov, pri tem pa z razpoložljivimi sredstvi iztržiti večji dobiček. Paziti morate, da imate za testiranje zagotovljeno dovolj veliko vzorčno skupino, saj pridobljeni rezultati v nasprotnem primeru ne bodo ustrezni oziroma realni. 

Ključni orodji, s katerimi lahko preprosto in učinkovito izvajate A/B-test, sta Google Optimize in Optimizely, obstajajo pa še mnoga druga. Takšen način testiranja nam prikaže, katera vstopna stran je bila privlačnejša in posledično dosegla več konverzij.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.