Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Priprava vsebine

O pomembnosti pisanja vsebin in o tem, na kaj vse moramo biti pozorni pri pisanju člankov, sem pisal že v prejšnjih poglavjih.

Priprava vsebine

Kljub temu pa se nam ob obvladanju teoretične podlage v praksi pogosto zatakne že na začetku, ko razmišljamo o tem, kaj zapisati. Ko nam uspe najti ustrezno temo, ponovno razmišljamo o tem, kakšen učinek bomo s člankom dosegli na spletnih iskalnikih, kot je Google. 

Spletna stran mora nositi zgodbo, ki obiskovalca pritegne in zadrži na spletni strani trgovine ter ga stimulira k nakupni akciji, h klicu ali k oddaji povpraševanja. Besedila lahko pripravite sami, posvetujete se lahko z marketinškimi strategi ali pa jih za vas ustvarijo strokovno podkovani tekstopisci.

Za lažjo sestavo spletne vsebine upoštevajte nekaj ključnih nasvetov: 

1. ključne besede

Vsako podjetje, dejavnost, spletna stran ali trgovina pozna nabor svojih ključnih besed. Gre za besede, ki najbolje opisujejo ključne dejavnosti oziroma artikle spletne trgovine. V primeru trgovine z oblačili so tako ključne besede: oblačila za ženske, oblačila za otroke, nogavice, hlače ... Po teh besedah vas spletni obiskovalci poznajo oziroma vas na ta način lažje najdejo na spletu.

Če želite izvedeti, katere ključne besede spletni obiskovalci največkrat iščejo na Google-u, uporabite program Google Keyword Planner (načrtovalnik besed), ki ga lahko poiščete znotraj strani Adwords. 

V načrtovalniku besed mesečno preverite iskanje določene ključne besede in ujemanje s podobnimi besedami in besednimi zvezami.

ključne besede

Večje kot je število iskanj določene besede na Google-u, večji potencial klikov predstavlja. Za iskano ključno besedo je potrebno preveriti tudi konkurenco oziroma strani, ki za iskano besedo že opravljajo optimizacijo. Večkrat se namreč zgodi, da imajo najbolj priljubljene ključne besede v uporabi mnoge dobro optimizirane strani konkurence, do katerih bi se težko prebili oziroma jih prehiteli v spletnem iskalniku. Zaradi tega je včasih bolje poiskati več daljših ključnih besed (long tail keywords) z manj konkurence in zanje optimizirati vsebino.

2. Google Autocomplete

Ideje za relevantne ključne besede, s pomočjo katerih bomo napisali članek, lahko pridobimo tudi s programom Google Autocomplete. V Google vpišemo ključno besedo, Autocomplete pa nam predlaga tisto, ki je v zahtevanem trenutku najbolj priljubljena.

google autocomplete

S pomočjo zgornjega primera tako razberemo naslednje: 

Pogosto iskana fraza pri oblačilih so oblačila za nosečnice. Ključna beseda oziroma besedna zveza nam tako služi kot osnova za pisanje člankov na različne teme: oblačila za nosečnice iz bombaža, oblačila za nosečnice – kako skriti trebušček v prvih mesecih, oblačila za nosečnice – je res potrebno zapravljati?

3. Google – Related Search

Ideje za pisanje najdete tudi na dnu prve iskalne strani na Google-u. Google vam namreč predlaga besede in besedne zveze, ki so povezane z vašo ključno besedo.  

google related search

4. Obisk forumov

Forumi so lahko zakladnica idej za pisanje. Ljudje postavljajo številna vprašanja, ki se vam zagotovo kdaj zdijo smešna, saj so povsem jasna. Vendar temu ni tako. Ko o svoji branži vemo veliko, včasih pozabljamo na to, da so naši potencialni kupci popolni laiki.

Primer: če se na forumu večkrat pojavi vprašanje Kaj obleči za razgovor?, napišite članek na to temo in ga povežite z artikli iz vaše trgovine.

Ste še vedno brez idej? Preverite konkurenco, tematsko povezane portale, analizirajte njihovo vsebino ter z njihovo pomočjo poiščite idejo za svojo stran.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri