Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Vzdrževanje spletne trgovine

Vsi lastniki spletnih mest (spletnih strani in spletnih trgovin) se verjetno zavedate vpliva sprememb na obisk vaše strani, posledično pa tudi na število nakupov, naročil in povpraševanj.

Vzdrževanje spletne trgovine

Nekatere spremembe na spletni strani lahko uredimo sami v administraciji spletnega mesta, za druge pa potrebujemo nekaj več tehničnega znanja ter izkušenj.

Ravno tako kot redno vzdrževanje vseh fizičnih trgovin in poslovnih prostorov je za zadovoljstvo naših strank in poslovnih partnerjev nujno potrebno tudi redno vzdrževanje spletnih mest. Nekatera dela lahko opravimo sami, za druga je potrebna strokovna pomoč ter podpora podjetij, ki se s tovrstnimi deli profesionalno ukvarjajo. 

Dobro je vedeti in upoštevati, da je ustrezno in pogosto vzdrževana spletna stran bolje uvrščena v iskalnikih ter uspešnejša pri pridobivanju novih kontaktov, naročil, povpraševanj, itd. in manjkrat tarča hekerskih napadov, izpadov in drugih težav, ki vplivajo na delovanje. Spletne tehnologije se namreč pogosto spreminjajo in z uporabo novih tehnologij lahko izboljšamo stran. Različica php-ja (7.x) nam lahko na primer v primerjavi s predhodno verzijo (5.x) spletno mesto pospeši tudi za 30 %, kar je občutno izboljšanje in nedvomno vpliva na nakupe v trgovini. Seveda pa uporaba novih tehnologij s sabo prinese nekaj nujno obveznih sprememb, ki so potrebne za brezhibno delovanje. Tudi pri omenjenem primeru php-verzije imamo tako nove funkcije kot funkcije, ki se zaradi različnih razlogov (hitrost, varnost, itd.) ne uporabljajo več. Če želimo, da obstoječa koda deluje tudi na novi verziji, so torej potrebne spremembe.

Iz prej omenjenih razlogov se spreminjajo tudi verzije spletnih platform. V kolikor redno ne posodabljamo spletne trgovine, smo bolj izpostavljeni napadom, delovanje trgovine pa je počasnejše od konkurence, ki deluje na posodobljeni verziji sistema. Izpostavitev je bolj kritična predvsem zaradi tega, ker so s popravki bolj izpostavljene ranljivosti sistema, zaradi katerega so bile posodobitve urejene. Potencialni napadalec lahko s pomočjo popravkov hitro odkrije ranljivosti sistema in jih uporabi sebi v prid. 

Redno vzdrževanje

Redno vzdrževanje spletnega mesta neposredno ne vpliva le na dobro delovanje spletne trgovine, ampak ima zelo pozitiven vpliv tudi na redne obiskovalce oziroma na kupce v vaši spletni trgovini. Redno obnavljanje spletnega mesta in dodajanje svežih informacij daje videz urejenega podjetja, ki se nahaja v ozadju spletnega mesta. Privlačen in posodobljen videz lahko v mnogih primerih dodatno pripomore h končni odločitvi za novo naročilo, prijavo na e-novice, na povpraševanje in podobno.

Pomembno je, da z vzdrževanjem in posodabljanjem trgovine med delom ne vplivamo negativno na delovanje same trgovine z napakami, ki lahko nastanejo ob spremembah. Priporočljivo je, da imamo nekje postavljeno testno verzijo trgovine, na kateri lahko vse spremembe pred objavo na aktualni strani testiramo. Med delom naj imajo razvijalci na voljo tudi sisteme za nadzor verzij, preko katerih je omogočen boljši pregled nad narejenimi spremembami, v primeru težav pa hitrejša povrnitev na preteklo delujoče stanje.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.