Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

E-mail marketing

Pomemben del spletnega marketinga je tudi e-mail marketing, ki je lahko nadvse uporabno in učinkovito oglaševalsko orodje.

E-mail marketing
 • Izbira pravega naslova

  Povprečna oseba na mesec prejme 416 komercialnih sporočil, kar 91 % ljudi pa pregleda svoj e-mail nabiralnik vsaj enkrat na dan.

  Preberi vse
 • Gradnja baze in izvajanje nagradnih iger

  Ko je spletna trgovina postavljena, sledi korak gradnje baze kontaktov, pri čemer govorimo predvsem o zbiranju e-mail naslovov in drugih podatkov obstoječih oziroma potencialnih kupcev. 

  Preberi vse
 • Primer e-mail marketinga po primeru trgovine z zdravo prehrano

  Nekaj dejstev na temo e-mail marketinga so na svoji spletni trgovini z zdravo prehrano izpostavili tudi sami:

  Preberi vse
 • Najpogostejše napake

  E-mail marketing je eden najpomembnejših marketinških kanalov, saj je stroškovno zelo učinkovit.

  Preberi vse
 • E-maili ob zapuščeni košarici

  E-mail sporočila obiskovalcem, ki so pred potrditvijo naročila zapustile košarico, so se izkazala za najbolj efektivne marketinških poteze spletnih prodajalcev.

  Preberi vse

E-mail marketing je oblika neposrednega marketinga. Primeren je za pošiljanje e-novic, vabil na dogodke, obveščanje o akcijah, o novostih in podobno.

Za dobro kampanjo potrebujete dobro bazo kupcev in sporočilo.

Vseeno pa je tudi pri tej vrsti spletnega marketinga potrebno upoštevati ključna pravila marketinške strategije in izvedbo prilagoditi ciljem e-mail kampanje:

 • imate e-mail naslove prave skupine uporabnikov za vaše artikle ali storitve?
 • Ste pripravili optimizirano vsebino in obliko e-mailov?
 • Ste upoštevali časovno pogostost pošiljanja e-mailov?
 • Je cilj e-mail sporočil le obveščanje o novostih ali tudi pospeševanje prodaje?
 • Znate izmeriti oz. iz statistike razbrati uspešnost e-mail kampanje?

email marketing

Ob vseh teh pravilih je potrebno slediti tudi zakonskim in etičnim omejitvam, sicer lahko sami pristanete na seznamu nezaželene pošte (spam), najpogosteje na račun e-naslovov, ki jih niste pridobili na primeren način.

Prednosti:

 • cenovno ugodna oblika oglaševanja in obveščanja kupcev,
 • natančno merjenje odziva odprtih sporočil, poklikanih povezav in uporabnikov, ki so to storili, spremljanje različnih statistik in uspešnosti izvedenih akcij ter lažje načrtovanje prihodnjih kampanj in
 • časovna frekventnost (pošiljanje sporočil v času, ko je verjetnost odprtja največja). 

Za pošiljanje in pripravo e-mail kampanj priporočamo uporabo enega izmed naslednjih orodij: GetResponse, Mailerlite in Mailchimp. Na voljo imate seveda še mnoge druge ponudnike z različnimi funkcionalnostmi.

Povečajte svoj zaslužek neodvisno od oglaševalskih platform in družbenih omrežij

Mnogo podjetnikov se sooča s težavami pri poslovanju, ki jih povzročajo stresni trenutki, obsežno iskanje učinkovitih marketinških trikov ter ostalih načinov promocije preko Google-a in družbenih omrežij (Facebook, Instagram,Twitter, LinkedIn, itd.). Kljub dobremu poznavanju strategije Google-a in njegovega sistema razvrstitev vam lahko ta v kratkem s spremembo algoritma pokvari načrte ali povzroča preglavice.

Če želite biti konkurenčni, a obenem dobro zaslužiti, si preberite nekaj nasvetov Setha Godina o e-mail marketingu:

 • vaš e-poštni seznam je pomembno sredstvo - verjetno eno najbolj dragocenih sredstev v poslovni lasti in obenem vaš seznam potencialnih strank. Nekoč zanesljivi kanali za promocijo so postali predragi (Ads), ali preveč odvisni od Google-a (SEO). Posledično je obsežen e-mail seznam lahko zelo dobrodošel in zanesljiv kanal, preko katerega lahko dostopate do dodatnih prihodkov.
 • E-mail mora vedno vsebovati tri stvari: pričakovanje, ustreznost in osebni pristop. Osebno sporočilo je napisano tako, da prejemniku vlije občutek, da ni rutinsko in enako za vse prejemnike. Dober e-mail marketinški program je lahko tudi zaščita pred konkurenti, saj tem preprečuje vpogled v vašo vsebino in njeno posnemanje. 
 • Razmišljajte o e-mail marketingu kot o zmenku, na katerem si morate zgraditi zaupanje s svojim naročnikom za daljše časovno obdobje, saj se bo ta zagotovo sčasoma odločil za nakup. Dolgoročno je bolje pretvoriti novega obiskovalca vaše spletne strani v naročnika novic preko e-mail sporočil in šele potem v kupca.
 • Za doseganje trajne konkurenčne prednosti opustite iskanje trikov ter taktik na internetu in se raje potrudite, da bo vaš e-mail marketing zagotovil te ugodnosti.
 • V prvih tednih marketinga se osredotočite na e-mail marketing z običajnimi glasili in spodbujajte nove odločitve svojih potencialnih kupcev. Če vam bodo zaupali, boste v nekaj mesecih prodali več artiklov oziroma storitev in zaslužili veliko več kot prej. 

Širši kot je seznam prejemnikov vaših e-mail sporočil, večje možnosti zaslužka imate.

E-mail deluje zaradi številnih razlogov:

 • na voljo je od nekdaj. Elektronska pošta obstaja že približno 22 let, v svoji zgodovini pa je dosegla prevladujoč tržni delež. Kar 91 % potrošnikov v ZDA jo vsakodnevno uporablja. Med drugim velja tudi za dostopnejšo obliko komunikacije za starejšo populacijo, ki ni vešča komunikacije na družbenih omrežjih, zaradi česar vedno težko pričakuje novo elektronsko sporočilo v svojih poštnih nabiralnikih in ga tudi podrobneje ter bolj poglobljeno pregleda.
 • Je v široki uporabi. Leta 2015 je bilo odprtih 300 milijonov Twitter računov, kar je zanemarljivo v primerjavi s Facebook računi, ki jih je danes že več kot 1,4 milijarde. Toda pozor, obstaja več kot 3 milijarde e-mail naslovov, saj ima dandanes vsakdo izmed nas elektronski oziroma e-mail naslov.
 • Uporabljajo ga potrošniki. Kar 75 % uporabnikov elektronske pošte so kupci. Povprečna vrednost nakupa pri e-mail ponudbi je 20 % višja od ostalih kanalov za prodajo, a najpomembnejša za vaš posel je stopnja konverzije, ki je preko e-mailov trikrat večja.

Vse našteto predstavlja velik potencial za pridobitev ciljnih kupcev. Te je mogoče doseči tudi preko drugih kanalov, vendar lahko to z e-maili dosežete veliko bolj ekstremno – pravo ponudbo pošljete pravi osebi ob pravem času. Ciljanje lahko vaš seznam vrednosti in vaš prihodek na naročnika poveča celo do desetkrat.

Posel se zgodi v mapi prejeto - Inbox.

Z upoštevanjem vseh nasvetov boste dobili potencialen marketinški kanal. Njegova posebnost je v tem, da ga nadzorujete sami. Torej, sestavite seznam kupcev, ki so takoj pripravljeni kupiti vaše artikle in začnite z delom. Osredotočite se na stvari, ki jih lahko nadzorujete. Med gradnjo poslovanja na internetu ni boljše garancije za vaš uspeh od zaupanja v vaš največji in najzanesljivejši kanal do kupcev. Obenem boste s tem pridobili tudi svoje zveste kupce.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.