Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Skrivnost dolgoročno učinkovite Google Ads kampanje

Ste se tudi vi lotili Ads oglaševanja? Ste porabili kar nekaj časa za razumevanje te vrste spletnega oglaševanja?

Skrivnost dolgoročno učinkovite Google Ads kampanje

Ste prišli do začetnih dobrih rezultatov, a čez čas ugotovili, da je bila kljub trudu celotna struktura Ads računa napačno zastavljena? Ste v času oglaševanja morda spreminjali strukturo vašega spletnega mesta in po vsem tem niste več imeli enako dobrih rezultatov kot pred spremembo? Ne glede na to, kakšno je vaše spletno mesto, morate v vsakem primeru najprej postaviti dobre temelje novega Ads računa, a še pred gradnjo temeljev je potrebnih nekaj priprav:

1.) Določitev namena

Verjetno ste opazili, da je Ads izjemno napredno orodje, ki ponuja številne nastavitve. Slednje lahko neizkušenega oglaševalca hitro zmedejo, še posebej, če ta pred očmi nima ves čas jasnega namena. Izkušenemu oglaševalcu pa nastavitve ponujajo širok izbor orodij, s katerimi lahko razpolaga, da oglaševalsko kampanjo pripelje do optimalnih rezultatov.

google ads oglaševanje

Na podlagi odgovora na to sicer nadvse pomembno vprašanje se lahko pripravi celotna strategija vašega Ads računa za različne namene: 

  • za spletno prodajo,
  • za pridobivanje potencialnih strank (leads) ali
  • za pridobivanje e-mail kontaktov.

2.) Postavitev strukture

Ko je namen jasno določen, je odločitev o vrsti kampanje in uporabi nastavitev za posamezno skupino oglasov, posameznega oglasa ali posamezne ključne besede veliko lažja.

A vse to je šele začetek in za vas le boljše izhodišče za dejansko vzpostavitev učinkovitega Ads računa. V drugi fazi si je potrebno vzeti nekaj več časa za analizo spletnega mesta, kar pomeni, da morate natančno analizirati zgradbo samega spletnega mesta in razmisliti o:

  • zgradbi in postavitvi kategorij ter podkategorij,
  • glavnih vrednotah in glavnih prednostih ter 
  • o naboru ključnih besed.

Pred začetkom si je priporočljivo samo strukturo narisati in jasno zapisati ključne točke, pomembne za začetek vzpostavitve Ads računa. Ko je jasno določen namen, vam pa struktura spletnega mesta, se lahko lotite dejanskega dela znotraj kompleksnega orodja Ads.

Ves čas imejte v mislih, da je potrebno s strukturo Ads računa ponazoriti zgradbo spletnega mesta. Le tako boste dosegli maksimalno učinkovitost in imeli postavljene dobre temelje za učinkovit Ads račun.

3.) Zgledujte se po gradnji hiše

Na prvi pogled Ads in hiša nimata prav nič skupnega, a simbolično imata skupnega zelo veliko. Ste že kdaj videli gradbince, ki se lotijo gradnje hiše pri strehi? Na žalost se večina oglaševalcev najprej loti vseh naprednih in kompleksnih tehnik oglaševanja, osnovo pa preskočijo oziroma pozabljajo na določitev jasnega namena in na postavitev kvalitetne strukture Ads računa.

Tako kot je pred začetkom gradnje hiše najprej potrebno pridobiti vso dokumentacijo in pripraviti načrt, je enako pomembna tudi priprava pri spletnem oglaševanju. V kolikor katerega izmed nujno potrebnih korakov izpustimo, obstaja možnost, da se naša hiša čez nekaj let poruši in enako velja za Ads oglaševanje.

Žal vsi obiskovalci, ki so kliknili na oglas, ne opravijo nakupa, vendar to še ne pomeni, da so ti za nas za vedno izgubljeni. Z uporabo re-targetinga lahko dosežemo prikazovanje namenskih oglasov zgolj tem obiskovalcev z namenom spodbude k ponovnemu obisku naše spletne trgovine in k opravljanju nakupa. Ti obiskovalci so na neki točki že pokazali interes, zato bi bilo škoda nad njimi takoj obupati. 

Ta metoda je dokazano ena izmed najučinkovitejših metod oglaševanja. Prinese nam večjo prodajo, dolgoročno pa zmanjša strošek oglaševanja na vsak opravljen nakup. Google Ads ima re-marketing funkcijo vgrajeno v svojo platformo, za druge platforme pa je potrebno uporabiti zunanje izvajalce, kakršni so na primer Adroll, AdBuyer in ReTargeter.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.