Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Priprava vsebine

Nemški pisatelj Joseph von Eichendorff je nekoč zapisal: »Svet zapoje, če najdeš čarobno besedo.«

Priprava vsebine
 • Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke?

  Prodajate superge, televizorje, vrtno pohištvo ali kozmetiko in se nikakor ne morete prebiti med prve iskalne strani v Googlu?

  Preberi vse
 • Priprava vsebine

  O pomembnosti pisanja vsebin in o tem, na kaj vse moramo biti pozorni pri pisanju člankov, sem pisal že v prejšnjih poglavjih.

  Preberi vse

In še kako prav je imel. Besede prodirajo, besede prodajajo. Zavedamo se pomembnosti besedil vsake spletne predstavitve. Skrbno jih izbiramo in preverjamo, saj morajo biti vabljiva in prodajati. Na spletni strani se mora nenehno nekaj dogajati, zato naj bo vsebina sveža.

Priporočljivo je, da podjetje poslovni blog in novice uporablja kot komunikacijo s strankami in s partnerji. Z zapisi na spletni strani se pogovarjamo z obiskovalci in z naročniki. Vsi artikli morajo biti predstavljeni tako, da bo kupec besedilo lahko hitro prebral in jasno razumel.

Besede morajo biti lahke, stavki kratki. Hitreje ko bralec razume besedilo, večja je možnosti za nakup artikla.

Hitri vodič za pripravo vsebine

Pri pisanju spletnih besedil morate biti pozorni na:

izpostavitev ključnih tem v naslovih, ki izražajo prednosti uporabe artikla ali storitve (v naslovu morate bralcu ponuditi strnjen opis tematike z največ tremi ključnimi besedami):

 • besedilo mora biti slovnično urejeno ter brez pravopisnih napak,

 • uporabljajte besede in besedne zveze, ki sporočajo uporabnost,

 • izogibajte se dolgim spisom in pričanjem, pod posameznim naslovom pa uporabite največ 60 znakov za opis aktualne vsebine,

 • vključite iskalnikom primerne ključne besede,

 • za dodatno osvetlitev problema ali rešitve med vsebino dodajte pregledno skico, ki prikazuje primer uporabe,

 • alineje oziroma gumbki so primerni za nazornejši pregled, vendar morajo biti stavki pod njimi zapisani z največ sedmimi besedami,

 • ne uporabljajte VELIKIH tiskanih črk, raje odebelite ali barvno označite željen izraz, ki bi mu radi povečali težo,

 • pri prodajnih besedilih uporabljajte levo poravnavo,

 • stavki, ki kažejo na uporabnost, se lahko pričnejo z besednimi zvezami »Ali veste, da« oziroma »Ste vedeli, da«,

 • ponovitve besednih zvez so dovoljene, vendar le za eno besedno zvezo posameznega poglavja, ki je lahko hkrati odebeljena in predstavlja povezavo do druge podstrani,

 • dodajte praktične primere in mnenja resničnih uporabnikov s pravimi imeni ter starostjo ali krajem bivanja,

 • zapišite poudarjen sklep vsega opisanega in

 • šele na koncu posameznega poglavja zapišite dodatna vprašanja, ki bralca vodijo na naslednjo podstran ali mu ponudite oddajanje predlogov, idej in vprašanj s pomočjo posebnega obrazca. Tudi ta vprašanja so lahko odebeljena ali barvno poudarjena

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.