Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Pogovor v živo

Pogovor je lahko precej v pomoč, ko obiskovalci ne najdejo vseh informacij.

Pogovor v živo

Iščete način za neposreden stik z obiskovalci vaše spletne trgovine? Uporabite »Live Chat« ali pogovor v živo. Spletna aplikacija, namenjena pogovoru v živo, je na voljo v obliki pojavnega okenca in postavljena ob brskalnik desno spodaj. Pogovor v živo omogoča izmenjavo besedilnih sporočil med obiskovalcem in podpornim oddelkom spletne trgovine v realnem času. Naprednejše oblike vsebujejo tudi video pogovore, zvočno komunikacijo in podobno. Obstajajo tudi roboti, ki namesto uslužbencev odgovarjajo na najpogostejša vprašanja v spletni trgovini. S trenutnimi funkcionalnostmi lahko roboti delno nadomestijo podporni oddelek, vseeno pa je v določenih primerih nujno, da pogovor prevzame oseba, saj imajo roboti zaenkrat še vedno določene omejitve pri vodenju pogovora.

Programski sistem je običajno implementiran v vstavljeno kodo na spletni strani (najpogosteje je to JavaScript), tako da je v večini primerov vgradnja sistema za pogovor v živo dokaj hitra in enostavna. Sam sistem je najpogosteje sestavljen iz polja z besedilom ter nadzorne plošče sistema, ki osebi omogoči odzivnost na pogovor, dodatna sporočila in podatke, ki omogočajo nadzor nad podpornim sistemom.

Obstajata dve vrsti pogovora v živo: 

  • proaktiven pogovor, ki vsebuje samostojno pojavo polja za vaša obvestila ob vsakem obisku strani, obiskovalec pa lahko nanje odgovori po želji; 

  • oddajanje, pri katerem gre za pogovor, ki ga pričnejo obiskovalci spletne strani. 

Dodatne informacije o ponudbi trgovine

Obiskovalci vaše spletne trgovine v realnem času vedno ne morejo najti vseh potrebnih informacij o artiklih, zato lahko nad nakupom hitro obupajo in zapustijo vašo spletno trgovino. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč pogovor v živo, saj lahko v primeru dodatnih vprašanj zaradi dosegljivosti prodajalca in možnosti svetovanja pri nakupu poveča prodajo.

Pogovor v živo je konkurenčna prednost, saj večina maloprodajnih spletnih trgovin te možnosti ne pozna ali je ne uporablja. Vi lahko s pogovorom v živo pridobite veliko prednost pri povezovanju z obiskovalci vaše spletne strani, ki vsekakor želijo kupiti artikel. Če bodo ti zadovoljni z vašo odzivnostjo in z odgovori, bodo željene artikle ali storitve kupili pri vas. Morda bodo zaradi tega postali tudi vaši zvesti kupci.

Ugoden in učinkovit kanal podpore

Pogovor v živo lahko drastično zmanjša stroške poslovanja spletne trgovine, saj z njim prihranite čas in število zaposlenih, stroške telefona ali skupne stroške klicnega centra, obenem pa zaposleni lahko opravljajo več pogovorov naenkrat.

Hkrati je pogovor v živo priročna aplikacija za obiskovalce vaše spletne trgovine, saj jim omogoča takojšnjo pomoč in krajši čakalni čas, ki ga običajno poznamo pri telefonski obliki pomoči. Skozi klepet tako obiskovalcem pomagate do hitrejše odločitve o nakupu artiklov, ti pa lahko med klepetom v živo istočasno pregledajo vašo preostalo ponudbo in se odločijo za dodaten nakup. 

Kadar vas kupec kontaktira izven vašega delovnega časa, lahko ta preko pogovora v živo vseeno pusti sporočilo, na katerega odgovorite takoj, ko je mogoče. Seveda morate v tem primeru celotno komunikacijo preko pogovornega okna primerno predstaviti, da obiskovalci ne čakajo na vaš odziv, ampak so zaradi odsotnosti seznanjeni z daljšim odzivnim časom. 

Vse to vam lahko pomaga pri dodatni promociji podjetja in pri informacijah o njegovi ponudbi ali storitvah.

Spletni prodajalci skozi interaktivno komunikacijo pridobijo dodatne informacije o načinih za izboljšanje svojega poslovanja. Spletni podjetniki, ki so dodali »live chat« oziroma pogovor v živo v svojo spletno trgovino, so doživeli občutno rast prodaje. Med pogovorom so lahko še bolje spoznali svoje kupce in njihov način uporabe spletne trgovine, na podlagi pridobljenih informacij pa so lahko izboljšali uporabniško izkušnjo, predvsem prodajni proces ali ponudbo v trgovini.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.