Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Triki za dosego boljšega občinstva

Facebook oziroma vsa večja družbena omrežja želijo uporabnikom prikazovati tisto, kar jim je všeč.

Triki za dosego boljšega občinstva

Izbira vsebin tako temelji na Facebook-ovem algoritmu, ki ga lahko uporabimo sebi v prid z vključitvijo in upoštevanjem spodaj naštetih trikov:

Objavljajte, kar je sledilcem všeč

Pogosto se ujamemo v past in objavljamo le tisto, kar želimo, da sledilci vidijo. Pripravite vsebino, ki je všeč vašim sledilcem, vendar zgolj do takšne mere, da jo bodo z veseljem delili. Vedno odgovorite na komentarje in jih všečkajte. S tem sledilcem pokažete, da vam je njihovo sledenje všeč, hkrati bodo sledilci dobijo občutek, da se za odgovori skriva dejanska oseba.

Objavljajte na različne načine 

Ne ponavljajte ene in iste oblike objav (vsakodnevne misli za lepši dan ali vsakodnevne predstavitve artiklov). Preizkusite čim več različnih tipov objav – objave, s katerimi spodbudite komentarje, nagrade igre, prenos brezplačnih e-knjižic, dogajanje v ekipi, prodajne objave. Redno spremljajte, kaj je v preteklosti delovalo in ohranite, kar deluje.

Postavite vprašanje

Z vprašanji na odličen način vzpostavimo dialog s sledilci, z njim pa najlažje pridobimo odziv na objave. Obstaja več vrst vprašanj, ki jih lahko zastavite. Predstavljamo jih v spodnjem primeru.

socialne objave

Vsaka objava naj ima svoj namen

Pred objavo vsebine na družbenih omrežjih se vedno vprašajte, kaj želite z njo doseči (visoko število všečkov, delitve objave, komentarje, klike, prenose, ipd.). Vsaka objava naj vsebuje poziv k dejanju z besedno zvezo. Primer: »Klikni všeč mi je, če je tvoj najljubši dan petek.«

Bodite vztrajni

Objava nerednih objav in držanje pesti, da bodo te požele navdušenje, ni najboljša taktika. Bodite vztrajni in konsistentni. Družbeno omrežje bo to prepoznalo in vas nagradilo. Bolje ena objava dnevno kot neredne objave ob vikendih (ali le takrat, ko se »kaj dogaja«). Pri tem vam Facebook lahko v veliki meri pomaga s funkcijo razporeda (Schedule), s katerim vnaprej pripravite objave.

razporeditev objav

Izberite pravi čas

Povprečna doba Facebook objave je med dvema in tremi urami (razen v primeru odličnega odziva – takrat jo Facebook prikazuje dlje), zato izberite čas, ko so vaši sledilci najbolj prisotni na Facebook-u. Pojdite na zavihek vpogledi (Insights) in kliknite na objave (Posts), da vidite, kdaj so vaši sledilci najbolj aktivni. Po izkušnjah sodeč se najbolje obnesejo objave med 9. in 11.uro zjutraj ter med 19. in 22. uro zvečer (v poletnem času še kasneje). 

Bodite aktualni

Sledilci cenijo pristnost in aktualnost. Uporabite aktualne fotografije (team building vaše ekipe, fotografijo sončnega zahoda, ipd.), ki naj jih prispevajo vsi člani ekipe. Uporabljajte video vsebine – za boljši doseg jih obvezno naložite na družbeno omrežje in ne le kot povezavo na YouTube. Odličen doseg boste dosegli tudi z oddajanjem v živo.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.