Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Izbira pisave

Preden začnemo z oblikovanjem, je priporočljivo določiti vrsto pisave, ki jo bomo uporabili.

Izbira pisave

Običajno ni dobro določati preveč različnih tipov pisav, saj bi bile tako vse zapisane vsebine precej nepregledne. Različne pisave lahko hitro usmerijo preveč pozornosti nase, ne pa na vsebino. Potrebno je izbrati lahko berljive pisave. Čeprav imamo na voljo zelo lepo ročno pisavo, je mogoče slednjo včasih bolje zamenjati s kakšno izmed bolj preprostih pisav.

Prav tako moramo preveriti, ali imajo pisave vse potrebne znake. Velikokrat se lahko zgodi, da naša pisava vsebuje posebne znake, ki niso na voljo v vseh pisavah (različne države v EU) in v tem primeru moramo poiskati pisavo z dodatnimi znaki, kakršna je na primer »latin extended.«

Ko imamo ožji izbor pisav, izberemo največ dva tipa pisave, ki ju bomo uporabljali: enega za naslove (hi, h2, h3, itd.), drugega za opisni del ali pa samo eno pisavo v različnih debelinah in velikostih tako za naslove kot za opise.

Pri pisavi preverimo tudi njeno možnost uporabe na spletni strani kot spletne pisave (webfont), v nasprotnem primeru moramo spletno uporabo pisavo še posebej prilagoditi in preveriti tudi pravice njene uporabe.

Ko je izbor tipov pisave in njihove uporabe urejen, za različne sekcije določimo tudi velikosti in odmike. Pri naslovih je običajno največji naslov tisti, ki je najpomembnejši, in sicer h1, ki mora biti v uporabi tudi pri naslovih kategorij, pri naslovih artiklov, posameznih strani, itd. Začnemo z velikostjo h1 in nato nadaljujemo s h2, h3 in tako naprej. Pri tem poskrbimo, da je vsak naslov nekoliko manjši od predhodnega, nikoli pa manjši od velikosti glavne vsebine. Naslov se ne sme izgubiti med vsebino, vseeno pa mora na strani še vedno izstopati. 

Pri določanju razmikov vedno poskrbimo za primeren razmik med vrsticami; če so vrstice preveč skupaj, je branje spletne vsebine oteženo, če pa so te preveč narazen, nam dajejo občutek nepovezanosti med vrsticami.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.