Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Zahvalna stran

Zahvalna stran spletne trgovine je lahko uspešno konverzijsko orodje.

Zahvalna stran

Najpogostejša oblika zahvalne strani je podstran spletne strani, na kateri obiskovalci oddajo naročilo ali povpraševanje po določenem izdelku, ki jih zanima. Na podstrani obiskovalci izpolnijo kontaktni obrazec ter prejmejo zahvalno sporočilo za povpraševanje ali nakup. Sestavni elementi zahvalne strani se lahko med seboj razlikujejo v odvisnosti od tržišča, na katerem delujete. Pri tem imamo v mislih končne kupce (B2C) in poslovne partnerje (B2B).

Mnogi se ne zavedajo, da lahko zahvalna stran služi kot učinkovito in koristno konverzijsko orodje spletne trgovine, le pravilen pristop je potrebno najti. Ustrezno oblikovana zahvalna stran lahko zviša povprečno višino nakupa na spletni strani in poveča kredibilnost podjetja, obenem pa vpliva na dodano vrednost zadovoljstva kupcev. Zadovoljni kupci lahko postanejo vaši stalni kupci, a od vas je odvisno, kakšna bo njihova uporabniška izkušnja na spletu.

Številne spletne nakupovalne strani delajo napako, ko na zahvalni strani podajajo le suhoparno sporočilo zahvale, a kupci morda pričakujejo mnogo več informacij, morda celo ponudbo za soroden artikel ali dodatne informacije o željenem artiklu.

Ključni nasveti za oblikovanje učinkovite zahvalne strani:

  1. zahvalna stran naj bo oblikovana enako kot ostale podstrani, saj lahko v nasprotnem primeru obiskovalci pomislijo, da so se zmotili in jo prehitro zapustijo. Pomembno je, da je tudi zahvalna stran opremljena z vsemi možnimi elementi prodajno naravnane strani.

  2. Na zahvalni strani optimizirajte oziroma uporabite raznolika orodja za povišanje konverzij. Število konverzij na trgu končnih kupcev povečajte kar s svojimi obstoječimi strankami. V znak zahvale za opravljen nakup jim ponudite ugodnost pri naslednjem nakupu. Glede na raziskave so kupci, ki so že nakupovali ali pravkar nakupujejo pri vas, bolj zanesljivi pri naslednjem ali dodatnem nakupu kot povsem novi kupci. 

  3. Obiskovalcem vaše spletne strani ponudite prijavo na e-novice, da bodo lahko vedno na tekočem z ugodnostmi. Na takšen način si zagotovite neprekinjeno komunikacijo ter potencialno večjo prodajo artiklov znanim kupcem.

  4. Na zahvalni strani lahko postavite sklop odgovorov na vprašanja, ki zadevajo oddana naročila, načine plačila, roke dostave in ostale stvari, za kar vam bodo kupci zagotovo hvaležni, njihova nakupovalna izkušnja pa bo pozitivno obarvana.

  5. Povabite obiskovalce k branju preostalih vsebin na vaši spletni strani (blog objave, katalogi in brošure ali ostali dokumenti) s pomočjo nanizanih povezav. Dobili boste povratne informacije o tem, kaj vse so obiskovalci na tej strani naredili, zato prilagodite zahvalno stran ter jim ponudite povezave na teme, ki jih najbolj zanimajo.

  6. Pri končanem nakupu ob zahvali kupcu ponudite dodatne podobne artikle ali akcijske artikle, ki jih kupec morda potrebuje, a se tega še ne zaveda. Na zahvalni strani lahko namreč neposredno povečate prodajo. Primer: obiskovalec je kupil telefon, vi pa mu ponudite ovitek, zvočnike ali dodatno zavarovanje zanj.

  7. Povabite obiskovalce na vaša socialna omrežja - vaša zahvalna stran naj ima možnost sledenja na popularnih socialnih mrežah kot so Facebook, Twitter in LinkedIn, na katerih lahko obiskovalci spremljajo ažurne novosti, akcije in druge vsebine. Sledenje obiskovalcev istočasno omogoča ustvarjanje poslovne konverzije.

  8. Obiskovalce prosite za pomoč - povabite jih k deljenju vaših vsebin na socialnih mrežah in svojim prijateljem preko e-pošte. Če ste se potrudili, da so bili vaši obiskovalci res zadovoljni, vam bodo zagotovo radi pomagali.

  9. Obiskovalca vprašajte vse, kar vas zanima - izkoristite trenutek, ko je obiskovalec na vaši spletni strani in poskušajte pridobiti težje dostopne podatke, ki lahko vplivajo na uspešno prodajo. Pridobljene informacije lahko izkoristite za različne vrste promocij (e-mailing, blog, drugi dokumenti) v želji pridobitve novih strank, obstoječim pa morda prodate dodaten artikel ali razvijete nov ali izboljšan artikel. Ob tem ne pozabite ceniti vaših strank in njihovega časa. 

  10. Oglašujte na Googlu. Z Google orodji sledite konverzijam in obisku na vaši spletni strani. Število konverzij je pomemben statistični kazalec in pokazatelj učinkovitosti oglaševanja na Googlu.

Upam, da ste uvideli, da je zahvalna stran izrednega pomena za vašo spletno stran ali za spletno trgovino na področju poslovanja s podjetji, kot tudi poslovanja s končnimi uporabniki. Zahvalna stran na nek način služi kot prodajalec v fizični trgovini, ki vas pred zaključkom nakupa vpraša, če želite kupiti še kaj drugega.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.