Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Seznam želja

Seznam želja je funkcionalnost spletne trgovine, ki obiskovalcem omogoča, da lahko artikle, za katere so izrazili interes, dodajo na lasten seznam želja.

Seznam želja

Največkrat se na seznam želja dodajo artikli, ki si jih obiskovalci želijo, vendar jih v tistem trenutku zaradi različnih razlogov ne morejo kupiti. Razlogi za to so lahko ekonomske narave ali pa željenih artiklov v času nakupovanja ni na zalogi.

Celotna funkcionalnost deluje tako, da imajo artikli povezavo, ki se skriva pod imenom »dodaj artikel na seznam želja«. S klikom na povezavo uporabnik doda artikel na poseben seznam; na njem so razvrščeni vsi artikli, ki jih je uporabnik dodal na seznam. Največkrat uporabljena ikona za dodajanje na seznam želja je v ikona v obliki srca ali zvezde, ki se nato z dodajanjem in odstranjevanjem artiklov s seznama grafično spreminja. 

Primer animiranega dodajanja na seznam želja (animirani lebdeči srčki) na spletni strani Asos.com. 

Seznam želja ima različne funkcionalnosti, odvisno od izbrane tehnološke platforme, med katere spadajo: deljenje seznama, avtomatsko osveževanje stanja seznama in različna obveščanja o spremembah seznama. 

Deljenje seznama želja omogoča delitev lastnega seznama želja z drugimi obiskovalci. Konkretno lahko uporabnik seznam deli s prijatelji, s čimer tudi njim omogoči vpogled v željene artikle določene osebe. V takšnem primeru lahko seznam reši uporabnika, da s strani prijateljev ne prejme daril, ki jih ne potrebuje ali jih že ima.

Verjetno smo vsi kdaj že prejeli darila, ki jih ne želimo, ne potrebujemo, jih že imamo ali pa smo celo dobili več enakih daril. Predstavljajte si, da imate prijatelja, ki ima rad fantazijsko literaturo. Ravnokar je izšla svetovno znana knjiga Harry Potter, ki je oglaševana in dostopna na vsakem koraku. V tem primeru je verjetnost, da bi več gostov obdarovancu kupilo enako knjigo za darilo, precej visoka.

Zaradi podobnih primerov je pogosta rešitev, da pri večjih dogodkih, na primer ob rojstvu otroka, poroki, rojstnem dnevu ali ob drugi pomembni obeležbi obdarovanci pripravijo posebne sezname želja, s katerimi se izognejo nezaželenim/podvojenim darilom.

Kljub seznamu želja lahko še vedno pride do podvajanja nakupov, zato je priporočljivo imeti seznam želja, ki omogoča osveževanje. To pomeni, da se artikel, ki ga je nekdo že kupil, odstrani z aktualnega seznama ali se to kako drugače posebej označi, da ne pride do ponovnega naročanja enakih artiklov. Pri spletnih naročilih v različnih spletnih trgovinah je tovrsten nakup vedno bolj aktualen, zato se kakšen nakup lahko hitro pozabi. Do takšne situacije lahko pride, kadar od nakupa do prejetega artikla preteče nekaj dni ali v primeru, da artikel prej ni bil na zalogi oziroma ni bil dobavljiv.

Tako kot pred fizičnimi trgovinami so lahko čakalne vrste tudi v spletnih trgovinah.

Seveda obstajajo tudi boljši načini naročanja artiklov izven zaloge, najpogostejša načina sta prednaročilo artikla in prijava ne seznam obveščanj o zalogi.

V primerih, ko obiskovalci na seznam želja dodajo artikel izven zaloge, je še posebej koristna funkcija obveščanja o spremembah seznama želja. Slednja v praksi pomeni, da uporabnik v primeru spremembe stanja zaloge artikla prejme obvestilo in ob novi razpoložljivosti artikla opravi nakup. Obveščanje je priporočljivo tudi, ko se artiklu spremeni cena zaradi izrednih dogodkov (na primer razprodaj) in nakup za uporabnika postane bolj dostopen. Verjetno bi tudi sami želeli vedeti, kdaj bo ogledan artikel na voljo po znižani akcijski ceni.

Prednosti seznama želja za prodajalce

Poleg tega, da svojim uporabnikom ponudite najboljšo uporabniško izkušnjo, je eden glavnih prednosti seznama želja možnost vpogleda v želje svojih uporabnikov in njihovega nakupnega procesaS pregledom artiklov, ki se znajdejo na seznamu želja, lahko vidite, kateri artikli so uporabnikom všeč. Na takšen način lahko bolje predvidite bodoče nakupe zaloge in aktualne artikle uporabite tudi za promocijske akcije v prihodnosti. 

Če ob tem spremljate tudi proces dodajanja in nakupovanja artiklov, mogoče izveste še kakšen podatek več o kupcih, na primer odzive posameznih kupcev na različne dogodke (promocije) in časovne odločitve za nakup.

Lahko se zgodi, da kot lastnik trgovine ob dobri ponudbi in uporabniški izkušnji z možnostjo in delitvijo seznama želja ob posebnih priložnostih pridobite številne dodatne obiske in nove kupce. V kolikor ima nekdo v vaši spletni trgovini seznam želja za poroko, bo večina gostov primorana kupiti artikle iz te trgovine. Na takšen način bo seznam osvežen, z vidika priročnosti pa bo nakup v vaši trgovini najbolj smotrn.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.