Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Ideje za izboljšanje konverzij

Že uporabljate običajne kanale, kakršni so Google Ads, Facebook, e-mail marketing in optimizacijo, vendar bi radi izboljšali še stopnjo konverzije vaše spletne trgovine?

Ideje za izboljšanje konverzij

Izpostavljamo sedem načinov, ki vam lahko pomagajo pri doseganju teh ciljev:

1. dinamični re-marketing

Prepričati v nakup nekoga, ki vas že pozna je veliko lažje kot prepričati tistega, ki za vas ni še nikoli slišal. Prepričan sem, da ni (uspešne) spletne trgovine, ki ne bi imela vzpostavljenega re-marketinga. Za uspešen re-marketing ni dovolj le splošen oglas, saj mora biti ta za kupca čim bolj relevanten. Dinamični oglasi omogočajo prikaz točno tistih artiklov, ki so si jih obiskovalci v spletni trgovini že ogledovali ali pa so jih pustili v košarici, a nakupa niso zaključili. 

dinamicni remarketing

Primer dinamičnega marketinga z uporabo Facebook Dynamic Ads

2. Video vsebine

V dobi, ko je splet z vseh strani zasičen z informacijami, je težko najti način, da postanemo opazni. Že pri samem preletu spletnih objav ne bomo potrebovali veliko časa, da bi prišli do kakšne video vsebine. Video vsebine imajo po analizah sodeč 135 % boljši organski doseg kot objave fotografij, zato izkoristite priložnost, da tudi vaše artikle predstavite s pomočjo video vsebin. Pazite, da takšne vsebine vedno nalagate neposredno na video portale, saj boste imeli precej boljši doseg kot z deljenjem povezave do video vsebine s svoje spletne strani.

3. Fotografije artiklov

Fotografije visoke kakovosti so danes predpogoj za dobro predstavitev artikla, vseeno pa zgolj z odličnimi fotografijami še ne boste izstopali. Poskrbite, da bodo vaši artikli obogateni z dodatnimi fotografijami – dodajte fotografije artiklov v okolju, med uporabo, v kombinaciji z drugimi artikli, itd. Prosite vaše kupce, da vam pošljejo fotografijo z artikli, ki so jih kupili v vaši spletni trgovini. Gre za preprost pristop, s katerim potencialnemu kupcu pokažete, da so se mnogi kupci že odločili za nakup, artikel pa je vreden nakupa.

4. Avtomatsko e-mail sporočilo ob zapuščeni košarici

Pomembno je, da čimprej raziščete in odpravite vzroke, zaradi katerih obiskovalci zapuščajo vašo spletno trgovino in nakupa ne zaključijo. Razlogi so lahko številni, premalokrat pa pomislimo na povsem običajne – mogoče obiskovalec ni zaključil nakupa, ker ga je zmotil jokajoč otrok ali nepričakovan prihod šefa. Predlagam vzpostavitev avtomatskega sistema, s pomočjo katerega boste obiskovalca pozvali k zaključku nakupa. Po analizah sodeč se najbolje obnesejo tri zaporedna e-mail sporočila (30 min, 24 ur in 48 ur od zapuščene košarice). V vsebini e-mail sporočila podarite še kakšno dodatno ugodnost, s katero prepričate obiskovalca o zaključku nakupa.

avtomatski email

5. Vsebine, povezane z artikli

Prodajate vzmetnice in ne veste, kako pridobiti nove kupce? Ustvarite članek s triki za boljše spanje. Prodajate naravno kozmetiko? Podučite obiskovalce o prednostih naravne kozmetike in v članku dodajte povezave na artikle iz kategorije naravne kozmetike, ki jih ponuja vaša spletna trgovina. V kolikor vaša spletna trgovina omogoča dodajanje artiklov pod članek, to tudi storite. Veliko večja verjetnost je, da boste obiskovalca spremenili v kupca, če mu boste predali še nekaj znanja. Nedvomno pa so članki tudi odlična vsebina za deljenje na socialnih omrežjih.

6. SMS-marketing

Veliko ljudi izbriše neprebrana e-mail sporočila, kar zagotovo ne drži za SMS-sporočila.       V kolikor imate telefonske številke kupcev, jim pošljite SMS-sporočilo o akcijah in ugodnostih, ki ste jih pripravili. Vseeno pa z SMS-sporočili ne pretiravajte (enkrat mesečno bo povsem dovolj) in vedno omogočite možnost odjave.

7. Push (potisna) obvestila

Push oz. potisna obvestila so kratka obvestila, ki jih (navadno nevede) potrdimo z obiskom na spletnih straneh. Obvestila nato prejmemo na mobilni telefon, računalnik ali tablico, odvisno od tega, na kateri napravi smo se prijavili. Marsikaterega trgovca potisna obvestila odvrnejo, saj so za obiskovalce preveč vsiljiva. Z izbiro prave vsebine lahko ta obvestila postanejo odlično orodje, s katerim obiskovalce ves čas opominjamo nase in jih počasi spreminjamo v kupce.

konverzija spletne trgovine

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.