Menu

Zakup domen in gostovanja

Vsaka spletna stran ali spletna trgovina potrebuje svoj spletni naslov – zaporedje črk in številk, ki jih vpišete v brskalnik imenujemo domena.

Domena naj bo kratka in jedrnata, da si jo bodo vaši obiskovalci lažje zapomnili in posredovali naprej.

Zakup domen in gostovanja

Kaj je domena in kaj gostovanje?

Čeprav vedno več ljudi pozna spletno izrazoslovje, včasih še vedno ni povsem jasno, kaj je domena in kaj gostovanje.

  • Domena je zaporedje črk in številk, ki jih vpišemo v brskalnik po www in se končajo z določeno končnico (.si, .net, .com, .eu, …)
  • Gostovanje pa je najem določenega prostora na strežniku, ki nemoteno deluje 24 ur na dan in ima dostop do svetovnega spleta (na njem se hranijo podatki vašega spletnega mesta).
gostovanje spletnih strani
domena spletne strani

Domeno si priskrbite še pred registracijo podjetja

Pred registracijo podjetja je zelo pomembno, da imate najprej izbrano ime podjetja in domeno, na kateri bo spletna stran ali trgovina stala. Pri iskanju imena pazite na to, da bo ime hitro zapomnljivo in da ne bo predolgo. Priporočljivo je tudi, da vsebuje izdelek oz. dejavnost, ki jo boste opravljali. Če nameravate svoj posel razširiti v tujino, preverite pomen imena tudi v tujih jezikih. Najboljše je, da ime podjetja in domene sovpadata.

Prava domena in zmogljivost strežnika štejeta!

Glede na to, kaj boste prodajali, vam lahko pomagamo izbrati primerno domeno in velikost spletnega gostovanja. Če boste najeli premalo prostora, se lahko zgodi, da se bo vaše spletno mesto počasi nalagalo, kar lahko prežene morebitne kupce, ki ne želijo čakati. Najhitrejši imajo na spletu prednost, zato tega ni za zanemariti. Mi vam lahko na podlagi izkušenj svetujemo in skupaj z vami izberemo pravo domeno in velikost gostovanja.

Za nemoteno delovanje vašega spletnega mesta vam lahko priporočimo cenovno ugodna gostovanja na preverjenih strežnikih z visoko hitrostjo prenosa podatkov.

gostovanje spletne trgovine
gostovanje spletne trgovine

Čigave storitve priporočamo?

Na podlagi dolgoletnega sodelovanja vam priporočamo storitve podjetja Neoserv in SI-Shell. Nudijo celovite spletne rešitve, za gostovanje spletnih trgovin pa so pripravili pakete Magento gostovanj, ki so optimizirani za vse e-commerce sisteme, prav tako pa nudijo tudi prilagodljive VPS strežnike, ki omogočajo še boljšo izkušnjo, saj so njihovi resursi v celoti namenjeni eni stranki.

Preverite ponudbo zdaj!

V kolikor boste potrebovali pomoč pri izbiri nas kontaktirajate.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.