Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Postavitev elementov

Ko imamo vse elemente dorečene, nam ostane le še ustrezna postavitev na razpoložljivo mesto.

Postavitev elementov

Najpogostejša napaka, ki se pri tem pojavi, je pretesno postavljanje celotne vsebine. Običajno želimo v majhnem prostoru pokazati čim več, vendar je včasih v zameno za bolj kakovostno predstavitev izbrane vsebine kakšno stvar bolje tudi izpustiti.

Dihanje elementov omogočimo s primernimi razmiki in odmiki med njimi. Ob sami pripravi oblikovnega prostora moramo najprej določiti robove, znotraj katerih lahko postavljamo elemente. Odmik na spletu ni tako pomemben kot pri tiskanih medijih, pri katerih se lahko zaradi tiska in obrezovanja pri postavitvi elementov povsem do roba kakšen element celo izgubi.

V kolikor celotnemu oblikovanju dodajamo še grafične elemente (na primer fotografije), moramo paziti, da ti ne pritegnejo več pozornosti od vsebine, ki jo želimo prikazati. 

Pri izbiri fotografij je potrebno poskrbeti za to, da te nimajo odrezanih ključnih delov oziroma elementov, zaradi česar posledično odvračajo pozornost. Pri fotografiji ure naj bo pašček ure vključen v fotografijo, pri fotografiji ženske majice naj fotografija zajema vsaj celoten zgornji del ženskega telesa in podobno. Dober namig za fotografiranje ljudi je tudi ta, da naj ti ne gledajo neposredno v obiskovalca, pač pa v naslov oz. artikel, ki se oglašuje.

Daljša oblikovna dela lahko oblikujete podobno kot besedila v posamezne odstavke, tako da posamezne dele grafično ločite z zebrastim vzorcem oblikovanja oziroma z zig-zag postavitvijo elementov. Z zebrastim vzorcem lahko vizualno hitro ločimo posamezne odseke. Takšen način postavitve elementov lahko olajša hiter pregled vsebin, saj ljudje ob hitrem preletu vsebine običajno vodimo pogled v obliki zig-zag vzorca.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri