Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Vračila

Vračila izdelkov so pogost pojav, v kolikor imamo v trgovini manj kvalitetne artikle.

Vračila

Stremeti moramo k temu, da bi bilo vračil čim manj, saj nam lahko ta povzročajo dodatne stroške zaradi dostave ali zamenjave artikla. Vseh artiklov po vrnitvi ni mogoče več vrniti v prodajo. Če z dobaviteljem nimamo dogovora o zamenjavi ali smo to mi sami, si moramo stroške vračil všteti v prodajno ceno artikla.

vračilo spletne trgovine

Večji del kredibilnosti trgovine je povezan tudi s časom vračila izdelkov, zato številne trgovine podaljšujejo čas vračila. Mnoge spletne trgovine omogočajo 30-dnevni rok vračila, kljub temu da so na zakonski podlagi roki krajši. V Sloveniji je namreč obvezen rok za vračilo artiklov 14 dni. V tem roku lahko kupec brez posebnega razloga artikel vrne in zahteva vračilo kupnine. Edini pogoj je, da artikel vrne v prvotnem, nerabljenem stanju in v originalni embalaži. Države postavljajo takšne omejitve predvsem zaradi tega, ker si stranke za razliko od fizičnih trgovin artiklov v spletni trgovini ne morejo ogledati od blizu in jih pred samim nakupom preizkusiti.

Z daljšim rokom vračila lahko izboljšamo kredibilnost strani, saj stranke raje kupijo artikel tam, kjer ga lahko v miru preverijo in vrnejo, v kolikor z njim niso zadovoljne. V spletni trgovini je zato dobro narediti test in preveriti, kako podaljšan čas vračila blaga vpliva na število vrnjenih artiklov in na povečanje prodaje, nenazadnje pa tudi izvedeti, ali se zaradi tega obiskovalci spletne strani prej odločijo za nakup.

Vračilo artiklov običajno poteka v naslednjih korakih:

  • kupec prodajalcu posreduje informacijo o vračilo artikla in ta ji v odgovoru razloži postopek vračila artikla (ta se lahko priloži k pošiljki),

  • kupec kupljene artikle pošlje na naslov podjetja ali pokliče vnaprej dogovorjeno dostavno službo za prevzem paketa (v spletnih trgovinah, ki to možnost ponujajo),

  • prodajalec preveri vrnjen artikel in izda dobropis v višini naročila (kupcu vrne denar ali dobroimetje), artikel pa v primeru ustreznosti za nadaljnjo prodajo vrne nazaj v zalogo.

Marsikateri trgovec pri vračilih razmišlja o možnostih zmanjšanja števila vračil tako, da strankam oteži vračilo kupljenega artikla s postavljanjem dodatnih pogojev in dolgih postopkov za vračilo. Sami smo ugotovili, da lahko takšen način dolgoročno dokaj negativno vpliva na prodajo, predvsem zaradi slabe volje strank, posledično pa tudi zaradi slabe reklame, ki jo zaradi nezadovoljstva ustvarijo stranke. Zato je včasih reklamacije bolje upoštevati, kljub temu da te niso upravičene, in s tem poskrbeti za zadovoljstvo vseh strank ter preprečiti slabo reklamo, ki bi lahko ogrozila sloves spletne trgovine.

vračila v trgovini

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri