Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Družbena omrežja

Družbena omrežja so v obliki aplikacij, platform ali spletnih storitev poznana kot virtualna mesta za druženje ljudi.

Družbena omrežja
 • Nastop na družbenih omrežjih

  Za uspešen nastop na družbenih omrežjih danes ne zadostuje več zgolj profil ali stran na Facebook-u.

  Preberi vse
 • Triki za dosego boljšega občinstva

  Facebook oziroma vsa večja družbena omrežja želijo uporabnikom prikazovati tisto, kar jim je všeč.

  Preberi vse
 • Načrtovanje objav na družbenih omrežjih

  Za uspešno komunikacijo preko družbenih omrežij je potrebno narediti strategijo komuniciranja, nato pa na njeni podlagi pripraviti načrt objav.

  Preberi vse
 • Oglaševanje na družbenih omrežjih in na spletnih portalih

  Ključna prednost trženja na družbenih omrežjih pred ostalimi internetnimi potmi je možnost boljšega ciljnega oglaševanja, kar nam omogoča boljšo konverzijo med kliki in nakupi oz. med povpraševanjem.

  Preberi vse
 • Nasveti za boljše Facebook oglase

  Pri Facebook oglaševanju gre za ciljno oglaševanje, ki omogoča lažji doseg ciljnih obiskovalcev.

  Preberi vse

Na teh mestih ljudje delijo raznolike informacije, izmenjujejo svoja mnenja in stališča, razglabljajo o skupnih interesih in aktivnostih, na ta način pa uporabljajo svojstven način medsebojne komunikacije.

Družbena omrežja so organizirana tako, da v njihovem okviru posameznik ustvari javen, delno javen ali zaprt profil znotraj nekega sistema. V tem sistemu se povezuje z ostalimi uporabniki enakega sistema, dovoli ali omeji prikazovanje svojih informacij (fotografije, ideje, dogodke, aktivnosti, sporočila, oglase in podobno), s čimer omogoči interakcijo med uporabniki določenega družbenega omrežja.

Pojav družbenih omrežij je nekakšna revolucija v načinu komuniciranja na osebnem ter poslovnem področju, saj so popolnoma spremenila ustaljene vzorce našega načina življenja, ki smo jih bili vajeni desetletja pred njihovim pojavom: osebna oziroma fizična komunikacija, pisanje pisem, pošiljanje voščilnic; vse to je pomenilo ohranjanje stikov s peščico prijateljev, sorodnikov, sodelavcev in znancev – oseben pristop je imel večjo vrednost.

Virtualna medosebna komunikacija 

Družbena omrežja so osvojila cel planet. V razvitih deželah sveta, kjer je splet tako rekoč nepogrešljiv v vsakdanjiku ljudi, si ti življenja brez njih ne predstavljajo več. Svoje profile na družbenih omrežjih imajo tako najmlajši kot najstarejši zemljani.

Med najpomembnejšimi atributi družbenih omrežij je zagotovo ohranjanje in vzpostavljanje mreže poznanstev z ljudmi (s sedanjimi in bivšimi sošolci, prijatelji, znanci, ki jih morda nikoli več ne bi videli, s potencialnimi kupci), negativna stran druženja na družabnih omrežjih pa je ohlapnost odnosov, do katerih lahko pride predvsem zaradi pomanjkanja osebnega stika. 

Na mnogih družbenih omrežjih svojo sorodno dušo (prijateljsko ali partnersko) najdete lažje kot na tradicionalen način. Na področju izobraževanja so družbena omrežja resnično enkratna, saj omogočajo ažurno komunikacijo med profesorji in študenti, med sošolci, obenem pa ponujajo možnost delitve informacij in iskanje novih znanj. Na področju zdravstva se s pomočjo družbenih omrežij ljudje s podobnimi težavami in boleznimi medsebojno spodbujajo, povezujejo in drug drugemu svetujejo.

Nadvse zanimivo je dejstvo, da družbena omrežja niso samo trenuten trend. Tehnologija namreč iz dneva v dan napreduje, pojavljajo se novi načini komuniciranja, promoviranja in oglaševanja, a družbena omrežja so idealna za vse navedeno.

Tipi družbenih omrežij

Družbena omrežja so idealna mesta za lastno predstavitev ter za predstavitev svojih ustvarjalnosti, aktivnosti, obenem pa omogočajo ohranjanje in vzpostavljanje stikov (posredno ali neposredno). 

Poznamo različna družbena omrežja, ki imajo različne tematike, na primer: 

 • poslovno obarvana spletna mesta (linkedIn.com), 
 • spletna mesta za medsebojno druženje (facebook.com), 
 • romantično obarvana družbena spletna mesta (tinder.com), 
 • mesta, namenjena ljudem z istimi interesnimi dejavnostmi (pinterest.com), 
 • mesta za pisanje objav (twitter.com), 
 • specializirana spletna mesta, ustvarjena za oglede in prenose video posnetkov (youtube.com) in mnogi drugi.

Skupna lastnost naštetih družbenih omrežij je možnost komentiranja uporabnikov in delitev všečkov. Vsako družbeno omrežje zahteva ustvarjanje profila posameznika, na katerem se ta s ključnimi informacijami predstavi (rojstni dan, izobrazba, kraj bivanja, e-mail naslov, povezave do osebnih spletnih strani), na osebnem profilu lahko objavi tudi fotografije ter video posnetke ali ustvari blog. Posameznik lahko odloča o zasebnosti ali javnosti njegovega profila, o dovoljenju komentiranja svojih stikov na osebnem profilu, o omogočanju deljenja objav s strani njegovih stikov in podobno. Varnost zasebnosti, obveščanje o novih sporočilih, o dogodkih in spremembah ter široka paleta različnih možnosti določenih družbenih omrežij so v rokah vsakega posameznika. 

Obsežen pojav družbenih omrežij je med drugim povzročila poplava profilov organizacij, podjetij in skupin, s pomočjo katerih te promovirajo lastne artikle, storitve, dejavnosti in usluge. Tudi skupine s skupnimi interesi niso izjeme. 

Družbena omrežja dokazano lahko služijo kot učinkovit pripomoček pri pospeševanju prodaje vašega podjetja in njegovega reklamiranja, posledično pa tudi kot idealen način promocije, vzpostavljanja povezav, pridobivanje novih znanj in novih poslovnih priložnosti, izobraževanja vaših zaposlenih, povezovanja s potencialnimi poslovnimi partnerji ali kupci.

Razširjenost družbenih omrežij

Zanimivo je, da so bila na začetku najbolj aktivna manjša podjetja, ki so se jim sedaj pridružila že mnoga večja. Še vedno se pogreša prisotnost določenih večjih podjetij oziroma blagovnih znamk. Ta se bodo morala prej kot slej aktivirati, saj so družbena omrežja postala pomemben komunikacijski kanal. Zaradi zaostanka bodo morala na tem področju tudi marsikaj nadoknaditi.

Nemčija in ostale večje evropske države imajo zaradi svoje površine in števila uporabnikov na družbenem omrežju Facebook aktivno geolokacijsko ciljanje, s pomočjo katerega lahko oglaševalci oglašujejo glede na regije in tako omejijo sredstva marketinških kampanj. Cena klika tam dosega tudi po evro in več, tako da se porajajo dvomi oglaševalcev o smotrnosti oglaševanja na večjih spletnih omrežjih. Kljub večanju števila uporabnikov se aktivnost po uporabniku znižuje, kar lahko pripišemo zasičenosti informacij na spletu.

Posledično bodo zaradi tega nastale številne nišne strani. Pri manjših socialnih omrežjih imamo tako lahko večji trženjski vpliv in boljše rezultate. Ustvarile se bodo mnoge skupnosti, ki jih bodo sponzorirala podjetja. Podjetja bodo tako sama zgradila socialno skupnost ali za to delo najela druga podjetja.

družbena omrežja

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.