Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Optimizacija hitrosti spletne trgovine

Hitrost spletne strani je zelo pomemben del vodenja spletne trgovine.

Optimizacija hitrosti spletne trgovine

Hitrost je ena od temeljnih izkušenj kupca, ki lahko znatno vpliva na stopnjo konverzije spletne trgovine. V zadnjih nekaj letih so se zaradi ponudnikov, ki v to področje vlagajo, močno spremenila tudi pričakovanja uporabnikov. Opravljene meritve kažejo, da 47 % potrošnikov pričakuje nalaganje strani v manj kot dveh sekundah, 40 % obiskovalcev pa bo spletno stran zapustilo, če nalaganje traja več kot tri sekunde. Predvideva se, da so pričakovanja obiskovalcev še višja, ne glede na opravljene ankete.

Veste, kako hitra je vaša spletna trgovina? 

Če potrebujete več idej za optimizacijo delovanja spletne strani, vam priporočamo uporabo Pagespeed Insights, ki je odličen brezplačen vir odgovorov za vprašanja uspešnosti oziroma hitrosti spletne strani. Preverite: https://pagespeed.web.dev/

Do zdaj ste verjetno že spoznali, da hitreje, ko se bo trgovina prikazovala obiskovalcu, večja bo verjetnost, da bo obiskovalec postal vaš kupec. Ko je delujoča spletna trgovina vzpostavljena, obstaja kar nekaj načinov, s katerimi lahko izboljšamo njeno hitrost in nekatere izmed njih bomo tudi podrobneje predstavili.

Nekaj ključnih osnov za izboljšanje hitrosti spletne trgovine:

  • omogočite predpomnjenje celotne strani (FPC) oziroma spletne vsebine, ki bo uporabnikom ob naslednjem obisku omogočila hitrejše nalaganje oziroma dostop do vaše strani iz predpomnilnika. Na razpolago je več modulov. FPC bistveno pospeši čas nalaganja strani, vpliva na konverzijo prodaje ter na uspešno ustvarjanje prihodkov. 
  • Optimizirajte front-end elemente. Poskrbite, da bodo fotografije, pisave, JavaScript ali CSS-datoteke optimizirane za hitrost. Zmanjšajte HTTP in slikovne zahtevke,  uredite CSS in optimizirajte JavaScript.
  • Stisnite svoje fotografije. Velike fotografije prispevajo k daljšemu času nalaganja spletne strani, zato optimizirajte velikost slikovnih datotek z uporabo orodij TinyPNG ali TinyJPEG tako, da ob tem ne ogrozite njihove kakovosti,.
  • Odstranite nepotrebne elemente in razširitve. Pojdite skozi vse razširitve na vaši spletni strani in odstranite neuporabne.
  • Optimizirajte nastavitve strežnika oziroma gostovanja, da bo hitrost najbolj optimalna. Za primer se zgledujmo po različnih verzija php, ki lahko pri menjavi iz verzije 5.6 na 7 hitrost trgovine izboljšajo za 30 %.
  • Uporabite CDN (Content Delivery Network), storitev za hitrejši prikaz strani uporabnikom iz različnih delov sveta. Pri CDN gre za mrežo strežnikov v številnih podatkovnih centrih po svetu, katerih primarni namen je prikazovanje spletne strani posamezniku z najbližjega strežnika. S tem se spletna stran obiskovalcu prikaže hitreje, saj se strežnik, iz katerega se prikazuje vsebina, hitreje odziva.

Obstajajo številne spletne strani, ki so zaradi pomembnih izboljšav uspešnosti oziroma hitrosti slednjo uspele izboljšati za 50 %, s tem pa občutno izboljšale stopnjo konverzije trgovine. Zakaj tega in preostalih nasvetov ne bi upoštevali tudi vi in izboljšali vašo spletno trgovino in njeno poslovanje?

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri