Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Nasveti za boljše Facebook oglase

Pri Facebook oglaševanju gre za ciljno oglaševanje, ki omogoča lažji doseg ciljnih obiskovalcev.

Nasveti za boljše Facebook oglase

Svojo ciljno skupino lahko določimo na podlagi številnih različnih specifikacij, ki omogočajo natančno določanje kroga ljudi, ki si bo oglase ogledala. Poleg tega lahko določimo še starost, spol ter lokacijo naše ciljne publike, ki se ji bodo oglasi prikazovali ter mnoge druge parametre. 

Za primer vzemimo prej omenjeno spletno trgovino z zdravo prehrano, v kateri so 10 % mesečnih prihodkov porabili za Facebook oglaševanje, ki je prinašalo do 40 % mesečne prodaje/zaslužka in obiska v spletni trgovini povečalo za približno 45 %. Nasveti za učinkovito Facebook oglaševanje so naslednji: 

1. pred ustvarjanjem Facebook oglasov zapišite cilje, ki jih želite doseči s posameznim oglasom. Omenjena trgovina se poslužuje treh različnih ciljev, s tem pa tudi treh različnih tipov Facebook oglasov, in sicer:

  • oglase, katerih cilj je privabljanje obiskovalcev na spletno stran in pridobivanje kontaktov (oglaševanje nagradnih iger, brezplačnih e-knjižic z recepti in nasvete za zdravo življenje, itd.),
  • oglase, katerih cilj je opravljen nakup (prodajni oglasi oziroma oglasi, ki vsebujejo prodajne akcije) ter
  • oglase, katerih cilj je pridobivanje novih Facebook všečkov.

2. Komu je vaš Facebook oglas namenjen? Imeti morate natančne podatke o vaših potencialnih kupcih (starost, spol, lokacija). 

Primer: ženske iz Slovenije, stare med 22 in 55 let. Oglase najpogosteje prikazujejo štirim različnim skupinam:

  • vsem, ki so všečkali njihovo Facebook stran (connections – include people who are connected to),
  • skupinam ljudi, ki jih filtrirajo s pomočjo interesov,
  • RE-TARGETING: vsem, ki so že obiskali njihovo spletno trgovino (urejevalnik oglasov – audiences – create audience – custom audience – website traffic),
  • RE-MARKETING: vsem, katerih e-mail naslove imajo (urejevalnik oglasov – audiences – create audience – custom audience – customer list).

Vedno so učinkovitejši tisti oglasi, ki jih prikazujete manjši, točno določeni skupini ljudi, na primer vsem ženskam v starostni skupini med 25 in 55 let, ki so v zadnjih treh mesecih obiskale vašo spletno stran.

3. Določanje načina plačila za prikazovanje Facebook oglasov: trgovina optimizira plačilo na klike (lahko si določite tudi maksimalno ceno, ki ste jo pripravljeni plačati na klik) ali na konverzije (v primeru oglaševanja točno določeni manjši skupini do 10.000 ljudi – re-targeting).

4. Vsebina Facebook oglasa: za najuspešnejšo prodajno Facebook vsebino se je izkazala vpadljiva fotografija z osebami, nazivom in prednostjo akcije ter s pozivom k akciji (call-to-action) in s čim manj besedila.  

5. Za spremljanje rezultatov in statistike prodaje preko Facebook oglasov si ne pozabite urediti Conversion Tracking Pixel za Checkouts. To lahko storite pod urejevalnikom oglasov – conversion tracking – create pixel – kategorija checkouts. Kodo, ki jo dobite, je potrebno kopirati v kodo spletne strani.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri