Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Blog

Blogi so lahko dober vir pridobivanja obiskovalcev, ki jih zanimajo vaše blog vsebine, zaradi česar pogosto obiščejo vaše spletne strani.

Blog

Z zanimivimi objavami na blogu lahko animirate svoje obiskovalce in jim posredno prodajate vaše artikle. Pri tem morate paziti, da vsebine niso preveč komercialne narave, saj bi s tem odbili kupce in zmanjšali kredibilnost objav. Marsikdo bi si namreč lahko predstavljal, da so zapisane vsebine zavajajoče v prid boljši prodaji artiklov.

blog na spletni trgovini

Blog lahko neposredno integrirate v spletno trgovino. Tako lahko z novimi vsebinami poudarite tudi privlačnejšo naslovnico, na kateri izpostavite najnovejše blog objave. S tem poživite dogajanje na naslovnici in v celotni trgovini, saj obiskovalci vidijo, da je trgovina živa in da se v njej za vedno najde nekaj novega in uporabnega. 

V kolikor se odločite blog integrirati v svojo spletno trgovino, ga vseskozi dopolnjujte z relevantno vsebino in z novimi objavami, saj lahko v primeru daljših časovnih razmikov med objavami obiskovalci pričnejo sklepati, da spletna trgovina ni več aktivna.

Blog in njegova uporaba v praksi

Ko sem imel sam spletno trgovino, sem prišel do spoznanja, da je število kupcev, ki prihajajo v trgovino z artiklom povezanimi ključnimi besedami, zelo nizko. 

Posledično smo se odločili blog integrirati v trgovino in tedensko objavljati članke, povezane s prodajnimi artikli. Tako smo v primeru prodaje sredstva za beljenje zob napisali članek o vplivu obarvanosti zob na samozavest ali podali nekaj nasvetov o temeljitejši skrbi za ustno higieno. Članek smo objavili na svojem blogu in v naslednjih mesecih pridobili ogromno obiska ljudi, ki so uporabljali ključne besede »umivanje zob«, »beljenje zob« in podobno.     S tem smo povečali organski obisk, nekaj obiskovalcev spremenili v kupce, drugi so se naročili na e-novice, ostale pa smo preko re-marketing orodij dodali v svoje segmentirane oglaševalske skupine za nadaljnje obveščanje. 

Del članka smo uporabili tudi v e-mail marketingu, ki je bil v začetku vsakega tedna odposlan na naslov naših naročnikov. Tako smo poskrbeli za zanimivo sporočilo, od katerega se je odjavilo veliko manj naročnikov kot prej, ko smo zgolj promovirali nove in akcijske. Podobno smo naredili tudi za objave na socialnih omrežjih in tako poskrbeli za dodaten obisk na strani. Uporabni članki so na socialnih omrežjih običajno bolj deljeni, saj ne gre za neposredno komercialno stran, ampak za članek z dodano vrednostjo za obiskovalca. Podobne socialne objave so zaradi tega pogosteje deljene med prijatelji obiskovalca in imajo običajno večji obseg gledanosti, kar pozitivno učinkuje na spletno stran.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.