Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Nastop na družbenih omrežjih

Za uspešen nastop na družbenih omrežjih danes ne zadostuje več zgolj profil ali stran na Facebook-u.

Nastop na družbenih omrežjih

Svojo prisotnost moramo ves čas primerno upravljati. Ključni poudarek družbenih omrežij leži na dvosmerni komunikaciji s kupci.

Ali veste, katere vsebine najbolj delujejo na Facebook-u? Objave, podprte s fotografijami – ljudje smo namreč vizualna bitja. Čustva, zabava, nostalgija, vzbujanje radovednosti z vprašanji, aktualna dogajanja, akcije, popusti, nagradne igre, vse to vpliva na nas.  

Osrečite svoje kupce na družbenih omrežjih v petih preprostih korakih

V kolikor uporabljate splet, morate nujno poznati teh pet korakov, ki se jih držijo vsi, ki želijo osrečiti svoje kupce. Pri stikih s kupci v spletni prodaji, pri predstavljanju svojega podjetja in tudi v zasebni uporabi so ti koraki namreč ključ do uspeha. Z njimi boste pridobili kredibilnost, ugled, kupci pa se bodo k vam radi vračali, ker bodo od vas vedno odhajali zadovoljni. Teh pet korakov predstavlja zlato pravilo vseh, ki se zavedajo, da je neprekinjena prisotnost na družbenih omrežjih velika konkurenčna prednost.

Predlagam, da si korake zapišete na list papirja in ga imate vedno ob sebi. Prav vam bodo prišli, ko ne boste vedeli, kako speljati pogovor s kupcem ali ko boste opazili, da oba v pogovoru postajata nezadovoljna. Morda vam prihrani tudi kakšno hudo uro v zasebnem življenju.

Koraki so povsem preprosti:

  1. pozorno poslušajte.
  2. Hitro odgovorite.
  3. Vzpostavite vez.
  4. Bodite specifični.
  5. Izgovorite strankino ime.

1. Pozorno poslušajte

Poslušajte, poslušajte in še enkrat poslušajte. Raje se osredotočite na to, kaj kupec govori, kot na svoj odgovor. Potrudite se, da boste razumeli. S poslušanjem boste pridobili pomembne informacije in le tako vzpostavili relevanten pogovor. Zavedajte se, da poslušamo:

  • z namenom učenja, 
  • informiranja,
  • razumevanja ter
  • z namenom pridobivanja informacij.

Pri odgovoru ponotranjite pristop, da je vse le hipoteza in da ste tudi vi zmotljivi.

Bodite raje sugestivni namesto instruktivni. Izogibajte se fraz »zagotovo«, »nedvomno« in jih nadomestite z »morda«, »menim«, »v tem trenutku se mi zdi«.

Družbena omrežja so zanimiva zaradi večjega števila sledilcev pri tistih ljudeh, ki se lotevajo določene problematike in ne predstavljajo zgolj blagovne znamke. Prav tako so ključne besede pomembnejše od blagovne znamke. Torej, potrebno je prisluhniti še komu, ne le vplivnim.

2. Odgovorite hitro

Stranke odgovor preko družbenih omrežij pričakujejo v manj kot eni uri. Hitri odgovori so izjemnega pomena, ponekod se objave merijo celo v minutah.

Pri splošnih pogovorih 53 % uporabnikov družbenih omrežij pričakuje odgovor v manj kot uri, pri reklamacijah ta delež naraste kar na 73 %. Po pretečenih 60-ih minutah se začnejo pojavljati prva nezadovoljstva.

Kaj se zgodi, če temu ne sledite?

Zagotovo ste že kdaj slišali: »Povedal bom vsem znancem in prijateljem.« S pomočjo družbenih omrežij se tako dobra kot tudi slaba beseda hitro razširi.

3. Ustvarite vez

Nekomu, ki vas doseže in vzpostavi pogovor z vami preko družbenih omrežij, je to lahko v posebno čast in privilegij. Pogovor se prikaže še na stotine drugim profilom in računom, ki so z njim povezani. Ko se nekdo odloči začeti pogovor z vami, bodite hvaležni in se odzovite čimprej.

Če je le mogoče, bodite preko družbenih omrežij povezani s svojim občinstvom 24 ur na dan. V kolikor to ni mogoče (kar je seveda razumljivo), kupcem pošljite obvestilo o dosegljivosti. To lahko preprosto naredite preko objav. Ko ste dosegljivi, zapišite objavo: »Dober dan! Danes sem z vami Janez Novak, kako vam lahko pomagam?« Ko pa ne boste več dosegljivi, ponovno zapišite poslovilno objavo: »Nasvidenje spet jutri!«

4. Bodite specifični

Specifičnost žanje dobre rezultate v e-mail marketingu. Največji open rate (odprta stopnja) imajo specifična ali celo personalizirana e-mail sporočila. Za najboljšo izvedbo vam vse potrebno nudijo prav družbena omrežja. Ko vas nekdo omeni v komentarju ali vam pošlje sporočilo, preverite uporabnikov profil. Tam boste našli ključne informacije o uporabnikovem kraju bivanja, njegovo spletno stran, najljubši šport, izobrazbo, interese, zaposlitev in ostale ključne informacije. Vse to vam bo pomagalo izoblikovati personaliziran in specifičen odziv za uporabnika.

Takšna personalizacija odzivov bo vaše pogovore osvežila in povzdignila iz sivih, vsakdanjih povprečij.

5. Izgovorite ime kupca

Ime osebe je tej osebi najlepši in najpomembnejši zvok v vsakem jeziku. (D. Carnegie)

Neposredno nagovarjanje z imenom in celo večkratna uporaba imena tekom pogovora velja za enega izmed najpomembnejših sprožilcev v marketingu.

Imena kupca v osebnem profilu načeloma ni težko pridobiti, v kolikor se ta seveda ne skriva za vzdevki. Pred podanim odgovorom torej nujno preverite ime kupca in ga vključite v odgovor. Bodite pozorni tudi na to, da se pri imenu ne zmotite, saj vsi vemo, kako nerodno je lahko to, zlasti v zasebnem življenju.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.