Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Izbira pravega naslova

Povprečna oseba na mesec prejme 416 komercialnih sporočil, kar 91 % ljudi pa pregleda svoj e-mail nabiralnik vsaj enkrat na dan.

Izbira pravega naslova

Kako torej poskrbeti, da vaš e-mail ne bo ostal spregledan ali še huje, pristal v nezaželeni pošti?

Naslov in pošiljatelj sta najpomembnejši stvari, od katerih je odvisen celoten e-mail marketing. Pošiljatelj naj bo oseba z imenom in priimkom ali z vzdevkom. Večkrat bodo namreč odprti e-maili, ki imajo znanega pošiljatelja. Prav tako bodite vedno pozorni na pošiljanje novic s pravega naslova, za večjo odprtost pa poskrbite z uporabo različnih e-mail naslovov, npr. ime.priimek@domena.com.

Dober naslov je ključen za dobro odprtost. Brez dobrega naslova, ki bo v bralcu vzbudil zanimanje, namreč ne boste dosegli osnovnega namena, zaradi katerega ste e-mail sporočilo sploh poslali.

Napotki za pripravo naslova:

 • vzemite si čas za naslov: za izbiro naslova morate porabiti vsaj toliko časa kot za samo vsebino,
 • naslov naj bo kratek in jedrnat: omejite se na 20 znakov,
 • testiranje: večina orodij za množično pošiljanje e-mail sporočil omogoča testiranje naslovov – vedno izkoristite to možnost,
 • uporabite personalizacijo: v naslovu uporabite ime prejemnika (primer: Ana, nekaj imam zate),
 • uporabite naslednje trike: v naslov e-mail sporočila dodajte Re:, postavite vprašanje, namenoma napravite slovnično napako, dodajte ciljno skupino (primer: Ta e-mail naj odprejo samo ženske/samo tisti, ki obožujejo morje, ipd.),
 • navdih poiščite v rumenem tisku: uporabite čim bolj dramatične naslove (primer: Šokantna novica iz Šrilanke),
 • prosite za pomoč: ljudje radi pomagajo, zato jih že v naslovu prosite za pomoč (primer: Prosim za pomoč pri anketi),
 • vstavite čustvene simbole: s čustvenim simbolom napoveste vsebino e-maila (primer: Te izjave moraš prebrati :)),
 • bodite skrivnostni: ne izdajte vsega, da v bralcu vzbudite zanimanje (primer: Končalo se je v solzah),
 • ne pretiravajte s prodajnimi besedami in velikimi tiskanimi črkami: večina bralcev bo izbrisala e-mail, ki ima v naslovu besede ali besedne zveze: brezplačno, popust, akcija ali velike tiskane besede, večja pa je tudi verjetnost, da bo e-mail končal v predalčku z nezaželeno pošto,
 • ne pozabite na podnaslov (preheader): podnaslov omogoča dodatno vrstico, s katero prepričate bralca v odpiranje e-mail sporočila.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.