Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Lokacije odpošiljanja

Pri lokaciji odpošiljanja je mogoče zaslediti številne razlike med spletnimi trgovinami.

Lokacije odpošiljanja

Višja kot je prodaja in več kot imamo artiklov, bolj specifična in kompleksna morata biti skladiščenje in logistika artiklov.

Poznamo različne načine odpošiljanja artiklov:

  • pošiljanje iz lastnega skladišče,

  • pošiljanje artiklov iz več lastnih skladišč,

  • skladiščenje pri dobaviteljih z lastno odpremo,

  • skladiščenje pri dobaviteljih z njihovo odpremo (Drop-Shipping) ter

  • odpošiljanje preko najetih distribucijskih centrov.

spletna trgovina distribucijski centri

Lastno skladišče

V primeru lastnega skladišča in lastne zaloge je celoten logistični del odpošiljanja dokaj preprost, saj imamo vso zalogo na enem mestu. Paziti moramo zgolj na to, da imamo vse prodajne artikle tudi v resnici na zalogi. Za ta namen je potrebno občasno popisati zaloge, da so podatki vseskozi pravilno osveženi.

Tudi sam sistem razporejanja artiklov mora biti urejen na čim bolj preprost način, da lahko artikle hitro najdemo, zapakiramo in odpošljemo. 

Več lastnih skladišč

V primeru večjega števila lastnih skladišč moramo spremeniti način obdelave, saj bi nam pošiljanje iz različnih skladišč lahko povzročilo dodatne stroške. Ko kupec naroči artikle iz različnih skladišč, bi te morali poslati ločeno samo v primeru, da nimamo urejene interne logistike in naročene artikle odpošljemo skupaj iz enega zbirnega skladišča. V primeru takšnega naročila iz različnih skladišč odpošljemo naročene artikle v zbirno skladišče, od koder posamezne artikle zapakiramo in odpošljemo skupaj v eni pošiljki. Pazljivi moramo biti na dobro urejeno logistiko, saj stranke naročenega blaga ne smejo čakati dlje, kot je to potrebno. 

V primeru možnosti osebnega prevzema lahko na artiklih uredimo tudi poseben prikaz zaloge artiklov po lokacijah.

Skladiščenje pri dobaviteljih z lastno odpremo

Najbolj ekonomičen način minimiziranja stroškov dostave je prodaja artiklov iz zaloge dobavitelja. V tem primeru moramo imeti urejeno usklajeno zalogo. Ob dostavnem času moramo upoštevati tudi čas, ki ga dobavitelj potrebuje za odpošiljanje naročenih artiklov. Zanesljivi dobavitelji in skrb za odpravljanje težav s pomanjkanjem zaloge naročenih artiklov so ključni pri tem načinu poslovanja.

Po prejemu naročila posamezne artikle ročno ali avtomatsko (odvisno od sistema) naročimo neposredno pri našem dobavitelju. Ko so vsi artikli prejeti, te skupaj odpošljemo v lastni embalaži. V tem primeru traja dostava nekoliko dlje, vendar se od lastnega skladiščenja razlikuje zgolj v primerih, ko s strani dobavitelja ne prejmemo veliko naročil, ampak zgolj dostavo posameznih artiklov, ne pa skupnega naročila.

Skladiščenje pri dobaviteljih z njihovo odpremo (Drop-Shipping)

S trgovinami v oblaku in s cenenimi kitajskimi artikli je Drop-Shipping doživel pravi razcvet. Nastalo je ogromno trgovin, ki prodajajo artikle brez potreb po lastni zalogi in logistiki odpošiljanja artiklov. Ta način je aktualen predvsem zaradi nizkih vstopnih stroškov in enostavne postavitve sistema.

Celoten proces poteka tako, da na veletrgovinskih portalih, kakršna sta na primer Aliexpress ali Alibaba, poiščemo ugodnega dobavitelja z možnostjo Drop-Shippinga. Z njegovo pomočjo nato v svojo spletno trgovino z dodanimi, običajno precej visokimi maržami na artikel ter dodatnimi fotografijami in opisi, ki so prilagojene kupcem naše spletne trgovine, dodamo artikle. Ob izvršenem naročilu dobavitelj prejme podatke za naročilo, jih obdela in naročene artikle odpošlje neposredno h kupcu. Takšen sistem je za trgovca precej ugoden in stroškovno učinkovit. Njegova slabost pa je slab nadzor trgovca nad kakovostjo odposlanih artiklov in pomanjkanje možnosti personalizacije odposlanega ter dodatnega trženja pri pošiljki. 

V številnih primerih celotna dostava artiklov prihaja predvsem s Kitajske, kjer je takšen način prodaje zelo aktualen. Žal je lahko tudi precej počasen, kar vpliva na daljši rok dostave, s tem pa na nezadovoljstvo kupcev.

Najeti distribucijski centri

Možnost lastne zaloge v najetem distribucijskem centru prav tako olajša distribucijo lastnih artiklov, saj se v najetem centru obdelujejo vsa naročila in dostava artiklov. Takšen način je zaradi nizkih stroškov dostave in obdelave naročil večjih distribucijskih centrov zelo aktualen. V številnih primerih so najeti distribucijski centri tudi precej prilagodljivi in omogočajo odpošiljanje artiklov v lastni embalaži ter z vsemi promocijskimi materiali.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri