Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Gradnja baze in izvajanje nagradnih iger

Ko je spletna trgovina postavljena, sledi korak gradnje baze kontaktov, pri čemer govorimo predvsem o zbiranju e-mail naslovov in drugih podatkov obstoječih oziroma potencialnih kupcev. 

Gradnja baze in izvajanje nagradnih iger

Vzpostavitev baze strank in pristen stik s kupci sta ključna za marsikateri posel.

Pomembno je, da čimprej zaobjamete širok krog ljudi, saj se s tem vaša rast lahko občutno poveča. Slednje vam lahko uspe z akcijami, kakršne so nagradne igre ali nagrajevanje priporočanja z uporabo e-mail sporočil ali na socialnih omrežjih. Potencialnim kupcem je dobro nekaj dati, saj lahko ti povrnejo še več.

Akcije podrobno spremljamo in merimo učinek. Nakupe lahko analiziramo med samim potekom igre in kasneje. Tovrstne akcije spadajo med bolj učinkovite načine oglaševanja. 

Baze e-mail naslovov lahko gradimo na različne načine. Priporočamo, da jih v spletno trgovino vključite čim več. Vse pa se začne pri gradnji baze z že obstoječimi kupci.

Nekaj primerov akcij, ki jih lahko vključite v vašo spletno trgovino:

 • prijava na e-novice, ki mora biti vidna že na vstopni strani spletne trgovine,
 • nagradne igre,
 • brezplačne e-knjige ali e-priročniki,
 • brezplačni spletni seminarji,
 • brezplačni vzorčki, testerji,
 • brezplačno svetovanje,
 • kuponi za popuste za nakup v spletni trgovini,
 • razni natečaji ter
 • prisotnost na družbenih omrežjih.

Nagradne igre

Nagradne igre veljajo za odličen način pridobivanja baze kupcev in novih kontaktov, vplivajo pa tudi na pozitiven odnos kupca.

S pravilno pripravljeno strategijo virusnega marketinga lahko nagradna igra v kratkem času močno poveča doseg oglaševanja brez velikega finančnega vložka. Poskrbimo za splošne pogoje nagradne igre, tako da lahko sodelujoči dovolijo prejemanje e-obvestil. Nagradno igro lahko oglašujemo na številnih portalih in na socialnih omrežjih, kjer jih promovirajo tudi uporabniki.

Nagradna igra doseže najboljši učinek, če je podprta z drugimi področji spletnega marketinga. 

Zakaj je izdelava nagradne igre pametna odločitev?

Izdelava nagradne igre je napredna storitev, ki povečuje bazo vaših potencialnih kupcev. Facebook je eno izmed najbolj priljubljenih socialnih omrežij, na katerem lahko vsakodnevno pridobivate nove potencialne kupce. K sodelovanju jih lahko povabite z različnimi nagradnimi igrami, v zameno za sodelovanje pa ponudite nagrado. Na takšen način lahko uporabnike pridobite med svoje potencialne kupce in povečate prepoznavnost vaše blagovne znamke.

nagradne igre

Prednosti izdelave nagradne igre:

 • pridobitev nove baze potencialnih kupcev (e-mail naslovi, telefonske številke, ipd.),
 • povečanje obiska spletnih obiskovalcev vaše strani ali trgovine ter
 • drastično večanje prepoznavnosti vaše blagovne znamke. 

Katere vrste nagradnih iger so največkrat uporabljene na spletu?

Načeloma se naročniki najraje in največ odločajo za dva tipa nagradnih iger:

 • viralne nagradne igre 
 • Facebook nagradne igre

Viralne igre delujejo po principu »povabi prijatelja« in se hitro širijo med spletnimi uporabniki. S tovrstnimi igrami smo lahko uspešnejši kot pri običajnih nagradnih igrah, vendar pa mora biti koncept same igre zelo privlačen, da se prijatelji odzovejo na povabilo.

Facebook nagradne igre izkoriščajo socialno omrežje Facebook, ki ga uporablja največ uporabnikov socialnih omrežij, zato je to medij, ki tudi doseže največ potencialnih kupcev oz. igralcev, ki bodo to še postali.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.