Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Fotografiranje

Fotografije artiklov so tiste, ki prve privabijo obiskovalca k podrobnemu ogledu artikla, obenem pa so zaradi onemogočenega fizičnega ogleda artikla tudi najboljši pokazatelj njegovega izgleda.

Fotografiranje

Zaradi tega moramo poskrbeti, da so artikli čim bolje prikazani. Večina manjših trgovcev na začetku ne najema profesionalnih fotografov za fotografiranje artiklov, zato bomo navedli nekaj smernic, ki se jih je dobro držati pri pripravi fotografij, da bomo tudi z amaterskimi fotografijami napravili estetske predstavitve naših artiklov. 

Velikokrat je bilo že dokazano, da fotografije artiklov višje kakovosti kot tudi večje število različnih fotografij artikla močno vplivajo na konverzijo. Mnogi prodajalci prestižnih artiklov se odločijo za najem profesionalnih fotografov, ki ustvarijo fotografije visoke kakovosti. Takšne fotografije so veliko boljše od proizvajalčevih, saj dramatično izboljšajo stopnjo udejstvovanja na strani, s tem pa vplivajo na povečanje konverzije. 

Drug pomemben vidik je prikazovanje artiklov pod različnimi koti, s čimer predstavite očitne dimenzije artiklov s pomočjo fotografij.

Poenotena velikost fotografije

Najpomembnejši nasvet pri fotografiranju artiklov je poenotenje formatov vseh fotografij artikla. Ko so artikli prikazani vzporedno, so lepo razporejeni. V kolikor imamo fotografije v različnih formatih, lahko pride do neenakomerne razporeditve mreže, primerjava artiklov pa je videti dokaj nedosledna. 

Najprej izberemo ustrezen format za oglaševane artikle. Kot že omenjeno, če prodajamo ure, naj bodo fotografije pokončne, saj bomo tako najbolje prikazali artikle. Pri fotografijah ur v kvadratnih oblikah bi imeli na straneh veliko beline in vse skupaj bi delovalo precej manjše, ostalo pa bi nam tudi kar nekaj odvečnega oziroma neporabljenega prostora. Za fotografiranje očal izberemo vodoravne fotografije, tako da pri fotografijah kvadratne oblike ne potrebujemo praznega prostora na zgornjem in na spodnjem delu fotografije. 

V primeru specifične trgovine izberemo najprimernejši format, v kolikor pa imamo različno ponudbo artiklov, poiščemo format, ki najbolje predstavlja prodajane artikle. 

V zakup je potrebno vzeti tudi velikost fotografij; te ne smejo biti prevelike, saj lahko velikost vpliva na njihov prikaz in na delovanje trgovine. Priporočljivo je, da fotografije niso večje od 2 MB, po širini in dolžini pa naj ne presegajo 4000 px. Za fotografije z ozadji se najpogosteje uporabljata formata gif in jpg. Png fotografije z ozadjem so precej večje, zato se jim je bolje izogibati, razen v primeru transparentnih fotografij, pri katerih je najlepši prikaz ravno v png formatu.

Poenotena velikost fotografije artikla

Drug pomemben element je fotografiranje artiklov v enakomernih velikostih. V prodaji imamo lahko namreč zelo velike in zelo majhne artikle, zato vseh ne bo mogoče poenotiti, saj bi bil tako prikaz očal ob pralnem stroju videti precej majhen ali celo neviden. Lahko pa poskrbimo za poenotenje različnih skupin artiklov. Tako bomo lahko takoj opazili razliko med klasičnimi in »oversized« očali. Profesionalni fotografi to zadevo rešijo z merjenjem in hrambo razdalje od objektiva do predmeta, z nastavitvami fotoaparata in z drugimi parametri, ki bi lahko negativno vplivali na prikazano velikost fotografije.

Ustrezno prikazovanje barv

Ustrezen prikaz barv artikla je še posebej pomemben pri artiklih, kjer je videz artikla na prvem mestu (oblačila, ostali modni dodatki, ipd.). Pred samim fotografiranjem celotne kolekcije artiklov je nujno potrebno narediti nekaj testov, s katerimi najdemo najboljše nastavitve fotoaparata, da je fotografija artikla čim bolj podobna realnemu stanju artikla. S tem se izognemo morebitnim težavam z nezadovoljnimi kupci, ki si ustvarijo predstavo o izgledu artikla s pomočjo prikazane fotografije.

Na barve moramo biti še posebej pozorni pri fotografijah artiklov z odsevom (na primer pri očalih), saj lahko neustrezno fotografiran artikel ustvari povsem napačen vtis o realnem videzu artikla. Težavni so predvsem artikli z odsevom ali s prozornimi deli, saj pri odsevu hitro ujamejo še kakšen drug element, pri prozornem pa težko ločimo element od ozadja.

Poenoteno ozadje

Zelo pomemben element estetskega prikaza mreže artiklov je tudi poenoteno ozadje. Izbira barve, ki bo najbolje predstavljala vaš artikel, je povsem na vaši strani. Vseeno pa po mnenju ne pozabite vprašati še svojih strank. 

Dodatni elementi

Ko imamo v mreži več artiklov in bi želeli kakšnega še posebej izpostavili, je to dobro narediti z grafičnimi elementi nad fotografijami. Pri tem se najpogosteje uporabljajo oznake za novo in akcijo, seveda pa je možnosti še veliko (zadnji kosi, prodajni hit, ipd.). S takšnimi elementi lahko hitro naredimo razlike med artikli, celotnemu izgledu pa damo bolj dinamičen videz. V kolikor uporabljamo oznake, naj te ne bodo zapečene v fotografiji, ampak uredimo grafični prikaz nad fotografijo – recimo akcija, ki je videti kot del fotografije. Pri dodajanju elementov moramo paziti, da ti ne prekrivajo artiklov, zato jih je najbolje razporediti na rob fotografije.

Fotografije artiklov v uporabi

V enem izmed testov, ki smo ga naredili pri prodaji zapestnic, smo polovici artiklov ob klasičnih profesionalnih fotografijah zapestnic dodali še fotografije zapestnic v uporabi. Fotografije so bile narejene amatersko, fotografirani so bili deli roke, pa tudi celoten modni videz osebe z zapestnico na roki. In kakšen je bil rezultat testa? Večino artiklov z dodatnimi fotografijami smo razprodali, medtem ko smo pri drugi polovici artiklov prodali samo delež artiklov. Ugotovili smo, da dodatna predstavitev artiklov zagotovo pripomore k dvigu prodaje, kljub temu da gre za amaterske fotografije.

Trgovcu lahko že samo fotografiranje artiklov predstavlja precejšen strošek, kar pomeni, da bi dodatne amaterske fotografije ta strošek samo še povečale. Vedeti moramo, da se bo potrebno ob odločitvi o dodatnih fotografijah artiklov v uporabi angažirati in kontaktirati kupce, saj bo te potrebno pozvati s postopkom za oddajo slike. V primeru, da kupce po opravljenem nakupu pozovemo k prispevanju lastnih fotografij artiklov v uporabi, jih lahko za nagrado dodatno motiviramo s kakšno ugodnostjo pri naslednjem nakupu. 

Dodatni kreativni prikazi

Če želimo biti drugačni od drugih, smo lahko pri fotografijah precej kreativni in samo fotografijo opremimo še z zgodbo, s čimer poskrbimo za dodaten čustveni odziv na fotografije. Seveda lahko prikaz tudi tehnološko izboljšamo, in sicer z interaktivnim prikazom artiklov, na primer s 360-stopinjskim pogledom, ali pa namesto fotografij izberemo video predstavitev artikla.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.