Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Oglaševanje na družbenih omrežjih in na spletnih portalih

Ključna prednost trženja na družbenih omrežjih pred ostalimi internetnimi potmi je možnost boljšega ciljnega oglaševanja, kar nam omogoča boljšo konverzijo med kliki in nakupi oz. med povpraševanjem.

Oglaševanje na družbenih omrežjih in na spletnih portalih

Ko se uporabniki registrirajo v skupnost, morajo namreč posredovati zahtevane podatke (spol, kraj bivanja, leto rojstva in podobno). Tako imajo lastniki spletnih skupnosti v svoji lasti široko zbirko osebnih podatkov, nenazadnje pa tudi zbirko podatkov o navadah in potrebah uporabnikov. Ti podatki podjetjem omogočajo ciljno oglaševanje, kar pomeni, da se točno določen oglas prikaže samo točno določenim uporabnikom spletne skupnosti.

Druga pomembna prednost družbenih omrežij je hitrost širjenja informacij med uporabniki. Zaradi povezanosti in razvejanosti omrežij lahko do informacij dostopamo hitreje in nanje tudi hitreje odreagiramo. Komunikacija je na račun pogovornih oken, zasebnih sporočil in komentarjev enostavnejša, predvsem pa hitrejša.

Družbena omrežja omogočajo generiranje zvezne oz. kontinuirane marketinške kampanje, hkrati pa so idealen prostor za virusno komuniciranje. Vse to nam omogoča posredovanje informacij, priporočil in kritik o podjetjih, artiklih ali storitvah na neformalen in na veliko bolj oseben način.

Oglaševanje spletne trgovine na družbenih omrežjih

Če želimo dvigniti prodajo v spletni trgovini, se skorajda ne moremo izogniti plačljivemu oglaševanju. V večini primerov se oglaševanje v časopisih, televiziji ali na radiu ne obrestuje. Takšen način oglaševanja je lahko drag in neučinkovit, zanj se odločimo, če ciljamo na »branding«, oziroma na krepitev blagovne znamke.

Za spletne trgovine je učinkovitejše oglaševanje na klik (CPC/CNK-oglaševanje). Ta vrsta oglaševanja ima kar nekaj prednosti. Zelo enostavno je nadzorovati količino porabljenega denarja in učinkovitost, saj lahko rezultate spremljamo v realnem času.

Značilnost oglaševanja na klik je plačilo po obiskovalcu spletne strani, kar bistveno zmanjša strošek na vsakega obiskovalca glede na ostale tipe oglaševanja. Najboljša stvar pri tej vrsti oglaševanja pa je enostavno merjenje učinkovitosti oglaševanja. Če ugotovite, da obiskovalci, ki so na takšen način zašli na vašo stran, ne kupujejo, kampanjo zaustavite in tako zmanjšate potencialne stroške oglaševanja. V kolikor pa naletite na zmagovalno kampanjo, lahko to okrepite in optimalno izkoristite.

Tovrstne oglase lahko zakupite pri številnih portalih in oglaševalskih omrežjih. Med njimi trenutno najbolj izstopajo večja družbena omrežja, kot so Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, YouTube, itd., saj imajo vsa potrebna orodja za učinkovite kampanje in več kot zadovoljivo količino prometa.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.