Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke?

Prodajate superge, televizorje, vrtno pohištvo ali kozmetiko in se nikakor ne morete prebiti med prve iskalne strani v Googlu?

Na kaj morate biti pozorni, ko pišete članke?

Pri tem vam lahko pomaga ustvarjanje različnih vsebin – člankov, blogov, prispevkov (ni pomembno, kako jih poimenujete), ki jih objavite na vaši spletni strani.

Vsi vemo, da v praksi vendarle ni tako enostavno odpreti programa Microsoft Word in zapisati prve stvari, ki vam pride na misel v povezavi z določeno tematiko. Če želite s članki privabljati kupce, morajo ti imeti dodano vrednost, zato se pri pisanju člankov držite nekaj osnovnih pravil:

1. vsebina

Odločite se, o čem bi radi pisali in izberite ključno besedo (npr. hlačne nogavice, bidon). Izbrana ključna beseda se mora nato v besedilu ponoviti večkrat. Če besedilo vsebuje 250 besed, mora biti ključna beseda v njem uporabljena med pet- in devetkrat.

2. Naslov

Naslov mora biti privlačen za uporabnika, saj je od njega odvisno, ali bo uporabnik članek odprl in prebral. Naslov je pomemben tudi z vidika optimizacije, zato mora vsebovati iskano ključno besedo (najbolje na prvem mestu).

3. URL-povezava članka

URL-naslov naj bo enak naslovu članka in krajši do 60 besed. Izognite se posebnim znakom in simbolom, kakršni so $, @, & in podobni. 

4. Dolžina

Dolžina člankov avtorjem še vedno predstavlja veliko dilemo, glede katere obstajajo številne teorije. Google ima raje daljše članke, saj se daljše vsebine uvrščajo višje. Okvirno naj bi članki, ki so primerni za optimizacijo, vsebovali približno 1000 besed; lahko so tudi krajši, vendar nikoli krajši od 250 besed.

5. Oblika

Če želite bralcu olajšati branje, uporabljajte naslove in podnaslove oziroma heading-e (<H1> naslov, <H2> podnaslov …), alineje in poudarke. Tudi Google bo lažje pregledal strukturo in jo uvrstil višje. Vedno poskrbite za uporabo zgolj enega naslova oziroma heading 1 (h1), ki se uporabi za naslov vsebine, preostale podnaslovi pa naslovite s heading 2 (h2) in tako naprej. Pomembnost naslovov si sledi po vrstnem redu h1, h2, h3, h3.

6. Dodajanje fotografij

Za bogatejšo vsebino uporabite fotografije, ki jih nujno opremite z ustreznim imenom. Primer: vsebina-fotografije. V kolikor fotografij ne morate preimenovati, jim določite vsaj alternativno besedilo s ključno besedo, ki fotografijo opisuje. Najbolje je, da je ta ključna beseda enaka ali vsaj podobna tisti, o kateri pišemo članek. Ljudje namreč pogosto po spletu brskajo s pomočjo fotografij in na takšen način lahko dobite tudi nove obiskovalce spletne strani.

7. Dodajanje povezav

V kolikor so podobne vsebine že objavljene, je članku smiselno pripeti tudi povezave do njih. Prav tako je občasno priporočljivo dodati povezavo na kredibilno zunanjo stran – v kolikor je ta pomembna – saj viša vrednost vašega članka.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.