Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Uporabniški račun

Kljub temu da je registracija za spletni nakup vedno manj potrebna, obstajajo določeni primeri, pri katerih je še vedno potrebna. Med njimi so nakupi virtualnih artiklov oziroma artiklov za prenos.

Uporabniški račun

Če želi uporabnik dostopati do takšnih artiklov, mora imeti tudi dostop do uporabniškega računa. Na takšen način kupcu omogočimo možnost večkratnega prenosa vsebin.

Prav tako obstaja še nekaj drugih primerov, v katerih je registracija potrebna:

 • naročanje na artikle s časovno ponavljajočim se plačilom (naročnina na revijo, mesečna dostava hrane, itd.),
 • naročilo digitalnih artiklov, pri katerih je potreben dostop do datotek za prenos ali za ureditev in dostop do kupljenih licenc, ipd.,
 • naročanje na več različnih naslovov, pri čemer želi uporabnik imeti podatke o naslovih shranjene ter na voljo za hitro naročilo ali v primeru spletnega dostopa do vseh preteklih nakupov za ogled podatkov ali za olajšano ponovno naročanje,
 • ko uporabnik želi urediti seznam artiklov oziroma seznam želja za kasnejši nakup,
 • v kolikor uporabnik z nakupi pridobiva različne ugodnosti (na primer točke ugodnosti ob vsakem nakupu) in jih v svojem uporabniškem računu hrani za kasnejšo uporabo,
 • za dostop do omejenih vsebin trgovine, v kolikor gre za trgovino, kjer so VIP strani za redne kupce, ki imajo prednost nakupa pred ostalimi obiskovalci ali posebne ugodnosti pri nakupu,
 • uporabniški račun potrebujete tudi v trgovini s posebnimi skupinami uporabnikov (na primer veleprodajalci), ki v trgovini nakupujejo s posameznimi ugodnostmi ter
 • v primeru specifičnih trgovin, v katerih lahko z uporabniškim računom uporabnikom dovoljujete dodatne dostope do vsebin, npr. svojim veleprodajalcem ponudite dostop do vseh artiklov in njihovih podatkov, da jih lahko ti uporabljajo pri tudi pri svojem poslovanju.

Primerov uporabe je še več, zgoraj našteti pa so vam lahko v pomoč pri odločitvi o tem, ali boste na spletni trgovini omogočili registracijo in uporabniške račune.

Po podatkih spletnih trgovin se okvirno 80 % obiskovalcev odloči za nakup brez potrebne registracije in le slabih 20 % za nakup s predhodno registracijo.

Kako obiskovalce prepričati v registracijo uporabniškega računa?

Več registriranih kupcev pomeni več podatkov o uporabniških računih, s tem pa več podatkov o svojih kupcih. Pri prepričevanju kupcev v registracijo so vam v pomoč lahko nekatere ugodnosti, ki jih z registracijo omogočite bodočim kupcem:

 • posebni dostopi do brezplačnih vsebin: e-knjige, digitalne vsebine,
 • možnost nakupa s posebnimi ugodnostmi: popusti za registrirane člane trgovine,
 • dodatne ugodnosti: zbiranje točk zvestobe, ki jih lahko podarite tudi ob registraciji v trgovini.

Zakaj bi želeli nakup brez registracije?

V kolikor boste sledili statistiki nakupov in preučevali obnašanje obiskovalcev v spletni trgovini, boste kmalu ugotovili, da želi večina kupcev čim prej končati nakup, vsak dodaten korak pri tem pa zmanjša odstotek uspešno zaključenih nakupov. V določenih primerih je nakup za uporabnika zaradi obvezne registracije celo onemogočen, saj v tistem trenutku morda nima dostopa do e-mail računa, ne razume navodil ali ga ovira nekaj drugega.  

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.