Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Elementi spletne trgovine

Veste iz česa je sestavljena spletna trgovina? Katere so najpogostejše strani in elementi? Na katerih lokacijah in kako si ti prikazani? Preverite elemente spletne trgovine.

Elementi spletne trgovine
 • Seznam in kategorizacija

  Pri pripravi vsebine za spletno trgovino je kategorizacija trgovine ena izmed najzahtevnejših opravil, saj so pri njej prisotni številni različni faktorji, ki vplivajo na dobro uporabniško izkušnjo.

  Preberi vse
 • Stran kategorije

  Kategorije so posamezna področja spletne trgovine in obsegajo različno število artiklov.

  Preberi vse
 • Produktna stran

  Produktna stran je običajno zadnja stran, na kateri se obiskovalec odloča o nakupu ogledanega artikla, zato je potrebno poskrbeti za čim boljšo predstavitev artikla.

  Preberi vse
 • Seznam želja

  Seznam želja je funkcionalnost spletne trgovine, ki obiskovalcem omogoča, da lahko artikle, za katere so izrazili interes, dodajo na lasten seznam želja.

  Preberi vse
 • Primerjava artiklov

  Primerjava artiklov uporabniku omogoča primerjanje lastnosti artiklov, s čimer si olajša odločitev za nakup. Slednje je še posebej aktualno v trgovinah s širšo ponudbo artiklov s podobnimi funkcionalnostmi.

  Preberi vse
 • Filtriranje

  S filtriranjem podobno kot pri primerjavi artiklov zožamo izbor artiklov iz trgovine, ki jih uporabniki iščejo oziroma bi si jih želeli ogledati. Filtri so običajno prisotni na strani kategorij artiklov in se uporabijo še pred podrobnejšo primerjavo artiklov.

  Preberi vse
 • Uporabniški račun

  Kljub temu da je registracija za spletni nakup vedno manj potrebna, obstajajo določeni primeri, pri katerih je še vedno potrebna. Med njimi so nakupi virtualnih artiklov oziroma artiklov za prenos.

  Preberi vse
 • Povezani artikli

  Poznate razliko med povezanimi in sorodnimi artikli ter artikli za navzkrižno prodajo?

  Preberi vse
 • Iskanje po trgovini

  V kolikor imate sistem za spletno iskanje in seznam iskalnih pojmov, lahko analizirate, kaj vaši obiskovalci iščejo in izboljšate rezultate.

  Preberi vse
 • Košarica in zaključek nakupa

  V zadnjem koraku, ko obiskovalec artikel doda v košarico in želi zaključiti nakup, lahko izgubite največ kupcev. V nekaterih primerih se pri tem koraku izgubi tudi do 69 % nakupov.

  Preberi vse
 • Razširjena vsebina

  Več uporabnih vsebin na spletni strani bo prineslo več pozitivnih učinkov vsebine na celotno spletno trgovino.

  Preberi vse
 • Zahvalna stran

  Zahvalna stran spletne trgovine je lahko uspešno konverzijsko orodje.

  Preberi vse
 • Domača stran

  Domača stran je najpomembnejša stran spletne trgovine, saj jo običajno obišče največ obiskovalcev.

  Preberi vse
 • Pogovor v živo

  Pogovor je lahko precej v pomoč, ko obiskovalci ne najdejo vseh informacij.

  Preberi vse
 • Pojavna okna (popup)

  Pojavna okna ali »pop up« okna so vsebinska okna, ki se pojavijo nad ogledano vsebino.

  Preberi vse
 • Piškotki

  Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov.

  Preberi vse

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.