Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Najpogostejše napake

E-mail marketing je eden najpomembnejših marketinških kanalov, saj je stroškovno zelo učinkovit.

Najpogostejše napake

S pravim pristopom lahko postane uspešno orodje za gradnjo zaupanja, večanja ugleda blagovne znamke in način, s katerim bralce postopoma spremenimo v kupce. To vam bo uspelo, če se boste izognili najpogostejšim napakam:

Pozabljate na zbiranje e-mail kontaktov

Povprečna oseba se večkrat vrne na spletno stran, preden se dokončno odloči za nakup. Pomembno je ohranjanje stika, da v procesu od zanimanja do nakupa oseba pozabi na vas. Na spletni strani na vidno mesto postavite preprosto prijavno polje ali pojavno okno, v zameno za kontakt jim vedno ponudite brezplačno e-knjižico ali drugo vrsto ugodnosti (npr. promocijski kupon za popust).

Nekvalitetni kontakti vam niso v pomoč

Osnova za dober e-mail marketing so dobri kontakti. Ne kupujte e-mail baz , ki niso povezane z vašim poslom in ne sodelujte v nagradnih igrah, ki ne nagovarjajo vaše ciljne publike. Najboljši e-mail naslovi so naslovi tistih obiskovalcev, ki so vaše artikle ali storitve že preizkusili in so z njimi zadovoljni, zato ne pozabite na vzdrževanje odnosov z njimi – veliko lažje je namreč ohraniti kupca kot pridobiti novega.

E-mail sporočila vsebujejo preveč motečih elementov

Vaš e-mail mora biti podoben e-mail sporočilu, ki ga pošljete prijatelju – kratek, jedrnat in brez fotografij ter drugih motečih dodatkov, ki odvračajo pozornost od bistva. Fotografije, ozadja, logotipi in drugi elementi povečujejo možnost, da bo vaš e-mail končal med nezaželeno pošto. Edina stvar, ki je ne smete izpustiti, je možnost odjave od novic.

Novice pošiljate preredko ali prepogosto 

V kolikor se je nekdo prijavil na vaše novice, ga to področje zanima, zato mu takoj ob prijavi pošljite pozdravno e-mail sporočilo, nato pa vsaj enkrat tedensko ponovno sporočilo, da ne pozabi na vas. V kolikor boste e-mail sporočilo bazi vaših podatkov poslali preredko, ga ne bo nihče prebral, vaš trud pa bo zaman. Tudi pretiravanje ni priporočljivo, saj lahko s tem marsikoga odvrnemo od prebiranja sporočil.

Vsebina je dolgočasna

Zanimanje pri vaših bralcih vzbudijo zanimive vsebine. E-mail sporočila tako ne služijo zgolj kot prodajni kanal, temveč tudi kanal, preko katerega vaše bralce izobražujete in zabavate. Le na takšen način jih boste uspeli zadržati, na dolgi rok pa spremeniti v kupce. Razmerje med prodajnimi, izobraževalnimi in zabavnimi vsebinami mora biti sorazmerno.

Povezave ne delujejo

Vsebina e-mail sporočila se mora ujemati z vsebino na pristajalni strani (landing page), saj služi kot podkrepitev trditve, zaradi katere so bralci kliknili na povezavo. Pred vsakim pošiljanjem preverite, ali so povezave pravilne ter seveda poskrbite, da bralcu ne bo žal, da je kliknil na povezavo z dobro vsebino.

Pozabljate na testiranje

Najboljša ura ali najboljši naslov, ki bo zagotovil odpiranje in prebiranje e-mail sporočil ter opravljanje nakupa s strani vaših kupcev, ne obstaja. Večina orodij za pošiljanje omogoča možnost testiranja naslovov, zato jo vedno izkoristite. Prav tako testirajte tudi dneve v tednu, uro pošiljanja, naslovnika ter e-mail sporočilo, iz katerega je poslan.

Koliko poslanih e-mail sporočil je bilo prebranih? Katere stvari so bralce v vašem e-mail sporočilu zanimale? Kakšen je bil izkupiček prodaje s pomočjo e-mail kampanje? Vse to lahko sedaj spremljate preko različnih aplikacij. Z razvojem aplikacij lahko sledite vsaki zadevi, omejitev skorajda ni več, saj je internet postal zaklad ključnih informacij. Na podlagi testiranja ter statistik lahko tako napravimo majhne razlike, ki pa imajo velik vpliv.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri