Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Odločitve kupca

Preden se dejansko lotite kakršnekoli komunikacije z obiskovalci vašega spletnega mesta, je dobro vedeti, v kateri nakupni fazi se trenutno nahaja vaš potencialni kupec.

Odločitve kupca

Kljub raznolikosti lahko proces odločanja pri kupcih razdelimo v pet kategorij:

  • prepoznavanje potreb - posameznik se sooči s težavo nezadovoljene potrebe, ki sproži nelagodje ali napetost.

  • Raziskovanje pred nakupom – posameznika ugotovi, da lahko potrebo zadovolji z nakupom določenega artikla.

  • Ocenjevanje alternativ - ko posameznik ugotovi, kaj potrebuje ter zbere vse potrebne informacije, se sooči za ocenjevanje alternativ.

  • Nakupno vedenje - posameznik se na določeni točki odloči za nakup.

  • Ponakupna odločitev - v kolikor je posameznik zadovoljen z nakupom, obstaja velika verjetnost, da bo ponovno kupil artikel iste blagovne znamke.

Zdaj, ko bolje razumemo, da vseh obiskovalcev vaše spletne trgovine ni mogoče tretirati enako, je tudi bolj razumljivo, zakaj je tako zelo pomembno, da se način naše komunikacije prilagodi kupcu, glede na to, v katerem delu procesa odločanja se ta v trenutku obiska naše spletne strani nahaja.

Dejstvo je, da številni lastniki spletnih trgovin s svojimi potencialnimi kupci komunicirajo tako, kakor da so vsi v nakupni fazi, a realnost je drugačna. Ko se pričnemo zavedati, da so obiskovalci v različnih procesih odločanja in to vsakodnevno s pomočjo vseh komunikacijskih kanalov v sklopu marketinških orodij tudi aktivno izvajamo, se stopnja konverzije hitro dvigne. Tako lahko bistveno več pozornosti posvetimo preostalim obiskovalcem spletne trgovine, ki se za nakup še niso odločili.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri