Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

SEM-oglaševanje v spletnih iskalnikih

SEM je kratica za search engine marketing.

SEM-oglaševanje v spletnih iskalnikih

SEM-marketing je pomemben del spletnega marketinga, saj večina obiskovalcev spletnih strani informacije najprej poišče preko iskalnika. Vaša spletna stran se lahko zaradi dobre optimizacije spletne strani (SEO) umesti visoko med iskane rezultate ali pa za to plačate oglaševanje na iskalniku (Google Ads). Tovrstno oglaševanje je zelo ciljno usmerjeno, saj lahko določite številne parametre za prikazovanje oglasov, plačate pa zgolj za dejanske klike (PPC – pay per click) in ne samo za prikazovanje oglasa – tako dejansko plačate le za tiste klike, ki lahko vodijo k nakupu.

Še vedno pa oglaševanje z namenom privabljanja potencialnih kupcev na spletno stran ni dovolj, saj je nakup odvisen od tega, ali jih boste na vaši strani znali tudi obdržati. Ob tem se znova izkaže pomembnost celotne marketinške strategije, ne le zastavitev dobrega oglaševanja.

spletni iskalniki

Pri oglaševanju v spletnih iskalnikih zakupimo sponzorirane povezave v iskalnikih (Google, Bing). Ta oblika oglaševanja temelji na zakupu ključnih besed, ki jih glede na svojo panogo izbere oglaševalec, sponzorirane povezave (kratki oglasi iz naslova, vsebine in povezave na spletno stran) pa se v primeru, ko uporabnik ključne besede vpiše v iskalnik, pojavijo na vrhu ter v desnem stolpcu iskalnega okenca.

Plačilo je odvisno od števila klikov uporabnikov na oglas, pri čemer je cena odvisna od izbire ključnih besed in tržnega povpraševanja po njih. Tako ima oglaševalec porabo sredstev pod nadzorom, svoj oglas pa prikazuje le svojemu ciljnemu segmentu spletnih uporabnikov. Na kratko: oglas najdejo tisti uporabniki, ki ga iščejo.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.