Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Primer e-mail marketinga po primeru trgovine z zdravo prehrano

Nekaj dejstev na temo e-mail marketinga so na svoji spletni trgovini z zdravo prehrano izpostavili tudi sami:

Primer e-mail marketinga po primeru trgovine z zdravo prehrano
  • v trgovini kar 20 % celotne prodaje generirajo s pomočjo e-mail marketinga,
  • v trgovini pošiljajo dve e-mail sporočili tedensko celotni bazi kontaktov. Imajo sicer segmentirano bazo kupcev in potencialnih kupcev, toda večina poslanih e-mail sporočil je preusmerjenih na celotno bazo. 

Dve ključni prednosti e-mail marketinga za trgovino:

  • cenovno ugodna oblika oglaševanja in obveščanja kupcev oziroma potencialnih strank (pri večini orodij za masovno pošiljanje marketinških e-mail sporočil je cena določena glede na število e-mail naslovov, ki jih imamo v bazi).
  • Analitika – natančno merjenje odziva števila odprtih sporočil, poklikanih povezav in ljudi, ki so jih odprli. Spremljanje različnih statistik in uspešnosti izvedenih akcij ter lažje načrtovanje prihodnjih kampanj.

Trenutna baza trgovine šteje okoli 50.000 e-mail naslovov. Te naslove so zbrali na tri načine:

  • z brezplačno e-knjigo z zdravimi recepti,
  • s spletnimi nagradnimi igrami ter
  • s prijavo na e-novice na vstopni strani spletne strani.

Pet ključnih lastnosti dobrega in prodajnega e-maila, ki preizkušeno deluje:

1. pritegnite pozornost z naslovom: od naslova je odvisno število ljudi, ki bo sporočilo odprlo. Pomembno je, da naslov vzbudi radovednost. Omenjena spletna trgovina je kot primer dobre prakse izpostavila nekaj naslovov, ki so bili zanje uspešni:

Naslov e-maila 

Odstotek ljudi, ki so e-mail odprli 

Te šale o nadrejenih moraš prebrati 

54,40 % 

Vse najboljše 

43,29 % 

Recept za najboljšo PIZZO 

42,34 % 

Pomagaj mi izbrati barvo sten 

40,11 % 

Končno sem jo dočakala 

39,50 %

2. Pošiljatelj mora biti znan: e-mail sporočila vedno pošiljajte pod svojim imenom (na primer Nastja, Nastja Kramer ali Malinca Nastja) in pod svojim e-mail naslovom.  

3. Relevantna vsebina: pomembno je, da se vsebina nanaša na stvari, s katerimi se ukvarjate. E-mail sporočila omenjene spletne trgovine vedno zajemajo tri stvari: uvodno vsebino (novosti, kratek prispevek o zdravi prehrani ali o posameznem živilu, vprašanje za bralce, osebna izpoved/izkušnja, ipd.), zdrav recept in prodajno akcijo. 

4. Osebni pristop in personalizacija: e-mail komunikacija naj poteka na prijateljski ravni, v spletni trgovini iz našega primera bralke in bralce tikajo, v e-mail sporočilih uporabljajo tudi njihova imena. Pogosto jih vprašajo za mnenje o receptih, o novih projektih, o njihovem mnenju glede določenega živila ali artikla, s čimer jih neposredno vključijo v gradnjo blagovne znamke.

 5. Izogibajte se fotografijam: v e-mail sporočilih omenjene spletne trgovine le redko uporabljajo fotografije, saj so testiranja pokazala, da so e-mail sporočila brez fotografij in ostale navlake bolj brana, večkrat klikana in prinesejo boljše prodajne učinke. Kljub odsotnosti fotografij in posebnega oblikovanja v e-mail sporočilih stremijo k preglednosti sporočil s krajšimi vrsticami, z barvami, odstavki in z logičnim zaporedjem.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.