Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Re-targeting

To je rezultat re-targetinga. Re-targeting velja za pravo majhno revolucijo v spletnem oglaševanju in kot lastnik spletne trgovine si skorajda ne morete privoščiti, da ga ne bi uporabljali.

Ponovno trženje oziroma re-targeting je storitev, ki omogoča ponovno prikazovanje specifičnih oglasov obiskovalcem vaše spletne strani. Gre za odlično orodje, ki ga lahko uporabite za pripravo akcij, kakršne so na primer dan brezplačne poštnine, dan popustov, dan novih artiklov in podobno. Najbolj poznana orodja za ponovno trženje sta Ads re-marketing in Facebook re-targeting, obstajajo pa tudi številni drugi.

Pri klasičnem oglaševanju na klik izgubimo povprečno kar 98 % obiskovalcev, saj ti našo trgovino zapustijo brez nakupa. Z re-targetingom pa lahko dosežemo, da tem 98 % obiskovalcem prikazujemo namenske reklame in jih prepričamo, da se vrnejo. Vsi ti obiskovalci so na neki točki pokazali zanimanje za vaše artikle, vendar jih je nekaj odvrnilo od nakupa. 

Številni obiskovalci zapustijo spletno trgovino brez nakupa in več kot je teh, večji je strošek oglaševanja za vsak opravljen nakup. To težavo smo pri nas rešili z re-targetingom in dosegli, da se vsem obiskovalcem, ki so odšli brez nakupa, prikazujejo naši namenski oglasi. Ti oglasi so obiskovalcem služili kot opomnik na našo trgovino in na artikle, ki so si jih ogledovali. Obiskovalce smo segmentirali na tiste, ki so si artikle le ogledovali, na tiste, ki so artikle že dodali v košarico ter na tiste, ki so opravili nakup. Na ta način smo obiskovalcem lahko prikazovali relevantne oglase in jih temu primerno nagovarjali k nakupu v naši trgovini.

retargeting

Prvi artikel, za katerega smo izdelali re-targeting kampanjo, je bil priljubljen Smoothie Maker. Pri tem smo uporabili Google Ads za iskalnike in prikazna omrežja ter Adroll za re-targetiranje na Facebook-u. Pred kampanjo je strošek oglaševanja znašal 8,92 €. Po mesecu dni testiranja re-targetinga smo beležili boljše rezultate. Strošek oglaševanja za Smoothie Maker-je, ki so bili prodani preko re-targeting kampanj, je znašal le 2,09 €. Tako smo ne le povečali prodajo, ampak tudi zmanjšali strošek na prodan artikel preko oglaševanja.

To seveda ni bil osamljen primer, podobne rezultate smo beležili tudi pri ostalih artiklih. Kot vidite, je re-targetiranje marketinška strategija, o kateri bi morali resno razmisliti tudi vi.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.