Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €
Blog in spletna trgovina

Radi pišete in imate spletno trgovino? Zakaj ne bi pisanja izkoristili za dodaten obisk spletne trgovine in posledično povečali nakupov? Običajno pred odločitvijo o nakupu določenega artikla radi preberemo, kaj bomo kupili, kako bomo artikel uporabljali in če je le mogoče, o artiklu pridobimo še kakšno mnenje iz prve roke, kajne?

Z vgradnjo bloga v spletno trgovino lahko zapolnite to potrebo obiskovalcev in jih obdržite na strani. Obiskovalci, ki niso prepričani o nakupu, bodo tako ostali na strani in si prebrali še kaj o artiklih, ki jih zanimajo ali pa se bo pri njih na koncu vzbudil interes za nakup katerega izmed preostalih artiklov iz vaše ponudbe.

Vsi, ki imate spletne trgovino, dobro veste, kako pomembni so obiskovalci za dobro poslovanje le-te in ravno blog objave člankov, nasvetov, različnih testov vam zaradi vsebine in ključnih besed, uporabljenih med pisanjem, preko iskalnikov prinesejo nove obiskovalce.

Za primer vzemimo prodajo keramične posode, ki ima veliko konkurence, medtem ko imate vi prenizko maržo in premalo sredstev, da bi si lahko privoščili agresivno oglaševanje. Kaj lahko storite? Sam vpis artikla v trgovino vam verjetno ne bo prinesel tako dobrega položaja na iskalnikih, da bi se znašli med vodilnimi rezultati, saj imate množico artiklov s kratkimi in med seboj zelo podobnimi artikli. Vsebinsko stran tako ni bogata in nima dodatne vrednosti za bralca, zato bi bila posoda slabo uvrščena.

Rešitev je v izbiri kopice ključnih besed (npr.: izbira keramične posode). Za vsako izmed izbranih ključnih besed nato zapišete članek, v njem pa poskušate ciljno besedno zvezo čim večkrat ponoviti. Na koncu celotnega članka priporočite artikel, na katerega se navezujete – v izbranem primeru je to keramična posoda. Tako bo imela stran dobro uvrščenost na iskalnikih, pridobila bo veliko obiska, hkrati pa bo uporabna za obiskovalca vaše strani. Verjemite, da bodo stranke artikle raje kupile od prodajalca, za katerega vedo, da se spozna na stvari, zato bodo te informacije zanje predstavljale dodano vrednost izbranega artikla.

Velikokrat zaradi omejitev pri prodaji artikla določenih stvari ne smete zapisati pri samem artiklu, a lahko to rešite z ločeno vsebino iz vašega bloga. Dober primer tega so prehranska dopolnila, pri katerih lahko zapišete samo zdravstvena dejstva, potrjena s pomočjo zdravstvenih raziskav prodajanega artikla. Raziskave so lahko precej drage, zato za večino artiklov niso narejene in posledično o učinkih dopolnila ne morete pisati. Če pa veste, da dopolnilo vsebuje šipek, lahko na blogu opišete zdravstvena dejstva, ki se nanašajo na šipek, nato pa takšno blog objavo povežete z vašim artiklom.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.