Menu

Optimizacija spletnih mest

Če vas ni na prvi strani Googla, boste težko prišli do želenega obiska in prodaje.

To pomeni, da je vsebina vaše strani slabo napisana in imate premalo povezav na vašo spletno stran. A brez strahu, vse se da popraviti!

Optimizacija spletnih mest

Z različnimi taktikami vas lahko spravimo na 1. stran iskalnih rezultatov!

Če se vaša stran ne pojavlja med iskalnimi zadetki na začetnih straneh iskalnika, potem je čas za pomoč strokovnjakov. V podjetju Degriz se posvetimo vsakemu izzivu in poiščemo razloge za slabo umestitev ter jih odpravimo. Uporabljamo različne taktike za iskanje in odpravljanje težav, pomagamo vam tudi z nasveti, kako izboljšati vsebino vašega spletnega mesta, ki bo poskrbel za boljšo optimizacijo SEO v iskalnikih.

 optimizacija za iskalnike
optimizacije spletne strani

Ste določili prave ključne besede za vaše spletno mesto?

Ključna beseda (ang. Keyword) se pogosto pojavlja med besedili o optimizaciji spletnih mest SEO. Ključna beseda je pomembna iz vidika iskanja – to je beseda, ki jo spletni uporabnik vpiše v iskalnik. To besedo nato iskalnik poišče na vašem spletnem mestu in jo v primerjavi z drugimi umesti med iskalne rezultate. Če se nekje pojavi večkrat in na to spletno mesto kaže več povezav, potem bo umeščena više med rezultati, kot vaše spletno mesto. Za svoj posel lahko določite več ključnih besed, a ne pretiravajte.

Za dobro optimizacijo ni dovolj le kakovostna vsebina na spletnem mestu

Pri postopku umeščanja določenega spletnega mesta med iskalniške rezultate sodeluje več kriterijev. Eden od njih je kakovostno napisana vsebina spletne strani, a to ni edini kriterij.

Na umestitev vplivajo tudi povratne povezave na vašo spletno mesto. Če se na spletu o neki strani več govori in se v teh objavah pojavljajo povezave do vašega spletnega mesta, se ustvarjajo povratne povezave, ki vplivajo na umestitev med iskalne rezultate. Če bi čakali na »organsko« ustvarjanje teh povezav, bi lahko trajalo več let, da bi si pridobili dobro pozicijo na Googlu, zato vam pri tem lahko pomagamo. Na naših blogih, ki se razlikujejo po tematikah lahko objavimo članke in vanje vključimo povratne povezave. Na tak način pospešimo boljšo prepoznavnost in pripomoremo k boljši umestitvi vašega spletnega mesta na Googlu.

 optimizacija vsebine za spletne strani
 optimizacija spletne strani

Ko stranka najde vaše spletno mesto, jo je potrebno zadržati na njem in pridobiti zaupanje

Najtežje delo je opravljeno, ko enkrat potencialna stranka najde vaše spletno mesto. Tukaj pa mora ostati vsaj nekaj minut, zato jo morate znati zadržati. Če jo bo že na začetku stran odvrnila, ste izgubili potencialni nakup. Zato poskrbite, da bo obiskovalec imel na voljo dovolj zanimivih informacij, izpostavljene prodajne hite ali akcije in podobno. Če si bo o strani vtisnila dobro mnenje, boste imeli več možnosti za nakup. A ne obupajte. Prvi nakup obiskovalci po statistiki opravijo šele ob 3. ali 4. obisku. Če bodo svoje pozitivne izkušnje delili naprej v svojih socialnih omrežjih, bodo hkrati ustvarjali povratne povezave in pripomogli k umestitvi vašega spletnega mesta višje med rezultati na iskalniku.

Najpomembnejše koristi dobre optimizacije spletnega mesta:

  • Dolgoročno je to najcenejša oblika oglaševanja.
  • Pridobite veliko več obiskovalcev in posledično se vam poveča tudi prodaja.
  • Ker se pojavite više med organskimi rezultati iskanj, vam iskalci bolj zaupajo kot nanizanim oglasom.
  • Kupci vas bodo enostavneje našli, če boste višje uvrščeni med iskalnimi rezultati.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.