Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Mobilna verzija

Vse več spletnih kupcev za brskanje in spletne nakupe uporablja mobilne naprave: mobilne telefone, tablice in podobne elektronske naprave.

Mobilna verzija

Vsaka naprava ima različne dimenzije prikaza spletne strani, zaradi česar morate poskrbeti, da je stran na vseh napravah pregledna in enostavna za uporabo.

Stremeti morate k temu, da bo vaša spletna trgovina prijazna do obiskovalcev, saj kupcev ne želite izgubljati. Če vaša trgovina ni prilagojena mobilnim napravam, se nujno obrnite na spletnega mojstra, ki vam bo to uredil. 

Ob uporabniški izkušnji prilagodljivost strani vpliva tudi na prej omenjeno umestitev pri rezultatih iskanja. V praksi to pomeni, da bo vaša spletna trgovina na mobilnih rezultatih iskanja prikazana slabše od konkurence, če ni prilagojena za mobilne naprave.

Spletno mesto lahko za različne naprave uredite na dva različna načina, in sicer kot ločeno oblikovno predlogo ali kot prilagodljivo predlogo (responsive).

Ločena mobilna verzija

V tem primeru imate za mobilne uporabnike na voljo oblikovno in vsebinsko ločen prikaz od klasične verzije, kar pomeni, da imate tehnično dva popolnoma ločena prikaza. Prednost te verzije je večja fleksibilnost pri razporeditvi in prikazovanju vsebin, saj lahko uredite popolnoma drugačen prikaz kot na klasični verziji. 

Druga, mogoče marsikomu zanemarljiva prednost, vendar kljub vsemu zelo pomembna, je hitrost prikaza predloge. Na ločeni mobilni verziji prikazujete samo nujno potrebne elemente in zanje delate poizvedbe, zato se lahko ta verzija prikazuje hitreje od klasične, pri kateri so elementi skriti, za njihovo pridobitev pa so vseeno potrebne poizvedbe, ki lahko upočasnjujejo prikaz strani.

Slabost ločene mobilne verzije strani je skrb in vzdrževanje dveh različnih predlog. S tem imate več dela in hitreje lahko pride do napake, ko informacijo na eni verziji preoblikujete, na drugi pa nanjo pozabite. V kolikor spletna trgovina posluje v enem jeziku, se zadeva še lahko nadzoruje, pri različnih jezikih in variacijah prikazov pa se vam zaradi ločene verzije delo podvoji.

Prilagodljiva predloga (Responsive)

Pri prilagodljivi predlogi delate na enaki osnovi, obliko pa lahko – odvisno od širine in višine prikaza – prikazujete različno ali pa jo na nekaterih širinah celo skrijete. Vsebinsko in strukturno je torej mobilna verzija strani enaka klasični verziji. Zaradi želje po boljši preglednosti mobilne strani z manj informacijami določenih nerelevantnih funkcionalnosti ne prikažete ali pa te prikažete na drugačen način.

Za vsako dimenzijo zaslona imate možnost vplivanja na prikaz vsebine in prilagajanja dimenziji.

Pri izdelavi prilagodljive predloge morate biti izjemno pazljivi. V izogib težavam pri prikazu pred objavo morate preveriti, kakšne so odrezane vsebine, prekrita polja in neberljiva vsebina ter prikaze različnih tipskih strani na različnih napravah.

mobilna verzija spletne trgovine

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.