Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Partnerski program oziroma Affiliate

Partnerski program zunanjim sodelavcem omogoča sodelovanje z vami tako, da vam pošiljajo obiske in so za to nagrajeni.

Partnerski program oziroma Affiliate

Večina spletnih trgovcev se zanaša na tri različne vire prometa: na plačljiv promet (Ads, Facebook oglasi), na brezplačen promet (google.com, najdi.si, socialna omrežja) in na e-mail listo (elektronske novice). Pogosto pa pozabljajo na dodaten vir prometa, in sicer na partnerski program.

Partnerski program zunanjim sodelavcem omogoča sodelovanje z vami tako, da vam pošiljajo obiske in so za to nagrajeni. V praksi to pomeni, da partnerji na svoje spletne strani namestijo vaše oglasne pasice ali povezave, preko njih pa napotijo obiskovalce v vašo trgovino. V zameno prejmejo vnaprej dogovorjen odstotek od vsake prodaje, ki jo izvedejo njihovi napoteni obiskovalci.

partnerski program

Vse, kar potrebujete vi, je program za sledenje nakupov, ki je danes v večino večjih sistemov že vgrajen ali ponuja možnost dokupa vgradnega modula. Ta skripta bo partnerjem omogočala vpis v vaš partnerski program, s pomočjo katerega boste ustvarili unikatno partnersko povezavo, ki bo sledila vsem prodajam, opravljenih s strani kupcev preko partnerskih povezav.

Prednost partnerskega programa je v avtomatiziranem postopku, ki ne zahteva vašega časa. Večji del vašega časa boste namenili zgolj rednemu mesečnemu izplačilu partnerjev. Največja prednost partnerskega programa je v tem, da za vas ne predstavlja fiksnega stroška, saj so partnerji plačani zgolj za vsako realizirano prodajo, kar pomeni, da strošek nastane ob zaslužku. 

Partnerskih programov ni težko najti. Velikokrat so med njimi večja marketinška podjetja, večja in manjša spletna založniška podjetja, lastniki portalov in blogerji. Ti lahko svojim obiskovalcem na ogled postavijo prav vaš artikel brez stroškov oglaševanja.

Prednosti partnerskega programa:

  1. spletni trgovci dobijo oglasni prostor, na katerem bodo plačali samo za rezultate (pay per sale - plačilo za naročilo, pay per click - plačilo za klik, pay per lead - plačilo za kontakt).
  2. Oglaševalci (affiliates) bodo potrebovali le oglasni prostor za promocijo artiklov, za celoten prodajni proces pa jim ne bo potrebno skrbeti, zato bodo lahko sproščeno oglaševali ter spremljali prodajo in zaslužek.
  3. Spletni trgovci lahko svoj artikel oglašujejo široki množici ljudi in tako pridobijo ugled blagovne znamke ter večjo prepoznavnost.

Kaj omogoča partnerski program?

Partnerski program omogoča pomoč zunanjih partnerjev pri promociji (lastniki drugih spletni strani), vi pa jih plačate le po učinku od prodaje (v obliki provizije za vsak prodan artikel).   Gre torej za dokaj razširjeno in vedno bolj priljubljeno obliko sodelovanja, saj prinaša končno zadovoljstvo obeh partnerjev. 

Številne spletne strani se preživljajo s prodajo oglasnega prostora, a je oglaševalce vse težje in težje najti. Razlogov za to je veliko. Najboljše oglaševalce pridobijo agencije, ki imajo izkušene tržnike, manjši založniki pa so prisiljeni postoriti vse sami, kar je včasih praktično nemogoče.

Partnerski programi tako predstavljajo dobro rešitev monetizacije za lastnike vseh spletnih strani (portali, blogi, novičarske strani, ipd.). Uporabljate jih lahko kot edini način monetizacije ali kot zapolnitev za neprodan oglaševalski prostor.

Seveda so partnerski programi primerni tudi za tiste, ki želijo ustvariti dodaten spletni zaslužek. Mnogi spletni programi so namreč odprti tudi za fizične osebe.

Partnerski programi delujejo tako, da svoje obiskovalce preko oglasnih pasic ali povezav preusmerijo do spletne trgovine, ta pa vam izplača provizijo od vsake realizirane prodaje. Sama uporaba je enostavna in primerna tako za začetnike kot za napredne spletne založnike.

Tovrstni programi so postali nadvse priljubljeni pri spletnih trgovcih, saj predstavljajo dodaten kanal za zaslužek. Kljub dolgi zgodovini in obstoju partnerskih programov so ti razcvet v majhnih državah, kakršna je Slovenija, doživeli šele v zadnjih nekaj letih.

Partnerski programi so odlična priložnost za spletni zaslužek, a je potrebno do njih pravilno pristopiti. Večina dobrih programov ima za svoje partnerje pripravljen ves potreben marketinški material, ki jim je lahko v pomoč pri morebitnih težavah.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.