Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Obdelava naročil

Obdelava naročil

Živimo v času hitre digitalizacije in v času, ko je večina podjetij spoznala, da pojavljanje zgolj v »realnem« svetu in poslovanje na način, ki je bil aktualen pred petnajstimi leti, ni več dovolj.

Digitalizacija in splet nam številne stvari, ki so bile še pred desetimi leti skorajda nedosegljive, ponujata na dlani. Spletni uporabniki, ki so hkrati tudi kupci, želijo kakovostne izdelke ter kakovostno, hitro in prijazno storitev vseh nas, ki na spletu poslujemo. Večina se jih niti ne zaveda, kakšen proces se skriva v ozadju vseh majhnih ali velikih spletnih podjetij.

Naj bo podjetje majhno ali veliko, novo ali že dlje časa uveljavljeno, vsako izmed njih se bo prej kot slej soočilo z izzivi, o katerih sprva niso niti razmišljali. Ne glede na to ali se na spletu ukvarjamo s prodajo storitev ali artiklov, sami ali s pomočjo strokovnjaka, bomo morali izdelati sistem obdelave naročil, ki lahko spletnim trgovinam predstavlja velik izziv.

Ko se prvič soočimo z administracijo spletne trgovine, smo kaj kmalu vsi prepričani, da je vse skupaj precej enostavno in razumljivo (ne glede na platformo, v kateri spletna trgovina deluje). Sprva se vsi osredotočimo na oglaševanje in na prodajo, ki sta zelo pomembni in gonilni sili našega posla. V kolikor želimo, da v naši spletni prodaji nastopi naslednja stopnja, moramo pridobiti prva naročila, za katerimi se skrivajo naše dejanske stranke, ki tako kot v realnem svetu pričakujejo kakovostno, hitro in prijazno storitev. Dokler je teh naročil le nekaj, do težav ne prihaja, zato spletni trgovci na začetku redkeje dajejo poudarek načinu obdelave naročil. Vse skupaj se sliši dokaj nezapleteno in v resnici tudi je: sprejem naročila, obdelava naročila, zaključek naročila. Vprašanje se pojavi, ko pričnemo razmišljati, ali je temu res tako tudi v praksi?

  • Naročilo sprejeto - kupec prejme elektronsko obvestilo o uspešni oddaji naročila, spletni trgovec pa ob tem statusu razume, da je kupec oddal naročilo za eno ali več njegovih storitev ali za enega ali več artiklov.

  • Obdelava naročila - kupec prejme elektronsko obvestilo o prevzemu naročila, spletni trgovec pa prične pripravljati paket za odpremo.

  • Naročilo zaključeno - kupec prejme elektronsko sporočilo o odposlanem paketu in seznanitev z okvirnimi informacijami glede datuma dostave, trgovec pa s tem statusom naročilo zaključi.

Seveda je to zgolj eden izmed možnih scenarijev – ob predpostavki, da kupec izbere način plačila po povzetju in so vsa naročila plačana šele ob prevzemu paketa, ali v primeru zgolj ene dostavne službe, nizke količine naročil in enega samega zaposlenega, ki obdeluje vsa naročila. Poskusite si zamisliti, kako bi potekal postopek, če bi imeli na izbiro pet različnih plačilnih sredstev, nekatera naročila bi bila plačana takoj, druga po povzetju, sodelovali bi s tremi dostavnimi službami, dnevno bi imeli 100 ali več naročil, med katerimi bi bila tudi naročila iz različnih spletnih trgovin in iz različnih držav, ki bi jih obdelovalo več vaših zaposlenih hkrati. V kolikor ste se prej posvečali zgolj prodaji in obdelavo naročila jemali zlahka, se lahko to kaj kmalu spremeni, saj vam veselje pokvari kaos. Prej kot slej se vsak spletni trgovec, ki raste in ima povečano količino naročil, sooči z velikim pomenom kakovostne in hitre obdelave naročil.

V želji po uspešnem ter rastočem poslu na spletu vam svetujemo, da enako pozornost kot posvečate spletni prodaji namenite tudi dobri organizaciji in skrbni sistematizaciji procesa oz. obdelavi naročil. Ta proces zajema: dober sistemski razvoj obdelave naročil v sami administraciji spletne trgovine, hiter in hkrati enostaven način dela (tiskanje računov, tiskanje spremnic, priprava artikla, uporaba primernih zaščitnih embalaž), itd. V vsaki uspešni spletni trgovini je ta proces izredno premišljen in dovršen, vanj pa je vloženega precej več truda kot je videti na prvi pogled.

Stvar odločitve vsakega spletnega trgovca je ali se želi sam soočiti z izzivi povečanega števila naročil in jih tudi sam reševati ali pa se bo za pomoč in nasvet obrnil k izkušenemu strokovnjaku. Ne glede na odločitev vam priporočamo, da nikar ne pozabite, da vaša naloga ni zaključena, dokler kupec ne prejme paketa, vi pa denar na račun podjetja. Prav tako ne pozabite na zadovoljstvo kupca, saj se bo le zadovoljen kupec še kdaj vrnil v vašo spletno trgovino in opravil nov nakup.

Dobra ideja za povečanje nakupov in boljše zadovoljstvo strank je tudi prilaganje promocijskega materiala k naročilom ali dodatnih ugodnosti v obliki popustov oziroma majhnih daril ob nakupu.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.