Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Domača stran

Domača stran je najpomembnejša stran spletne trgovine, saj jo običajno obišče največ obiskovalcev.

Domača stran

Zaradi tega mora na obiskovalca narediti pravi vtis, da obdrži njegovo pozornost. Ljudje se odločamo hitro in običajno za ogled potrebujemo le tri sekunde, zato se morate potruditi, da na prvih prikaznih mestih prikažete najbolj privlačne elemente. Ne prikazujte odvečnih elementov, saj ti samo odvračajo pozornost od bistvenih vsebin, ki jih obiskovalec išče. V primeru naprednega sistema z vgrajeno umetno inteligenco in z večjim obsegom podatkov o obiskovalcu ter njegovih navadah, zgodovini, željami in osebnimi preferencami bi lahko celotno stran okrnili na način Google-ove domače strani tako, da bi obiskovalcu ob iskalniku prikazali le še potencialne artikle, ki jih išče.

Ker temu ni tako, morate svojo ponudbo predstaviti drugače. Običajno so na domači strani izpostavljene večje oglasne pasice, v katerih so pogosto prikazane aktualne zadeve na strani – akcije, novi artikli ali trenutne aktualne ponudbe. Vse skupaj je zelo podobno klasičnim izložbam v fizični trgovini.

Pod oglasnimi pasicami se prikaže tudi izbor posameznih artiklov iz kategorij v obliki posameznih sekcij, ki jih lahko prikažete na različne načine (z zavihki ali s posameznimi odseki strani). V kolikor je mogoče, poskrbite, da so ti vidni takoj, ko je stran odprta, brez nepotrebnega drsenja in pomikanja po strani.

Izbor posameznih artiklov lahko uredite na različne načine, za najbolj klasičnega velja sezonska izpostavitev artiklov, akcijskih in novih artiklov. Izpostavite lahko tudi posamezne kategorije artiklov. Začnite z najpomembnejšimi, torej s tistimi, ki so običajno najbolj obiskani in vam prinesejo največ konverzij prodaje, nato pa po vrstnem redu nadaljujte s preostalimi.  

Za prve obiskovalce in za tiste, ki še nimajo spletne nakupne izkušnje, je ob izpostavitvi aktualnih artiklov potrebno poskrbeti za kredibilnost spletne trgovine, predvsem pa za njeno varnost.

Kredibilnost lahko izboljšate s posebnimi izpostavljenimi elementi, ki kupcu dajo občutek varnosti, na primer: zaščitena stran in njeni podatki, možnost vračila artikla, enostavnost nakupa, hitra dostava oziroma storitev dobave naročenih artiklov in podobno. Seveda ni slabo, če se trgovec tudi sam predstavi, saj obiskovalec tako izve, s kom sodeluje, nakupna izkušnja pa postane bolj osebna.

Pomisliti morate tudi na to, da že na prvi strani zajamete kontaktne podatke obiskovalca, četudi ta ne opravi nakupa ali nadaljnjega raziskovanja. S tem pridobite njegov kontakt (e-mail in push notification prijava, ipd.) ali ga na kakšen poseben način zaznate ter dodate na seznam za kasnejše oglaševanje (re-marketing).

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.