Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

E-maili ob zapuščeni košarici

E-mail sporočila obiskovalcem, ki so pred potrditvijo naročila zapustile košarico, so se izkazala za najbolj efektivne marketinških poteze spletnih prodajalcev.

E-maili ob zapuščeni košarici

Če avtomatskega pošiljanja e-mail sporočil ob zapuščenih košaricah zaenkrat še nimate, obstaja nekaj načinov za izboljšanje in dosego najboljšega odziva in povečanje prodaje:

Dodajte osebni nagovor

Nagovarjajte kupce z osebnim nagovorom in z njenim imenom, omenite ji, da si je v določenem času (včeraj, danes, pred eno uro) ogledovala vaše artikle ali specifičen artikel, ki si ga je ogledovala, celo vključite v e-mail sporočilo, saj vam to lahko pomaga pri zaključku naročila. Kupce je težko pripraviti k odpiranju in branju vaših e-mail sporočil, zato morate v naslov sporočila vplesti kar se da prepričljivo vsebino.

Vključite dinamično vsebino

V sporočilo vedno vključite povezavo do artikla ali fotografijo s povezavo, morda celo povezavo do zapuščene košarice z izbranimi artikli. Na tak način jih opomnite na artikle, ki so si jih ogledovale, s čimer jim olajšate ponovno brskanje po trgovini in izbiranje artiklov. Če v sporočilo vnesete tudi občutek, da je zaloga določenega artikla omejena ali na voljo le še v tokratni ponudbi in v omejenem času, bo odziv zagotovo bolj zanesljiv.

E-mail sporočila pošiljajte v seriji več e-mail sporočil

Raziskave so pokazale, da se kupci v večji meri na tovrstna sporočila odzivajo, če pošljete tri obvestila o zapuščeni košarici in ne le enega. S tremi poslanimi sporočili v seriji je uspeh povečan za 56 % v nasprotju zgolj enega samega sporočila. Pripravite vsebino z različno intenziteto vsebine in v treh korakih prepričajte obiskovalce v nakup. Prvega pošljite v roku 24 ur, drugega in tretjega pa v zglednem roku – ne prehitro in ne prepozno. Morda boste potrebovali nekaj časa za testiranje in določanje optimalnega časa za drugo in tretje sporočilo, a se vam bo to na koncu obrestovalo.

Prepričajte s posebno ponudbo

Vključevanje avtomatskega popusta za nakup v vsako sporočilo se vam lahko maščuje. Kupci se namreč na takšne ugodnosti hitro navadijo in nato vedno čakajo na posebno ponudbo iz vašega sporočila za artikle, ki jih na vsak način nameravajo kupiti. Morda v ponudbo raje vključite ugodnost v obliki količinskega popusta (ob nakupu več artiklov ponudite določen popust) ali z drobno pozornostjo v obliki darila ob naročilu. Če imate možnost testiranja, preverite, kaj najbolj deluje in to vključite v avtomatsko pošiljanje serije sporočil ob zapuščeni košarici. V zadnje sporočilo iz serije je priporočljivo vključiti določen popust, saj je to vaša zadnja priložnost za prepričevanje kupca v opravljanje nakupa.

Časovno omejite svojo ponudbo

Če daste kupcu občutek, da je posebna ponudba na voljo le v kratkem času, se bo ta moral hitreje odločiti in zaključiti nakup. To lahko storite na več načinov:

  • iztekanje zaloge: »Pohitite, zaloga artiklov iz vaše košarice bo kmalu pošla!«
  • Izpraznitev košarice: »Vaša košarica bo izpraznjena v roku treh dni.«
  • Časovna omejitev v predprazničnem času: »Naročite še danes, da bodo artikli do božiča/valentinovega pri vas!«
  • Omejite rok za nakup: »Ponudba se izteče jutri ob 23:59.«

Konverzija obiskovalcev v kupce bo poskočila, če boste upoštevali zgornje nasvete in skrbno načrtovali avtomatizirana sporočila ob zapuščeni košarici.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.