Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Faze nakupnega procesa

Spletno poslovanje ne omogoča osebnega stika s strankami, zato je zelo pomembno, da skušamo skozi celoten nakupni proces razviti čim boljšo uporabniško izkušnjo, s katero si pridobimo zaupanje strank.

Faze nakupnega procesa

Dobro uporabniško izkušnjo lahko razvijamo skozi vse štiri faze nakupnega procesa – skozi fazo stimuliranja, raziskovanja, nakupa, predvsem pa skozi ponakupno fazo.

1. Faza stimuliranja: v prvi fazi je naš cilj pripeljati kupce na našo spletno stran oziroma pridobiti njihov kontakt – elektronski naslov. Pri tem imamo v mislih »online« in »offline« oglaševanje, komunikacijo na družbenih omrežjih, brezplačne e-priročnike, e-svetovanja in e-webinarje. Eden boljših načinov zbiranja kontaktov je priprava viralne nagradne igre. Pomembno je, da so nagrade v okviru zmogljivosti naših artiklov in storitev, da pridobimo čim bolj relevantne kontakte, ne samo kontakte lovilcev nagrad.

2. Faza raziskovanja: v drugi fazi je naš cilj obdržati kupca na naši spletni strani. V tej fazi je pomembno imeti kredibilno in estetsko prodajno vstopno stran, na kateri so obiskovalcem na voljo ključne informacije, predvsem kontaktni podatki, pogosta vprašanja, mnenja kupcev, iskalnik, zgodba podjetja oziroma blagovne znamke, ipd. Prav tako je pomembno artikle in storitve čim natančneje opisati in jih opremiti z video predstavitvami ali s slikovnim gradivom.

3. Faza nakupa: v tretji fazi je kupec pred odločitvijo nakupa. V tej fazi moramo imeti razdelane in vidne informacije o stroških in času dostave, o dostavnih službah, garanciji, možnostih plačila in o zalogah. Zaključek nakupa mora biti čim bolj enostaven. Kupce lahko k nakupu dodatno spodbudimo z dodatnimi popusti in darili ob nakupu.

4. Ponakupna faza: na zadnjo, četrto fazo, marsikatero podjetje pozabi, saj je svoj cilj (zaključen nakup) že doseglo. Pomembno je, da paket stranki dostavimo v ustrezni embalaži in v dogovorjenem terminu z možnostjo spremljanja pričakovanega roka dostave, na koncu pa jo povprašamo še za mnenje o sami uporabniški izkušnji. V tej fazi moramo celoten proces nadaljevati z e-mail marketingom in re-marketingom.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri