Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Konverzija spletne trgovine

»Kako uloviti in obvladati konverzijo, da boste lahko ujeli tudi vaše kupce?«

Konverzija spletne trgovine

Zamislite si, da imate končno svojo spletno trgovino in vsak dan znova razmišljate o tem, kako jo preoblikovati, da bo čim bolj privlačna za obiskovalce. Izgled strani je odličen, naslovi so čitljivi in jasni, nimate več kot osem kategorij artiklov, vsebina je zanimiva in berljiva, ponujate kakovostne artikle, toda rezultatov ni od nikoder. 

konverzija spletne trgovine

Uspešne spletne trgovine imajo eno skupno lastnost: oblikovane so z mislijo na kupca in rešujejo njihov problem. V ta namen sem pripravil nekaj koristnih nasvetov, s pomočjo katerih boste ugotovili, kaj obiskovalci vaše spletne trgovine iščejo in kako jim pri tem lahko pomagate. 

Konverzija

Konverzija je aktivnost obiskovalca vaše spletne trgovine, ki jo lahko spremljajte in merite. Konverzija je lahko oddaja povpraševanja, ogled določene kategorije, vpis na e-mail listo, nakup vašega artikla ali storitve, registracija, priporočilo prijatelju in podobno.

V jeziku spletnega oglaševanja je termin konverzija sinonim za obiskovalca, ki postane tudi vaš kupec. Stopnja konverzije pomeni odstotek obiskovalcev, ki smo jih uspešno pretvorili v kupce. Vsi lastniki spletne trgovine si želimo čim višji odstotek konverzije.

Podajam vam nekaj koristnih korakov za izboljšanje konverzije:

1. analizirajte vašo nakupno pot

Večina izmed nas se najprej osredotoči zgolj na privabljanje prometa v spletno trgovino, kar je logično, saj več prometa na strani pomeni večji zaslužek. Velikokrat pa pozabljamo na analizo obstoječega obiska spletne trgovine. Pri tem nas zanima predvsem del kupcev, ki ga v nakupnem procesu izgubimo.

Vsak korak nakupnega procesa ponuja nove možnosti, zato jih moramo prilagoditi tako, da je pot do uspešno zaključenega nakupa krajša in lažja, nakupovanje pa prijetnejše.

2. Testirajte in analizirajte nakupni proces

S pomočjo testiranja in analize lahko svojo spletno trgovino prilagodimo tako, da se bo za nakup odločilo čim več ljudi. Ta proces se imenuje CRO (Conversion Rate Optimization) ali v slovenskem jeziku optimizacija stopnje konverzije.

Optimizacija stopnje konverzije (CRO)

Optimizacija stopnje konverzije je tehnika, s katero lahko povečamo delež obiskovalcev, ki opravijo nakup v naši spletni trgovini. Večja konverzija pomeni tudi večji dobiček, zato so konverzije za vsakega spletnega trgovca zelo pomembne.

Konverzija je tisti trenutek, ko obiskovalec v vaši spletni trgovini kupi enega izmed vaših artiklov. Na mikro ravni se konverzije dogajajo povsod, vse od trenutka, ko si obiskovalec ogleda kakšnega izmed vaših artiklov ali ga doda v nakupovalno košarico. Zato predlagamo, da svojo trgovino optimizirate za konverzije, tako za velike kot za majhne, z nenehnim testiranjem nakupnega procesa.

Ena izmed temeljnih elementov CRO je metoda testiranja, ki jo imenujemo A/B-testiranje.

Z A/B-testiranjem primerjamo dve različici enake spletne trgovine, da vidimo, katera izmed njiju daje boljše rezultate.

CRO je ključno orodje za vse lastnike podjetij, ki želijo optimizirati nakupni proces na svojih spletnih mestih tako, da bo ta prilagojen potrebam njihovih strank. Vendar pa CRO ni primeren za vsakogar. Za uspešno optimizacijo vaše spletne trgovine in za izvajanje testiranja najprej potrebujete dovolj obiskovalcev. Brez zadostne količine prometa rezultati ne bodo odražali dejanskih potreb obiskovalcev ali njihovega vedenja na spletnem mestu.

Ne pozabite, optimizacija vašega nakupnega procesa je stalen proces izboljševanja in nadgrajevanja elementov, ki obiskovalce vaše spletne trgovine vodijo od trenutka vstopa v vašo spletno trgovino do nakupa. Optimizacija vam pomaga razumeti vaše kupce na način, zaradi katerega se bodo k vam rade vračale. Pravil ni. Testi, ki dobro delujejo za eno trgovino, morda niso relevantni za drugo. Zato morate testiranje prilagoditi svojemu nakupnemu procesu, spremljati rezultate skozi čas in postopoma graditi vedno bolj uspešno trgovino.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri