Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Podjetništvo zahteva močne karakterje in dobre vodje

Za uspešen vstop v podjetništvo ni dovolj, da imate dobro idejo, sredstva in potenicalno dober delež na trgu. Pomembni so tudi odnosi, ki jih imate z zaposlenimi, ali jih znate motivirati in iz njih dobiti tisto kar je najboljše.

Podjetnik mora biti tudi dober vodja in mentor svojim zaposlenim

Še ena izmed osebnostnih lastnosti, ki ga podjetništvo zahteva je, da postanejo podjetniki dobri vodje z močnim karakterjem, ki v ljudeh vzbujajo zaupanje in iz njih izvabijo tisto najboljše. Podjetnik ne postane dober vodja čez noč, saj gre za proces, ki traja več let in vzame posamezniku veliko časa in energije.

1. Talentpodjetništvo

V svetu podjetništva se vse začne in konča pri talentu. Potrebno je imeti jasno predstavo o svojih zmožnostih, nato pa jih je potrebno usmeriti v pravo področje. Nekdo, ki je odličen v igranju golfa, najverjetneje ne bo tako uspešen tudi pri košarki.

2. Potrpežljivost

Potrpežljivost je ena najpomembnejših lastnosti vsakega podjetnika in dobrega vodje. V podjetništvu nevihte in krize pridejo in gredo in dober vodja jih upošteva kot del poti navzgor, saj se iz izkušenj nauči kar največ.

3. Cilj

Zelo pomembno je imeti jasno določen cilj. Ta bo vašo energijo usmeril v pravo smer in vam dal samozavest, saj lahko le tak podjetnik črpa iz ekipe tisto najboljše, ki je potrebno, da s skupnimi močmi rešijo nalogo.

4. Samozavest

Vsakdo, ki se poda v podjetništvo mora imeti samozavest in zaupati vase in v svoj talent. Dober vodja je samozavesten in prepričljiv, ne samo na delovnem mestu, temveč tudi v zasebnem življenju.

5. Neustrašnost

Če smo v prejšnji točki označili samozavest, kot vrlino, ki jo nekdo, ki se poda v podjetniške vode nujno potrebuje, pa lahko takoj za njo navedemo neustrašnost. Na poti do zmage je potrebno biti neustrašen. Dober podjetnik in vodja ne bo klonil pred bolečino in strahom, ki spremljata prav vse zmagovalce na poti do uspeha.

6. Močan karakter

Trdo delo, potrpežljivost in vzdržljivost. Vse to so značilnosti podjetnika z močnim karakterjem, ki se ne pritožuje in ne odneha, ko nastopijo težave. Zelo pomembno je, da je podjetnik kot vodja vreden zaupanja, saj mu bodo le tako drugi sledili. Živeti mora pošteno in polno, saj je vodja lahko dober le zaradi spoštovanja, močnega značaja in zanesljivosti.

Vir: Zavod mladi podjetnik

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri