Menu
Podjetništvo zahteva močne karakterje in dobre vodje

Podjetništvo zahteva močne karakterje in dobre vodje

Za uspešen vstop v podjetništvo ni dovolj, da imate dobro idejo, sredstva in potenicalno dober delež na trgu. Pomembni so tudi odnosi, ki jih imate z zaposlenimi, ali jih znate motivirati in iz njih dobiti tisto kar je najboljše.

Podjetnik mora biti tudi dober vodja in mentor svojim zaposlenim

Še ena izmed osebnostnih lastnosti, ki ga podjetništvo zahteva je, da postanejo podjetniki dobri vodje z močnim karakterjem, ki v ljudeh vzbujajo zaupanje in iz njih izvabijo tisto najboljše. Podjetnik ne postane dober vodja čez noč, saj gre za proces, ki traja več let in vzame posamezniku veliko časa in energije.

1. Talentpodjetništvo

V svetu podjetništva se vse začne in konča pri talentu. Potrebno je imeti jasno predstavo o svojih zmožnostih, nato pa jih je potrebno usmeriti v pravo področje. Nekdo, ki je odličen v igranju golfa, najverjetneje ne bo tako uspešen tudi pri košarki.

2. Potrpežljivost

Potrpežljivost je ena najpomembnejših lastnosti vsakega podjetnika in dobrega vodje. V podjetništvu nevihte in krize pridejo in gredo in dober vodja jih upošteva kot del poti navzgor, saj se iz izkušenj nauči kar največ.

3. Cilj

Zelo pomembno je imeti jasno določen cilj. Ta bo vašo energijo usmeril v pravo smer in vam dal samozavest, saj lahko le tak podjetnik črpa iz ekipe tisto najboljše, ki je potrebno, da s skupnimi močmi rešijo nalogo.

4. Samozavest

Vsakdo, ki se poda v podjetništvo mora imeti samozavest in zaupati vase in v svoj talent. Dober vodja je samozavesten in prepričljiv, ne samo na delovnem mestu, temveč tudi v zasebnem življenju.

5. Neustrašnost

Če smo v prejšnji točki označili samozavest, kot vrlino, ki jo nekdo, ki se poda v podjetniške vode nujno potrebuje, pa lahko takoj za njo navedemo neustrašnost. Na poti do zmage je potrebno biti neustrašen. Dober podjetnik in vodja ne bo klonil pred bolečino in strahom, ki spremljata prav vse zmagovalce na poti do uspeha.

6. Močan karakter

Trdo delo, potrpežljivost in vzdržljivost. Vse to so značilnosti podjetnika z močnim karakterjem, ki se ne pritožuje in ne odneha, ko nastopijo težave. Zelo pomembno je, da je podjetnik kot vodja vreden zaupanja, saj mu bodo le tako drugi sledili. Živeti mora pošteno in polno, saj je vodja lahko dober le zaradi spoštovanja, močnega značaja in zanesljivosti.

Vir: Zavod mladi podjetnik

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.