Menu
Spletne trgovine: Pogosta vprašanja

Spletne trgovine: Pogosta vprašanja

Zadnje čase imamo vedno več povpraševanj in zato smo pripravili spisek pogostih vprašanj, ki bodo mariskomu, ki se odloča za spletno trgovino v pomoč. Za dodatna vprašanja smo za vas vedno dosegljivi.

"Pozdravljeni, V kratkem času načrtujem ustanovitev lastnega podjetja, zato se na vas obračam z nekaterimi vprašanji, ki se tičejo oblikovanja in postavljanja spletne trgovine. Vnaprej se opravičujem za morebitna slabo zastavljena ali samoumevna vprašanja, saj sem na tem področju precej neizkušen. Upam, da mi boste lahko tudi odgovore na zastavljena vprašanja podali na čim bolj preprost in razumljiv način. Skratka - vprašanja, ki me težijo, so sledeča:"

vprašanja spletna trgovina1. Ali je ob začetku izdelave spletne trgovine pomembno, kje je registrirana domena in kateri strežnik je gostitelj? Z drugimi besedami – ali to opravi stranka ali vaše podjetje? V kolikor to uredi vaše podjetje ali je izbrana možnost cenovno najbolj ugodna/konkurenčna?

Spletna trgovina je med izdelavo dostopna na našem strežniku tako, da ne potrebujete gostovanja in domene do trenutka, ko se odločite objaviti spletno stran. Seveda je trgovina dostopna samo z uporabniškim imenom in geslom ako, da nimate nezaželjenih obiskovalcev in da vam iskalniki ne indeksirajo vsebine.

Vsem našim strankam nudimo prvo leto brezplačno gostovanje tako, da sem prepričan, da smo zelo konkurenčni. Seveda pa kasneje če želite lahko po želji prestavite trgovino na kateregakoli ponudnika gostovanja želite saj imate popoln dostop do vaše trgovine. Na splošno pa sem mnenja, da imam zelo dobre cene in gostovanje za naše stranke tako, da se večina strank odloči ostati na naših strežnikih.

2. Ustanoviti želim s.p., ki bo posloval izključno kot spletna trgovina. Za moje bodoče poslovanje bo zelo pomemben prvi vtis, ki ga bo spletna trgovina pustila na potencialne stranke, zato od svoje spletne trgovine pričakujem, da bo vizualno lepa, enostavna, funkcionalna in uporabniku (kupcu in administratorju) prijazna. Zanima me, katera »platforma« za elektronsko trgovino je uporabniku najbolj prijazna?

Prvi vtis, ki ga naredi trgovina na obiskovalce je predvsem v obliki strani in prilagoditve trgovine tako, da je trgovina pregledna, postopek nakupa enostaven in seveda, da je trgovina prodajno naravnana. Se pravi, da mora trgovina oz. stran vsebovati elemente, ki spodbujajo prodajo (promocijski kuponi, količinski popusti, izpostavljeni artikli, uporabni članki itd.).

Je to Magento, PrestaShop, ZenCart, OSCommerce, Virtuemart ali kaj tretjega? Katero uporabljate vi pri izdelavi spletne trgovine? Se te različice cenovno razlikujejo med seboj?

Naredili smo trgovine že na vseh zgoraj naštetih platformah v zadnjem času pa smo fokusirani predvsem na Magentu. Vse te trgovine so do določene mere brezplačne. Potrebno pa je potem ponavadi doplačati za razširitve in prilagoditve. Magneto uporabljamo, ker se je glede optimizacij, varnosti in poteka naročil najbolje obnesel od vseh zgoraj naštetih.

Katere različice se administrator-začetnik najlažje nauči uporabljati? V kateri je prihodnost? Ali je izobraževanje stranke za upravljalni del spletne trgovine všteto v končno ceno?

Za vsako trgovino nudimo brezplačno začetno podporo in svetovanje. Za kasnejšo pomoč pa imamo izdelane navodile v slovenskem jeziku tako, da je upravljanje lažje. Seveda pa smo za pomoč tudi vedno dosegljivi na telefonu, emailu ali skypu. Lahko pa se oglasite tudi v podjetju, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

3. Od svoje spletne trgovine pričakujem, da bo prepoznavna in lepa. Ali izdelava unikatne grafične podobe vključuje tudi celostno grafično podobo podjetja (logo, tiskovine)? Ali odločitev za izdelavo spletne trgovine na osnovi že izdelane predloge omogoča zamenjavo »tovarniškega« loga z osebnim logom? Ali izdelava spletne trgovine na osnovi predloge znižuje končno ceno?

Pri nas se trudimo, da je vsaka trgovina unikatna in prilagojena podjetju tako, da omogoča optimalno prodajo in promocijo artikla oz. storitve. Grafične izglede naredimo sami in jih prilagodimo grafični podobi podjetja. V kolikor nimae grafične podobe vam izdelamo tudi to. Enostavno oblikovanje logotipa za stran je ponavadi v ceni spletne predloge trgovine tako, da ne plačate za to stvar dodatno. če pa želite imeti izdelane še podobo za ostale tiskovine (vizitke, kuverte, dopisni listi itd.) pa najbolje, da nas kontaktirate za ceno.

V kolikor se odločite za predizdelano grafično predlogo je končna cene trgovine nižja.

4. Preko spletne trgovine bom prodajal nogometno opremo. Pričakujem, da bo število proizvodov, ki jih bom v začetku ponujal na trgu relativno majhno (cca 10), potem pa se bo s povečevanjem obsega poslovanja postopno širil tudi obseg ponudbe. Ali uvoz kasnejših artiklov v trgovino opravi vaše podjetje ali stranka sama?

Pri trgovini niste omejeni z količino artiklov tako, da lahko kasneje trgovino po želji razširite. Seveda pa je pred začetkom dobro pozanti okvirno število artiklov tako, da se temu trgovina čimbolje prilagodi. Možen je tudi avtomatski uvoz artiklov v trgovino preko datoteke CSV in se ponavadi naredi pri večjem številu artiklov. Če že uporabljate program, ki služiv za vodenje važih artiklov se lahko naredi tudi povezava z trgovino in sem vam tako avtomatsko osvežujejo podatki in zaloga.

5. Ali je postavitev spletne trgovine le v slovenskem ali tudi v angleškem jeziku?

Trgovino postavimo v jeziku po vaših željah. lahko imate trgovino tudi v večih jezikih.

6. V luči aktualnih težav z evrom kot plačilnega sredstva me zanima ali je možno v prihodnosti spremeniti cene izdelkov v evrih v cene neke druge, sedaj še neobstoječe valute (npr. marka, tolar)?

Seveda, valute se lahko menjajo po želji. Možnja je tudi vgradnja izbira različnih valut na trgovini.

7. Ali je prikaz spletne trgovine pravilen v brskalnikih kot so Google Chrome, Opera, Firefox, Internet Explorer 7, 8, 9, Safari? Ali bo prikaz spletne trgovine omogočen tudi v prihodnosti zaradi novih posodobitev brskalnikov?

prikaz naredimo tako, da je pravilen na vseh standardnih brskalnih in stvari so zastavljene tako, da se z kasnešimi verzijami brsklanikov morale vse stvari prikazovati pravilno.

8. Nakup preko mobilnih telefonov postaja vse pomembnejši. Ali je možno nakupovati v spletni trgovini tudi preko iPhonea?

Nakup je možen preko vseh naprav preko katerih se lahko stran prikaže. Po želji lahko naredimo tudi verzijo trgovine prilagojene za iphone.

Na trgovini je tudi možnost vgradnje plačila preko telefona - Moneta.

9. Na kakšen način lahko lastnik spletne trgovine/administrator dostopa do spletne trgovine? Je možna le ena vstopna točka (npr. namizni, domači računalnik) ali več vstopnih točk (npr. prenosni računalnik, iPad, internet cafe)? Kako in od kje lahko administrativno vodiš trgovino? Je to le od doma ali tudi na poti?

Do trgovine lahko dostopate, na vseh lokacijah, kjer imate povezavo z internetom. Za prijavo v administracijo imate lastno uporabniško ime in geslo.

10. Kot bodoči samostojni podjetnik imam precej bolj omejena sredstva za oblikovanje spletne trgovine kot neko veliko, globalno podjetje. Želim imeti preprosto a kljub temu profesionalno stran. Izpostavil sem nekaj stvari, ki se mi zdijo pomembne. Upam, da mi boste na ta in druga vprašanja lahko odgovorili in hkrati tudi povedali, na kakšen strošek lahko računam pri izdelavi spletne trgovine.

Če ste na začetku omejeni s proračunom se lahko kreativno rešijo stvari in se privarčuje veliko denarja. Trgovine pa imajo vedno možnost razširjanja in dograjevanja tako, da ko boste zrastli, da vam nebo potrebno ponovno plačevati za trgovino. Plačate le za razširitve, ki jih želite.

Za ponudbo in povpraševanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.