Menu
Povečanje prodaje spletne trgovine BREZPLAČNO

Povečanje prodaje spletne trgovine BREZPLAČNO

Imate že narejeno spletno trgovino vendar še niste dobili odziva, ki ste ga želeli? Imate veliko obiska vendar malo nakupov? Napisali vam bomo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri povečanju prodaje in konverzij.

oglaševanje trgovinZa uspešno sledenje naročil in obiskovalcev strani vam priporočamo, da na stran vgradite Google Analytics in mu omogočite funkcijo spletne trgovine. Tako, boste imeli pregled nad tem iz katerega naslova prihajajo naročila in obiskovalci. Zelo pogosto se dogaja, da lahko določene strani nosijo na stran veliko obiskovalcev vendar te ponavadi niso tisti pravi, ki se spremenijo v kupce. Zelo pogosto se to dogaja pri oglaševanju na straneh, ki ponujajo brezplačne stvari (igre, erotične posnetke, verze itd.), da dobite veliko obiskovalcev vendar it ponavadi ne kopujejo preko spleta saj so ali premladi oz. nezainteresirani za zapravljanje preko spleta. Priporočamo, da v kolikor plačujete oglaševanje, da oglašujete tam, kjer boste lahko oglaševali vaši ciljni skupini. Še nekaj nasvetov za breplačno oglaševanje...

Kako povečati število obiskovalce vaše spletne strani oz. trgovine brezplačno?

Obiskovalce na stran lahko dobimo preko plačanih oglasov ali brezplačnih alternativ.

Brezplačno do obiskovalcev na vaši strani:

Organski promet: to je promet, ki ga dobimo iz iskalnikov (google, najdi,..) in ga dobimo, ker je naša stran dobro pozicionirana na iskane ključne fraze. Preko organskega prometa lahko dobimo ogromno obiskovalcev in naročil. Poskrbeti moramo, da imamo dobro zastavljeno stran, ki je optimizirana za iskalnike in da imamo izpostavljene ključne besede, ki so za nas pomembne in preko katerih bomo dobili prave kupce.

Primer: če bi prodajali kozmetiko za gube bi se fokusirali na iskanja, ki jih iščejo starejše dame in bi poskrbeli, da bi imeli na strani veliko kakovostne vsebine zanje. Če prodajamo kremo za gube lahko napišemo članek o gubah v katerem pogosto poudarimo frazo "krema za gube" in podobne. Več o optimizaciji si lahko preberete tudi na našem blogu.

NE POZABITE: Vsebina na vaši strani je najpomembnejša! Poskribte, da bste imeli unikatno vsebino. ;)

Spletne skupnosti: Že imate facebook skupino oz. stran? Če še ne zanujate veliko saj je na spletnih omrežjih ogromno potencialnih kupcev. Seveda vzdrževanje takšni stvari vzame nekaj časa vendar pa je stvar za vas popolnoma brezplačna. Poskrbeli pa boste, da boste obdržali kupce in pridobili nove. Posodobite statuse z zanimivostmi, akijami in promocijskimi kuponi.

Bodite tudi aktivni na različnih forumih, ki govorijo o tematikah povezanih z vašo stranjo. Potrudite se, da boste dajali koristne informacije in da vaše pisanje nebo izgledalo, ko oglas za vašo stran.

Email obveščanje: v kolikor boste imeli obiskovalca na strani, ki tisti čas nebo zanimalo nakupovanje vendar ga zanimajo vaše stvari ga lahko dobite na vašo email listo preko katere potem pošiljate akcije in ugodnosti in ko boste imeli veliko bazo ljudi, ki jih zanimajo vaše stvari lahko z enkratnim pošiljanejm naredite ogromno. Za povečanje vašega seznama se lahko poslužite nagradnih iger in brezplačnih stvari (nasveti, knjige itd.).

Viralne akcije: več v naslednjem prispevku. Bodite aktivni in kreativni! ;)

* Kaj je konverzija? Konverzija pomeni koliko obiskovalcev vaše spletne strani oz. trgovine uspete pretvoriti v vaše kupce in je eden izmed ključnih dejavnikov uspešne trgovine.

Zadnje reference

Sledite nam:
Hitri pomočnik do spletne trgovine
Potrebujete pomoč? Pošljite nam svoje vprašanje
Pošljite svoje vprašanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.