Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Povečanje prodaje spletne trgovine BREZPLAČNO

Imate že narejeno spletno trgovino vendar še niste dobili odziva, ki ste ga želeli? Imate veliko obiska vendar malo nakupov? Napisali vam bomo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri povečanju prodaje in konverzij.

oglaševanje trgovinZa uspešno sledenje naročil in obiskovalcev strani vam priporočamo, da na stran vgradite Google Analytics in mu omogočite funkcijo spletne trgovine. Tako, boste imeli pregled nad tem iz katerega naslova prihajajo naročila in obiskovalci. Zelo pogosto se dogaja, da lahko določene strani nosijo na stran veliko obiskovalcev vendar te ponavadi niso tisti pravi, ki se spremenijo v kupce. Zelo pogosto se to dogaja pri oglaševanju na straneh, ki ponujajo brezplačne stvari (igre, erotične posnetke, verze itd.), da dobite veliko obiskovalcev vendar it ponavadi ne kopujejo preko spleta saj so ali premladi oz. nezainteresirani za zapravljanje preko spleta. Priporočamo, da v kolikor plačujete oglaševanje, da oglašujete tam, kjer boste lahko oglaševali vaši ciljni skupini. Še nekaj nasvetov za breplačno oglaševanje...

Kako povečati število obiskovalce vaše spletne strani oz. trgovine brezplačno?

Obiskovalce na stran lahko dobimo preko plačanih oglasov ali brezplačnih alternativ.

Brezplačno do obiskovalcev na vaši strani:

Organski promet: to je promet, ki ga dobimo iz iskalnikov (google, najdi,..) in ga dobimo, ker je naša stran dobro pozicionirana na iskane ključne fraze. Preko organskega prometa lahko dobimo ogromno obiskovalcev in naročil. Poskrbeti moramo, da imamo dobro zastavljeno stran, ki je optimizirana za iskalnike in da imamo izpostavljene ključne besede, ki so za nas pomembne in preko katerih bomo dobili prave kupce.

Primer: če bi prodajali kozmetiko za gube bi se fokusirali na iskanja, ki jih iščejo starejše dame in bi poskrbeli, da bi imeli na strani veliko kakovostne vsebine zanje. Če prodajamo kremo za gube lahko napišemo članek o gubah v katerem pogosto poudarimo frazo "krema za gube" in podobne. Več o optimizaciji si lahko preberete tudi na našem blogu.

NE POZABITE: Vsebina na vaši strani je najpomembnejša! Poskribte, da bste imeli unikatno vsebino. ;)

Spletne skupnosti: Že imate facebook skupino oz. stran? Če še ne zanujate veliko saj je na spletnih omrežjih ogromno potencialnih kupcev. Seveda vzdrževanje takšni stvari vzame nekaj časa vendar pa je stvar za vas popolnoma brezplačna. Poskrbeli pa boste, da boste obdržali kupce in pridobili nove. Posodobite statuse z zanimivostmi, akijami in promocijskimi kuponi.

Bodite tudi aktivni na različnih forumih, ki govorijo o tematikah povezanih z vašo stranjo. Potrudite se, da boste dajali koristne informacije in da vaše pisanje nebo izgledalo, ko oglas za vašo stran.

Email obveščanje: v kolikor boste imeli obiskovalca na strani, ki tisti čas nebo zanimalo nakupovanje vendar ga zanimajo vaše stvari ga lahko dobite na vašo email listo preko katere potem pošiljate akcije in ugodnosti in ko boste imeli veliko bazo ljudi, ki jih zanimajo vaše stvari lahko z enkratnim pošiljanejm naredite ogromno. Za povečanje vašega seznama se lahko poslužite nagradnih iger in brezplačnih stvari (nasveti, knjige itd.).

Viralne akcije: več v naslednjem prispevku. Bodite aktivni in kreativni! ;)

* Kaj je konverzija? Konverzija pomeni koliko obiskovalcev vaše spletne strani oz. trgovine uspete pretvoriti v vaše kupce in je eden izmed ključnih dejavnikov uspešne trgovine.

Dodaj odgovor

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri