Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Spletna trgovina na avtopilotu

Poletni čas je čas dopustov in sprostitve. Vendar pa se spletni trgovci pogosto soočajo z vprašanjem, kako zagotoviti, da njihova spletna trgovina nemoteno deluje, tudi ko so sami na zasluženem oddihu. Dobra novica je, da s pravimi partnerji in strategijami lahko spletna trgovina teče kot po maslu – popolnoma na avtopilotu. Tukaj je nekaj ključnih korakov, kako to doseči.

Pripravite avtomatizirane email kampanje

Pred odhodom na dopust poskrbite za pripravo avtomatiziranih email kampanj. Vnaprej načrtujte in pripravite e-novice, ki jih bodo kupci prejemali med vašo odsotnostjo. Nastavite avtomatsko pošiljanje emailov, kot so promocijske ponudbe, sezonski popusti in obvestila o novih izdelkih. Tako bo vaša komunikacija s strankami nemoteno potekala, medtem ko boste vi uživali na dopustu.

Poleg tega je pametno optimizirati pošiljanje emailov tudi v običajnem delovnem času. Nastavite avtomatizirano pošiljanje emailov ob specifičnih dogodkih, kot je opomnik za zapuščeno košarico, ali pa pošljite email dva tedna po nakupu z anketo o zadovoljstvu in promocijskimi kuponi za naslednji nakup. S takšnimi avtomatiziranimi kampanjami boste povečali učinkovitost vaših komunikacij in zadovoljstvo strank, ne glede na to, ali ste na dopustu ali ne.

Uredite obdelavo naročil s pomočjo fulfillment centra

Za zagotovitev nemotenega delovanja vaše spletne trgovine tudi med vašim odsotnostjo je ključnega pomena avtomatizacija obdelave naročil. Sodelovanje s fullfilment centri, kot je Warehouse.si, omogoča, da se osredotočite na rast svojega posla, medtem ko se oni ukvarjajo s skladiščenjem, pakiranjem in dostavo vaših izdelkov.

Kako deluje storitev?

Warehouse.si ponuja širok spekter logističnih rešitev, prilagojenih potrebam spletnih trgovcev. Njihova izkušena ekipa skrbi za vaše izdelke od skladiščenja do končne dostave strankam, kar vam omogoča, da se osredotočite na dopust ali na druge ključne vidike vašega poslovanja.

Prednosti sodelovanja:

  • Skladiščenje: Vaši izdelki so varno shranjeni v njihovih sodobnih skladiščih.
  • Pakiranje: Naročila so skrbno zapakirana in pripravljena za pošiljanje.
  • Dostava: Hitra in zanesljiva dostava paketov po Sloveniji, Evropi in po celem svetu.

Ne glede na to, ali ste začetnik v spletni prodaji ali že uveljavljen trgovec, je sodelovanje z fulfillment centrom optimalna rešitev za učinkovito upravljanje logističnih procesov vaše trgovine. S tem vam omogoča, da se brezskrbno posvetite rasti in razvoju vašega podjetja, ne glede na vašo fizično prisotnost.

Ustvarite vsebino s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ)

Da bi zmanjšali število vprašanj strank, ustvarite obsežno stran s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ). Stranke bodo tako lahko hitro našle odgovore na svoja vprašanja brez potrebe po neposrednem stiku z vami.

Pogosta vprašanja (FAQ) so koristna tudi zato, ker jih lahko dodatno označimo s semantičnimi oznakami. S pomočjo FAQ sheme se vprašanja in odgovori spremenijo v strukturirane podatke, ki se lahko prikažejo kot bogati iskalni rezultati (rich snippets) na Googlovih straneh z rezultati iskanja (SERP). To pomeni, da lahko uporabniki že na iskalni strani Googla najdejo odgovore na specifična vprašanja, ne da bi morali obiskati vašo spletno stran.

Prepustite oglaševanje strokovnjakom

Za učinkovito oglaševanje in povečanje prodaje je ključnega pomena, da vaši oglasi dosežejo pravo občinstvo ob pravem času. To nalogo je pametno zaupati oglaševalski agenciji, ki bo skrbela za vse vidike vaše oglaševalske strategije, tudi med vašo odsotnostjo.

nekaj prednosti sodelovanja z oglaševalsko agencijo:

  • Priprava vsebine: Agencija bo pripravila kreativne in učinkovite oglase, prilagojene vašim ciljem.
  • Spremljanje kampanj: Strokovnjaki bodo skrbno spremljali uspešnost oglasov in prilagajali strategije glede na rezultate.
  • Email marketing: Izdelava in pošiljanje privlačnih email kampanj, namenjenih povečanju zvestobe strank in prodaji, v sodelovanju s strokovnjaki.

V sodelovanju s partnerjem, kot je D-studio, lahko zagotovite, da bo vaše oglaševanje potekalo nemoteno, tudi ko ste na dopustu ali zasedeni z drugimi ključnimi vidiki vašega podjetja.

Zagotovite tehnično podporo

Tehnične težave se lahko pojavijo kadarkoli, zato je ključno, da imate na voljo zanesljivo tehnično podporo. Sodelovanje s podjetjem, kot je Degriz, vam omogoča brezskrbnost med vašim dopustom, saj boste vedeli, da je vaša spletna trgovina v dobrih rokah. Degriz ponuja celovito tehnično podporo, ki vključuje odpravljanje tehničnih težav in vsebinskih popravkov.

Za več informacij obiščite: Degriz - Magento tehnična podpora

S pravilno organizacijo in uporabo raznolikih orodij ter storitev lahko vaša spletna trgovina deluje nemoteno tudi med vašo odsotnostjo. Uporaba fulfillment centra za obdelavo naročil, najem oglaševalske agencije za upravljanje oglaševalskih kampanj, zanesljiva tehnična podpora, priprava avtomatiziranih email kampanj in ustvarjanje strani s pogosto zastavljenimi vprašanji so ključni elementi, ki omogočajo, da vaša spletna trgovina teče na avtopilotu. Tako se lahko brez skrbi odpravite na dopust, medtem ko vaš posel nemoteno raste.

Želim vam prijeten oddih!

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri