Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Soočanje z boti: kako ohraniti stabilnost vaše spletne trgovine

Ste opazili nenavadno visoko obremenitev strežnika vaše spletne trgovine? Morda ste bili žrtev obiskov botov, ki delujejo podobno kot DDoS napadi. Ti boti, vključno s Facebookovim link crawlerjem (npr. facebookexternalhit/1.1), lahko povzročijo izjemno povečanje zahtevkov na vašo spletno stran, kar lahko privede do preobremenjenosti in znatnega upada v hitrosti odziva.

DDoS napadi (Distributed Denial of Service) so vrsta kibernetskih napadov, kjer napadalec poskuša onesposobiti ciljno spletno stran ali storitev z ustvarjanjem ogromnega števila zahtevkov na strežnik. Glavna značilnost DDoS napadov je distribuiranost, kar pomeni, da napadalec uporablja več računalnikov ali naprav, da hkrati pošiljajo zahtevke na ciljno spletno stran. To povzroči preobremenitev strežnika, saj je njegova zmogljivost omejena in ne more učinkovito obdelati tako velikega števila zahtevkov. Posledično spletna stran postane nedostopna za legitimne uporabnike, kar lahko povzroči izgubo poslovanja in negativno vpliva na ugled podjetja.

Kako lahko prepoznate te težave?

Preprosto preverite število procesov v cPanelu ali pa pregledajte dnevniške datoteke obiska, kjer boste morda opazili nenavadno visoko število procesov. To lahko vodi v izčrpavanje virov vašega strežnika in posledično v slabo delovanje ali celo nedostopnost spletne trgovine.

Na video se lahko vidi, koliko obiska in kako pogosto so bili dostopi botov (ogromno zahtevkov vsako minuto). Z blokado botov preko htaccess datoteke se je tako zmanjšalo število sočasnih procesov iz 300 na 6 in spletna trgovina je ponovno postala hitro odzivna.

Kako se lahko spoprimete s temi izzivi?

Priporočamo uporabo varnostnih ukrepov, kot je blokiranje specifičnih botov preko .htaccess datoteke ali uporaba orodij za omejevanje dostopa. S temi preprostimi koraki lahko zaščitite svojo spletno trgovino pred obremenitvijo in ohranite stabilnost delovanja.

Primer blokade v htacces datoteki:

RewriteEngine on
# Block the facebookexternalhit/1.1 user agent
RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^facebookexternalhit/1.1 [NC]
RewriteRule .* - [F,L]
 

Za zaščito pred DDoS napadi je ključno uporabljati napredne varnostne rešitve, kot so sistemi za zaznavanje in preprečevanje napadov ter uporaba CDN (Content Delivery Network) storitev, ki lahko absorbirajo velike količine prometa in omogočajo normalno delovanje tudi med napadi.

Če imate težave s podobnimi izzivi ali potrebujete dodatno pomoč pri zaščiti vaše spletne trgovine, se obrnite na našo tehnično podporo ali na ponudnika gostovanja. Z veseljem vam bomo pomagali implementirati učinkovite rešitve za varovanje in ohranjanje nemotenega delovanja vaše spletne trgovine.

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri