Ekskluzivna ponudba: Prihranite do -400€ na paketih izdelave spletne trgovine. Preverite sedaj!
040807231
Sloveniansi
Vaša košarica: 0
Skupaj: 0,00 €

Magento in Openmage novosti 2023

Magento in OpenMage se hitro razvijata in doživljata kar nekaj večjih sprememb. Magento 2 je trenutno na voljo v verziji 2.4.6, medtem ko je za OpenMage, neuradni razvoj za Magento 1.9, na voljo verzija 19.5 in 20.1. V nadaljevanju bomo predstavili glavne spremembe za oba sistema. Nadgradnja trgovine se priporoča, saj tako sistem postane bolj varen, ima dodatne funkcionalnosti in ponavadi tudi hitreje deluje.

Magento 2.4.6 novosti

Adobe Commerce (Magento) 2.4.6 vključuje približno 300 popravkov kakovosti in izboljšav, ki zajemajo izboljšave platforme.

Glavne spremembe vključujejo:

  • 300+ kakovostnih popravkov in izboljšav
  • Podpora za najnovejši PHP 8.2
  • 8 popravkov in izboljšav varnostnih težav
  • Izboljšana zmogljivost GraphQL in zmanjšan odzivni čas
  • Nadgradnja knjižnic JavaScript na najnovejše različice
  • Združljivost s Page Builder v.1.7.3 in PWA Studio v.13.0.x

Poleg tega ta izdaja vključuje tudi podporo za najnovejši OpenSearch 2, možnost nadgradnje z Elasticsearch 7 na Elasticsearch 8 ter združljivost z MariaDB 10.6. V tej izdaji so vključene tudi številne varnostne izboljšave, ki zagotavljajo varno in nemoteno delovanje spletnega mesta.

Več o novi verziji si lahko preberete na spodnji povezavi: https://experienceleague.adobe.com/docs/commerce-operations/release/notes/magento-open-source/2-4-6.html

Verzijo trgovine lahko preverite v nogi administracije:

Poleg tega je s izidom ChatGPT orodja na voljo tudi nekaj dodatnih plačljivih modulov, ki vam lahko pomagajo pri pisanju opisov artiklov. Več o tem bomo predstavili v prihodnjih blogih.

Openmage 19.5 in 20.1 novosti

To je velika izdaja, zato so se odločili, da se premaknejo stran od različice 19.4.x in preidejo na 19.5.x in 20.1.x.

Glavne spremembe vključujejo:

  • Sprememba knjižničnih vključkov (phpseclib, mcrypt_compat, Cm_RedisSession, Cm_Cache_Backend_Redis in Pelago_Emogrifier ter Zend Framework)
  • Posodobitve verzij knjižnic in odstranitev zastarelih modulov
  • Sprememba vključenosti podedovanih tem
  • Dodana podpora za Google Analytics 4 (dodatni dogodki niso bili vključeni, zato smo razvili lasten modul)

Več o novih verzijah si lahko preberete na spodnji povezavi: https://github.com/OpenMage/magento-lts/releases

Novejša verzija že podpira php 8.1, medtem ko verzija 8.2 še poteka testiranje. Upoštevajte, da morajo biti dodatni moduli prilagojeni, da bi podprli to različico php, ki v veliko primerih znatno izboljša delovanje spletne trgovine.

Za tehnično pomoč smo vam na voljo na emailu podpora@degriz.net. Še razmipljate katera trgovina je primerna za vas? Potem preberite: Kako izbrati primerno platformo za spletno trgovino?

Nehajte brskati. Začnite prodajati. Pišite na anze@degriz.net ali pokličite 040 807 231 zdaj!

200+ strani o spletnih trgovinah brezplačno

Naročite se na e-novice in brezplačno prejmite 200+ strani priročnika o spletnih trgovinah, kjer so zapisane male in velike skrivnosti spletnih trgovin.

Pravilnik o zasebnost: prijava na e-novice

Z vpisom svojega elektronskega naslova se prijavljate na e-novice, s katerimi vas bo podjetje Degriz obveščalo o novostih v ponudbi na spletu in v trgovini, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah.

S prijavo na e-novice se vpišete tudi v bazo prejemnikov ugodnosti (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra), ki jih Degriz nudi svojim uporabnikom.

Za prijavo na e-novice Degriz d.o.o. zbira sledeče podatke: e-naslov, IP, v primeru, da se prijavite kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov in telefon.

Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom boste na navedeni naslov prejeli potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega boste do preklica prijavljeni na e-novice Degriz (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahtevate, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Vaši zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Zahtevate lahko tudi prenos ali seznanitev s podatki.

Upravljavec Degriz d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.

Pošiljatelj e-novic in upravljavec vaših osebnih podatkov je: Degriz, d.o.o., Gorica pri Šmartnem 45a, 3000 Celje, SI 67287743

Preverite tudi celotni Pravilnik o zasebnosti

E-novice

Moje ime je Anže in sem Magento certificiran strokovnjak za rešitve in izdelovalec večkrat nagrajenih spletnih trgovin.

Sem arhitekt vseh Degriz projektov. Zagotovo me boste srečali če bomo sodelovali. Čeprav kar naprej zvoni telefon, me lahko vedno pocukate za rokav, v kolikor potrebujete nasvet glede spletnih trgovin in njihovega delovanja.

Specializiran za izvedbo unikatnih spletnih trgovin in mojster posebnih prijemov za izboljšanje konverzije vašega spletnega mesta.

© 2010 - 2024 Degriz. Vse pravice pridržane.

Mislimo, da se nahajate v Združene države Amerike. Želite posodobiti svojo lokacijo?

Zapri